Her en dag satt jeg og så på noen gamle bilder, blant annet fra en sommer vi hadde gjester boende. På middags bordet sto et av mine varemerker den gang -en stor form med hjemmelaget kjøttpudding -eller kjøttbrød som vi kalte den. Denne lagde jeg ofte tidligere og det slo meg at dette er jo den perfekte lavkarbo mat. Noen små endringer på original oppskriften og den ville bli helt perfekt.
Da jeg lagde denne før i tiden var noe ingredienser en selvfølge og og noen man tar hva man har -og det prinsippet har jeg brukt i dag og
500 gr kjøttdeig
500 gr medisterfarse
2 løk
2 egg
salt
grov kvernet pepper
rester fra kjøleskapet som også ble med :
1/2 paprika
en bit purre
et par sopp
en halv boks cottage cheese
Kjøttdeigen fikk en runde i maskinen med litt salt ( brukte urtesaltet jeg fant på LCHF bloggen) før jeg tilsatte farsen og rørte de to deigene lett sammen
[CENTER][/CENTER]
Løk, purre, sopp paprika og cottage cheese fikk en runde i foodprosessor der det males godt sammen. Deretter tilsettes løk blandingen eggene, grov kvernet pepper i farseblandingen og det hele røres godt sammen.
[CENTER]
[/CENTER]
Tidligere pleide jeg ha den ferdige deigen i en stor ildfast form - heller vid enn høy -det tar sin tid å steke den da. Denne gangen delte jeg deigen i to og hadde de i to brødformer av silikon. Den ene fikk et dekke av bacon - dyttet bacon ned i endene av formen og la det derfra over toppen. I den andre formen ga jeg et dryss med ost -brukte en slikkepott til å dytte det litt nedi deigen.
[CENTER][/CENTER]
Stekes ved ca 225 grader i 45 min. Da det var 15 min igjen av steketiden hadde jeg litt mer ost i oste-formen.
[CENTER][/CENTER]
Server med ønsket tilbehør. Kjøttbrødene krymper litt inn ved steking og avgir en del veske som ligger som fett i formen. Dette er egentlig god kraft så jeg siler den og bruker det som saus til ha over tilbehøret.
Familien har kokte grønsaker og poteter -jeg har blomkålmos.
[CENTER][/CENTER]
Den er også fin å bruke kald som pålegg -eller fryse ned til senere bruk.
En populær vri da barna var små var å stikke tynne staver med ost ( siste rest av en hel ost ) nedi kjøttfarsen med jevne mellomrom - det ble brunede oste flekker oppå brødet og myk ost inni - så nesten ut som et lite pinnsvin.
Har jeg aldri hørt noe om -uten at det betyr det er riktig Kan ikke si jeg ser helt hvorfor den jeg brukte hadde 22 % fett og 0 krbohydrat i følge pakningsvedlegget.
Det er vel en forskjell på medisterdeig og medisterfarse? Medisterdeigen er alltid rent kjøtt og fett, mens mens medisterfarsen er medisterdeig som kan være spedd med blant annet mel og melk.
MedisterDEIG er rent kjøtt som må spees selv og krydres. Denne har da 0 kh pr 100 gram.
MedisterFARSE er ferdig spedd og krydret, inneholder som oftes 6-7 KH pr 100 gram.
LES pakningsvedlegget NØYE. Gjerne også hva den inneholder. Farse har som regel blitt spedd med potetmel.
Du kan også lage farse selv. Bruk 400 gram kjøttdeig av svin og 250 gram kjøtt deig. Kjør dette i kjøkkenmaskin og krydre med muskatnøtt, ingefær, salt og pepper. Spe ut med 2 egg og så mye kremfløyte deigen klarer og fortsatt er seig. Kan også gjerne spe med litt spekk for å få opp fettprosenten;) Disse smaker heeelt nydelig.
Ok, skal sjekke nøye neste gang, trodde det bare var en mediserterdeig jeg skjønner du!!
Skal prøves ut dette :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.