Mat unngåelse: En lav-karb diett krever at man følger godt med på hva man spiser, og unngår en rekke karbohydratrike matvarer. En enorm ulempe med dette er de sosiale konsekvensene; om man følger en lav-karb diett er det svært vanskelig å spise 'vanlig' mat sammen med venner og familie, og å spise ute blir unødvendig komplisert. Utover dette, så er man også nødt til å unngå eller vertfall minimere inntaket av en rekke definitivt sunne matvarer, som f. eks frukt, bær og karbohydrat-rike grønnsaker, som blant annet har et høyt innhold av fytokjemikalier, som stadig blir gjenkjent for deres helsefremmende og sykdomsforebyggende egenskaper, spesielt mot hjerte- og karsykdommer, og kreft (17-19). Om man ikke passer nøye på, kan man også fort få et underskudd av essensielle næringsstoffer, når man velger å utelukke en slik massiv andel av matvarekjeden vår, som man gjør under en lav-karb diett. En annen ulempe, som ikke skal undervurderes, er at man blir nødt til å unngå mange fantastisk smakfulle matvarer og matretter.
Feilinformasjon: I stedet for å sette fokus på den faktiske årsaken til at så mange blir overvektige; de spiser for mye og beveger seg for lite, så setter forfattere og forkjempere av lav-karb dietter nesten all fokus på karbohydrater og insulin som roten til alt ondt, noe enkelt og greit er feilinformasjon.
Synes det var mye negativ fokus i denne "artikkelen"
Å spise lavkarbo trenger ikke være så fælt som det vinkles her!
Minner meg litt om min venninnes komentarer, og som gjør at jeg kjenner jeg blir litt rød i toppen. De sier jo bare det de vil si, og trekker frem forskning slik at det passer det de mener, ikke fakta.
Dette syns jeg var helt svada f. eks.
Syns denne komentaren også var teit, riktignok blir ne nok fort mett av så mye agurk, men da det bare er vann forsvinner det jo fort ut av kroppen. metthetsfølelse handler om å fylle magesekken til den gir beskjed til hjernen om at den er mett. Jeg blir mett av en stor kopp kaffe som jeg tilsetter fløte og en ts cocosa, og da holder den meg mett lenge, lenger enn hva tilsvarende kalorier i agurk
Liker foresten heller ikke at det alltid orkoseres på hva man ikke kan spise på lavkarbo, det hele handler om vane egentlig, nå er jeg vant med lavkarbo kosthold, jeg handler inn til det uten de særlige planen for middagen, og jeg klarer alltid lage noe sundt og godt, selv om det kanskje ikke alltid er like kjapt som en grandi i ovnene. Men så får en en mye bedre metthetsfølelse og generel almentilstand av skikkelig mat, fremfor grandi.
Minner meg på at jeg ønsker å lage noen lavkarbo pizzabunner og ha i frysen, eller kanskje til og med lavkarbopizza, til de dagene som en blir helt desperat etter kjapp mat
Det tar meg kanskje et kvarter å lage kyllingfilet i biter eller steke et par karbonader, dele opp noen rosenkål og hive i stekepanna med smør og krydder + koke en broccoli i biter og lage mos av denne med smør og krydder. I tillegg kan jeg hive litt tomatsaus, chili og rømme i kyllingbitene og lage en deilig rømmetomatsaus! Det tar maks et kvarter tør jeg påstå.
Grandisen tar først ca. 15 min på å varme ovnen og deretter 15 min på steking. Altså dobbelt så lang tid. Og kommer ikke nærheten verken hva smak eller næringsinnhold angår.
Jo da, men det krever tid å lage selv, altså, tid man ikke kan bruke på andre ting. Jeg kan trøste unger og kle av dem yttertøyet mens ovnen varmer seg opp, jeg kan fyre i ovnen og gjøre det varmt i huset mens grandien steker. Med 3 unger så er all tid viktig, og nr vi har hvert på farten hele dagen og hele gjengen er døsultne, da kreves noe kjapt som ikke krever noen arbeid, for ungene er sure og trenger ditt og datt, og voksne er sure.
Men jo, forstår hva du mener også altså, derfor jeg sier at med litt planlegging, så kan slike situasjoner lett og raskt reddes på et lavkarbovis. Og så håper jeg lavkarbo blir mer og mer vanlig, sånn at en kan kjøpe med seg noe kjapt, eller ha frysemat
hvis det ikke er folk som liker lavkarbo og mener det er fælt og gå glipp av god mat
da er det jo bare la være. værre er det jo ikke:)
kan jo kanskje de vurdere en annen type diett.
Fredrik er uenig i lavkarbo kosthold og mener det ikke har noe for seg
Fredrik sier "Spis proteinrik mat: Protoeinrik mat, som f. eks kjøtt, fisk, egg, ost og melk, er vist å gi bedre metthetsfølelse enn mat rik på karbohydrater og fett (23). Høy-protein dietter har vist seg meget suksessfulle for slanking, og det er vist å ha en rekke positive helseeffekter."
Så stas at noen er så bekymret for mitt sosiale liv! Det setter jeg skikkelig pris på. Flott er det også at enkle fysiologiske regler blir sammenlignet med iskremssalg og drukning, det er jo helt klart for noen som har bare litt peiling på de metabolske mekanismene i kroppen, at det er fullstendig relevant :rolleyes:.
Dette var etter mi ringe meining ein håplaust dårleg artikkel.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.