< Tilbake til oversikten

Meksikansk tomatsuppe

#1

Makronella sa for siden:

I går skrev Lena Beatrice om tomatsuppe og postet et par linker til oppskrifter. Samtidig spurte hun om forslag til proteinkilder. Jeg tenkte -og foreslo meksikansk variant - og har lyst på det siden.
Til nå har jeg hatt tomatsuppe stort sett fra pulver eller helst fra disse posene med ferdig suppe, Så lage selv virket spennende og hvorfor ikke ha suppe på en søndag .........

Leste begge oppskriftene Lena postet link til og valget falt på denne : Jeg hadde ikke alle ingrediensene, så noen små endringer ble det -tilsatte og litt mer krydder - resultat ble som følger

500 gr tomater (blanding av vanlige, plomme og cherry)
1/2 løk
1/2 kinesisk hvitløk
1,5 ss tørket timian
1 ss tomatpurre
2 ss smør

Dette freste sammen i en gryte til tomatene og løken var myke og falt godt sammen

[CENTER][/CENTER]

Tilsett:
5 dl grønnsakbuljong
La det hele koke i 30 min.

[CENTER][/CENTER]

Jeg ville gjerne ha litt mer smak. Derfor tilsatte jeg (mot slutten av koketiden)
1 ts paprikapulver
1 ts knust chili (fra glass )

Det var veldig lys farge i starten men fargen ble dypere etterhvert som den kokte

Etter 30 min tilsett
2 dl fløte og la suppen koke et par minutter og mos det hele sammen med stavmikser

[CENTER][/CENTER]

Pga fløten er suppen relativt lys, men smak og konsistens er utrolig.

Sammen med suppen vil jeg ha litt tilbehør i tallerkenen :

Kokte egg er en selvfølge.

[CENTER][/CENTER]

Jeg har rester av kalkunmiddag sist søndag -de kuttes i terninger og varmes

[CENTER][/CENTER]

Til slutt : litt revet ost og rømme

[CENTER]

[/CENTER]
I de meksikanske tomatsuppene jeg har fått servert rundt om, er det gjerne tacochips. Det og lavkarbo går ikke så greit, så jeg har prøve meg på lage chips av ost -osteskiver på bakepapir -20 sek i mikro da blir den myk -et lite dryss spisskum og videre 30 sek - (dette er tider som passer i min mikro -test deg frem i din egen ) Hadde trodd de ville smelte i den varme suppen men holdt seg greit og ga litt "crispy" tyggemotstand

[CENTER][/CENTER]

Ha suppe og tilbehør i skål - toppe med frisk rømme - Fantastisk god og utrolig mettende.

[CENTER][/CENTER]

Man kan og ha kyllingkjøtt eller stekt kjøttdeig -krydret med spisskum feks for tacosmak -jeg foretrekker egentlig kjøttdeig -men det går fint med kylling/kalkun -eller kjøttboller.

Takk Lena for inspirasjon og ide' blir oftere tomatsuppe her fremover !!


#2

Furine sa for siden:

Såg godt ut! :sikle:


#3

Titti sa for siden:

:sikle:


#4

Monoceros sa for siden:

åh sallan! d må prøves! :D
såg skamgodt ut!



#6

LilleMill sa for siden:

Denne blir dagens middag :)

Hvor mange porsjoner er oppskriften til?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.