< Tilbake til oversikten

Suksesshistorie

#1

LanoGakkGakk sa for siden:

Her er det altså en suksess historie. Den er ikke min, og den er nesten for utrolig til å være sann. Men det går tydeligvis an... Så forhåpentligvis tar den ikke motet fra de som er like 'heldige' som denne damen her, men gir et innblikk i hva "ekstremutøverne" kan klare med LCHF!

Tatt fra bloggen til Katrin Zytomierska:
www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=28711&beid=1560632

"För er som inte köpte Aftonbladet Söndag igår och därmed missade min krönika om hur "Jag gick ner 31 kilo" så bjuder jag på den här:

För fyra månader sen bestämde jag mig för att det var dags att bli av med mina gravidkilon. De var 33 stycken för att vara exakt. Jag visste att det inte skulle vara en lätt match och jag visste att jag kunde göra det med en mängd olika dieter. Jag bestämde mig för LCHF av den enkla anledningen att min syster, min killes tre systrar, dera män, hans mamma, moster, och alla ”normala” människor i min omgivining levde efter LCHF. Jag insåg att om alla dessa förnuftiga människor åt på det här sättet och mådde bra så måste det vara något bra. Om jag dessutom jämför LCHF-dietmänniskor med andra dietmänniskor så kommer jag fram till slutsatsen att LCHF-männiksorna är det vettiga, förnuftiga folket som ser hälsosamma och normalbyggda ut. GI- människorna är maniska kring sin quinoa, sina bönor och powerwalks?! Vem fan har någonsin gått ner i vikt av powerwalks? Konstant skramlande med tupperwear fyllda med kalkon, avokado, keso, nötter, kesella, quinoa. Tömda tupperwear som ska med hem och diskas. Illaluktande GI-folket. Pulver-människorna är konstant trötta, utmattade med hundögon som dregglar efter mat. Viktväktarna, ett gäng överentusiastuska förortstjockisar som kämpar med att övertyga sig själva och sin omgivning om att det är supersmart att trytcka i sig lightproduker när varenda vettig människa för länge sen insett dess hälsorisk. Alla dessa dieter har dessutom en fruktansvärd sak gemensam. Nämligen blodsockerfall. Kampen om att hålla blodsockret i balans. På LCHF har man aldrig blodsockerfall för man har inget socker att balansera i kroppen. Jag bestämde mig för att satsa på LCHF för att LCHF- människor är glada, mätta, nöjda människor som äter mat, blir mätta och den viktigaste skillnaden från andra dieter: Maten är god!

Eftersom jag mer eller mindre bantat och hållt på med olika dieter hela mitt liv så anser jag mig själv ha ganska bra koll på hur man gör. Med LCHF visste jag ingenting. Det som jag visste var att jag inte skulle äta kolhydrater . Jag skulle hålla mig borta från det uppenbara som vitt mjöl, men jag skulle dessutom hålla mig borta från långsamma kolhydrater som quinoa och råris. Dessutom skulle jag avstå socker och då gäller all typ av socker och inte bara det farliga sockret. Frukt, tomater, majs, morätter, rotfrukter, allt som innehåller onödigt mycket socker skulle jag strunta i. ”Ja men va fan ska man äta då?”, säger många och det var precis vad jag själv tänkte när jag skulle dra igång. Idag vet jag precis vad man SKA äta, vad man KAN äta och vad man bör skita i. Det är så otroligt mycket lättare än vad man kan tro. Man äter helt enkelt allt som är naturligt och obehandlat. Alltså allt utan E. Dyker det upp ett E på förpackningen så vet man att det är FARLIGT.

Jag började med LCHF den 1 juli 2010. Då vägde jag 89 kilo. Juli var min testmånad. 1 augusti skulle jag ha lärt mig och då skulle jag även börja träna. Eftersom jag är van vid att följa GI så är jag van vid att äta mycket mat. Man måste äta mycket mat för att bli mätt på gryn och torr kycklingfilé utan sås. Det är fett som mättar. Inte kolhydraterna. I början gjorde jag så stora portioner med kött, grönsaker och sås att en hundrakilos man inte hade tappat ett gram. Jag och Bingo vräkte i oss korvar, biffar, blomkålspuré med massa grädde, riven ost, smör. Smör! Jag tillagade alla mål med minst 200 gram smör, två dl grädde och minst en hel parmesanost. Om jag gick ner i vikt? Inte så jättemycket. Som med alla dieter så måste man ju testa sig fram för att hitta sitt individuella läge där man går ner. Alltså blev juli månad en väldigt trevlig månad på landet med god mat men ingen viktnedgång. Folk tjoade ”Men Katrin ! Du kan inte äta ett helt paket bacon och fem ägg med en deciliter grädde till frukost. Det är för mycket mat!” och de hade rätt. Man äter mycket mindre mat när man har fett som sin enda energikälla. Idag äter jag två skivor bacon och en äggröra gjord på två ägg med en skvätt grädde i. Det allra största misstaget som folk gör och som även jag gjorde är att man tror att man ska vräka i sig fett. Det är helt fel. Man behöver inte vräka i sig fett för man blir mätt på väldigt lite. En vanlig middag för mig idag är en bit fisk, kött eller fågel .Till det gör jag en puré av blomkål, squash eller kokar upp broccoli alternativt gör en gratäng. En klick sås och ett glas rött. Mer fett än så är det inte. LCHF är inte en fettditet det är en ”antikolhydratdiet” och snart kommer fler och fler att inse att det är kolhydraterna som är boven och inte fettet.

På tolv veckor gick jag ner 31 kilo. Under dessa tolv veckor åt jag gott, jag var mätt och jag var glad!"


#2

Zillah sa for siden:

sjalu

Men kjempefint at det kjem ut til dei store massane.


#3

fjanni sa for siden:

31 kg på 12 uker.. jaha ja...


#4

senorita sa for siden:

Det er stort sett ingen problem å gå ned masse. Det som er utfordringen er å IKKE gå opp igjen. Jeg har gått ned 19 kg på 12 uker.. Ikke vanskelig i det hele tatt. Men det å ikke gå opp igjen, det er det jeg sliter med. Det er der jeg gang på gang sprekker...


#5

KarMa40 sa for siden:

Dama er skikkelig kjendis hos søta bror.

Og den treningen var ikke noe vanlig lunting rundt parken ettersom jeg husker:rolleyes:


#6

LanoGakkGakk sa for siden:

Det har vel vært et opplegg ala "Biggest Loser"......

Å holde vekten er en enda større bragd. Det har jeg aldri gjort. Har slanket meg mange ganger - Men her sitter jeg altså, ny rekord på vekten og greier. Har ikke lyst til å fortsette sånn som dette, nei....


#7

Nerthus sa for siden:

Også litt sjalu... men jeg tror det må være andre grunner til at jeg ikke går ned så det får jeg finne utav ;)

Fy f... over 30 kg på 12 uker... grmf... ;)


#8

nellie sa for siden:

Høres fryktelig sunt ut..


#9

nellie sa for siden:

Oi. Er ho sammen me`n Bingo:p


#10

LanoGakkGakk sa for siden:

Jeg synes forresten selv jeg har hatt litt suksess da jeg har gått ned 1,4 kg siden 2. januar.... Og jeg har ikke engang begynt skikkelig enda! :)


#11

Photobscura sa for siden:

Det er jo de færreste forunt å gå ned så mye på så kort tid!
Jeg er enig i stort sett alt hun sier, men hva er greia med å gå så hardt ut mot "GI-folket"? Tror hun virkelig at alle som følger prinsippene bak GI lever på naturrus og quinoa? GI står jo for glykemisk indeks (i hvilken grad en matvare påvirker blodsukkeret) og er jo bare basen i en litt mer moderat lavkarbotankegang, ikke en egen diett. Eller kanskje det er det i Sverige? Underlig.


#12

Vibeke-67 sa for siden:

Bra skrevet, og hun skriver jo som en nyfrelst. Og slik har vel mange av oss vært i begynnelsen. Har sett lyset, og da er dette veien å gå så enkelt og greit.
Men som mange her skriver, det er å holde vekten som er utfordringen.
Det er jo som hun skriver, veldig enkelt. Bare å holde seg unna de usunne tingene det!


#13

Vibeke-67 sa for siden:

Ja den undret jeg meg også over, jeg spiser jo lav Gi- mat - med fett :rolleyes:
Og har kanskje ikke gått så rakst ned da, brukt noen flere måneder og år. Men lav GI og Powerwalk (eller en fjelltur) funker bra det


#14

Photobscura sa for siden:

Forresten:

:lol:! Hummm, mon tro hvor dét kom fra?
Jeg forholder meg også til Gi, selv om jeg spiser ketogent. Synes det er veldig mye mer logisk enn å bare se på karbohydratmengden alene. Samt det at fett demper GI-en.


#15

vimsen85 sa for siden:

Heheh :lol: Jeg tar meg også litt naturrus en gang i blandt :p Alkoholrus er vel helt naturrus?


#16

Photobscura sa for siden:

Ja, seff! Så lenge det er laget av naturlige råvarer. Naturrus kan vel også være å snurre skikkelig fort rundt. Hoi!


#17

vimsen85 sa for siden:

Hihihi. Det høres arti ut. La oss naturruse oss :D


#18

Zillah sa for siden:

Det kan ikkje eg gjere pga bekkenet.
Saknar å kunne snurre. Det er artig.


#19

Cherry sa for siden:

Er det bare jeg som blir litt irritert over artikkelen?

Bra for henne at hun har funnet ett levesett og har gått ned masse i vekt. Kjempemessig! Men hun må ikke komme her og komme her å forfekte at det er den eneste måten å gjøre det på, den eneste riktige sannhet og at alt annet er bare tull.

Det finnes tusen veier til Rom. Og det som fungerer for deg fungerer nødvendigvis ikke for meg. Jeg har tro på "GI-kosthold" og jeg aner ikke engang hva quinoa eller hva pokker det heter er for noe :p. Naturris rører jeg ikke.


#20

Photobscura sa for siden:

Du kan bruke kontorstol, vettu!

Quinoa er faktisk et frø, minner litt om bulgur eller couse couse. Ganske godt, faktisk! Det har mye mer næring enn korn, som ris og hvete, og en relativt lav GI. Men ... ikke noe jeg kan spise så ofte. Naturris -never.


#21

blucher sa for siden:

Kjenner jeg blir litt misunnelig jeg også, gitt...
Okei, dama veide drøyt 10 kg mer enn meg ved start, da. Har sjekket tallene mine nå. På de første 12 uker gikk jeg ned ca 8 kilo og var SUPERfornøyd. Nå har det gått litt over 12 uker til, og da har jeg klart bare ca 2-3 kilo til. Jaja, sånn er livet. Det er alltid noen som er bedre enn en selv uansett. Men jeg skal uansett være BRA NOK!
Men ja, dette er jo i alle fall bevis på at det går an!


#22

vimsen85 sa for siden:

Mmmmmm. Quinoa er godt. Visste ikke at det hadde lav GI, jeg. Kanskje jeg kan bruke det littegrann når jeg er ferdig slanket?


#23

LanoGakkGakk sa for siden:

Hmm... Ingen som skryter av mine 1,4 kg...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.