På en mørk sjokoladebar sto det at karbohydratinnholdet var 8 gram pr. bar à 20 gram. Under sto det, spesielt rettet mot folk på lavkarbokurer, at netto karbohydrat var 2 pr bar. :confused: Da hadde de trukket fra ett eller annet. Ser også andre steder her på forumet at folk trekker fra noe på karbohydratinnholdet slik at det blir lavere.
Du kan trekke fra POLYOLER/SUKKERALKOHOLER på sjokoladen. Kunstig søtstoff altså. Dette er ikke trukket fra på forhånd.
(Men dette gjelder ikke sukkerARTER, som er "naturlig" sukker som froktose og laktose)
Atkins snakker mye om netto karbohydrater fordi det på amerikanske næringinnhold fortegnelser ikke er trukket fra fiber bl.a.
På Europeiske næringsinnhold behøver du ikke tenke på dette, for fiber er allerede trukket fra..... Er varen produsert i Europa (EU) er det altså det antall karber det står på pakka det du skal telle.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.