Hele innlegget med bilder: fristendelavkarbo.wordpress.com/2011/01/08/mintsjokolade/
Her i huset er det bare minstejenta og jeg som liker mintsjokolade, så jeg lagde en liten porsjon, nok til ca ti knapper.
Du trenger:
1 dl sukrinmelis
2 ss fløte
4 dråper peppermynteolje
Sjokolade til å dyppe knappene i
Bland alt raskt sammen. Massen er nå ganske løs, men det er lett å trykke den ut og lage små knapper ved hjelp av et lite glass. Du kan la massen stå kaldt noen minutter først hvis du vil ha en fastere masse å jobbe med. La knappene stivne i kjøleskapet. Smelt valgfri sjokolade i mikroen, og dypp knappene i sjokoladen. La peppermynteknappene med sjokolade stivne helt i kjøleskapet. Jeg bruker ofte 70% sjokolade, fordi jentene liker den godt.
Velbekomme!
YEEEESSS!!!
Vært hekta på peppermynte og drømmer om after eight siden jeg ble gravid!!
Og i tillegg så enkel oppskrift:p:p!
Du har reddet resten av svangerskapet sånn mint-sjokolade-mentalt, he, he:D!
Mmmm nam.
Dette må eg lage no til erstatning for sjokoladekonfekten med peppermyntekrem som eldstejenta mi sneik seg til å spise opp. Eg vil også ha noko godt ;)
I prinsippet er det likt, men på ketolysekuren skal du holde deg rundt 20 karber har jeg forstått, og på lavkarbo reguleres det ettersom du har mistet de kiloene du skal. Jeg tror ihvertfall det er slik, og jeg følger det sånn. Sikkert noen som kan forklare dette møe bedre. Lykke til:)
Kjøp indisk tragant på apoteket, og bruk en knivspiss oppi peppermyntemassen :)
Indisk tragant er et slags bindemiddel som får massen litt seigere. Det brukes ofte av konditorer, f.eks når de lager sånn sugarpaste som likner i utseende og konsistens på marsipan. Man kan blande melis, eggehvite og tragant, og vips så får man en deig man kan rulle og kjevle som man vil. Konditorer bruker dette også til peppermyntekonfekt vet jeg. Bare ikke ta for mye, da blir det gummiaktig. Meningen er jo bare at det skal henge litt bedre sammen.
Har ikke testet med sukrin, men det burde bli omtrent likt.
Tenkte på det samme, har en slik etter jeg laget marsipan til jul i fjor, men ikke formue nei, ble litt for gummi min marsipan husk jeg. Nå fikk jeg lyst på marsipan også.....
Jeg brukte denne og andre oppskrifter og lot meg inspirere
ca 2,5 dl sukrin
1 krm tragant
15-20 dråper peppermynteolje
1-2 eggehviter (jeg hadde noen til overs i en boks så jeg tok 4-5ss fra denne)
2ss smeltet brun cocosa
Dette rørte jeg sammen til en marsipanliknende masse. (Justerte med sukrin til den ble passe fast.)
Så trillet jeg 50-øre store kuler av den som jeg la på en tallerken. På grunn av fettet er massen smidig i romtemperatur. Inn i kjøleskapet med tallerkenen til kulene stivnet skikkelig. I morgen skal de få et dypp i hjemmelaget sjokolade.
Denne varianten benytter cocosa i stedet for fløte/delfiafett.
Ble det for vått? Det samme skjedde meg ihvertfall, men jeg tror det skyldes feil fløte. Eller også at hun dama har brukt vanlig spiseskje og ikke måleskje-spiseskje som jeg brukte. Ikke ble det særlig bedre i kjøleskapet heller. brukte du kremfløte eller hva?
Dropp fløten. Bruk melis, eggehvite, tragant og peppemyntedropper. Kjør alt i hurtigmikser eller bruk stavmikser. Sett blandingen kaldt, helst et par timer. Da er deigen fast og fin.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.