Jeg har nettopp begynt på lavkarbo, og har som regel noe fløte i alle måltidene jeg spiser. Siden jeg er helt "grønn" på dette, lurte jeg på om jeg burde legge om dietten min litt?
Her er eksempel på en dag:
Frokost: 2 fiberrik med 2 kokte egg eller rekesalat
Lunsj: Skinkesalat (som består av fløte, majones, ost, skinke, rødløk, paprika)
M.M: Eggesuffle (som består av bacon, egg, fløte, ost og paprika)
Middag:
-Strimlet svinekjøtt stekt med fløte, eller
-kyllingform (som består av wokgrønnsaker, fløte, creme fraiche, kylling og krydder), eller
-karbonadedeig, fløte og ost i form inn i ovnen
Hver dag ligger jeg på rundt 12-15 k.
Høres dette greit ut, eller er det noen endringer jeg absolutt bør ta?
Har bare gått på lavkarbo 1 uke enda, så kommer nok til å spise litt mer variert enn dette hver eneste dag:p
Du har skrevet ketolyse i filiosofiboksen din, og da går jeg ut fra at det er den du følger. Bruk menyene og oppskriftene fra boka i starten. Etterhvert blir det lettere å ta ting på feelingen :ja: Fløte kan du bruke. Fiberrik ville jeg kutta ut. Bruk heller salatblader, osteknekkis eller tykke osteskiver. Viss du absolutt må ha noe som "skive".
Planlegging er viktig. Sett deg gjerne opp ukeplaner og følg de slavisk i starten. Det er viktig å lese karboinnhold på alle varer du kjøper. En pekepinn er å ikke kjøpe noe som ikke er merket. Da vet du ikke hva du får i deg. Grønnsaker er unntaket da. Det(og de aller fleste andre varer) kan du finne oversikt over her: www.matvareguiden.no
Teller du karbene i fløten med som totalkarb? På ketolyse skal du forresten ligge på minimum 15 karbohydrater og de fleste av disse skal komme fra grønnsaker.
Det er ingenting i veien for å spise for mye fløte i utgangspunktet. Så lenge det er KREMFLØTE og du går ned i vekt så kan du beholde det som du har det, men dersom du stagnerer i vekta kan du vurdere å kutte ut litt fløte.
Jeg har laget store posjoner av skinkesalaten og eggesuffleene slik at jeg alltid har ferdiglaget mat i kjøleskapet. Det er nok veldig viktig for meg ;) Og kan jeg spise så "mye" fløte som jeg har skrevet opp i matinntaket mitt i første innlegg, skal nok denne dietten gå kjempefint! :D
Fiberrik inneholder 2,7 k per skive så trodde det gikk greit, men da kuttes det herved ut :p
teller karbene i fløten med i totalkarb ja, og det er kremfløte det går i ;)
Da skal jeg prøve ut dette en stund, og går jeg ikke ned, får jeg prøve å forandre litt på maten. De fleste karbene mine kommer jo fra fløten og majones, så må kanskje prøve å få inn et eller to måltider med litt flere grønnsaker enn dags dato.
skriver at det er kremfløte som gjelder. er det dumt og bruke matfløte til sauser og div,eller er det greit med kremfløte. er det forskjell på det.
er helt grønn på dette. har nesten aldri brukt noe form for fløte noen gang.
og nå er det og helle på:D
Alexsandra: Det er ingenting i veien med å bruke matfløte, bortsett fra at den har litt mer karb og mindre fett enn kremfløte. Dersom målet er å ligge under 15 karber om dagen, så er det nok best med kremfløte:)
Har du valgt en filosofi? Alt kommer liksom veldig ann på hvilken filosofi man går etter.
jeg prøver ut lavkarbo. er helt fersk jeg begynte i går. jeg har ikke regnet ut noe karbo men det er kanskje lurt og gjøre det i begynnelen så jeg finner det som passer best:) har lest litt i tabeller.
det er så stor forskjell hva folk spiser,har ikke klart og sett meg inn i så mye enda.
Ja, det er veldig stor forskjell på hva som passer til hvilken kostholdsfilosofi:) Det lureste er nok å velge seg en retning å gå og holde seg til den også heller komponere litt selv etterhvert som man kommer inn i det. Ellers så går det ann å komponere selv fra starten, men da er det liksom vanskelig å gi deg råd for da er det egentlig bare du som bestemmer selv hva som passer
Lavkarbo er et veldig vidt begrep, og derfor er det vanskelig å gi spesifike råd og veiledning. Det er som å komme på et verksted og si man kjører bil... De må som regel vite hva slags bil man kjører for å kunne hjelpe... ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.