Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Ingredienser:
Bunn:
200 g smør, romtemperert og mykt
1 1/2 dl sukrin
1 dl splenda
3 egg
150 g mandelmel
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ts kardemomme
Vaniljekrem:
1 1/2 dl kremfløte
1/2 ts johannesbrødkjernemel (JBKM)
2 eggeplommer
1/2 dl sukrin
1 vaniljestang
Topping:
eplesyltetøy uten sukker
bringebærsyltetøy uten sukker
mandelflak
Fremgangsmåte:
Start med vaniljekremen; rør ut JBKM i litt av fløten i en liten kjele. Tilsett deretter resten av fløten gradvis men du hele tiden rører.
Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha både frø og stilk i kjelen.
Tilesett resten av ingrediensene til vaniljekremen i kjelen og varm opp under omrøring. Fortsett å røre til kremen tykner, den må ikke koke.
Ta ut vaniljestangen og avkjøl kremen i kaldt vannbad.
Mens vaniljekremen kjølner forbereder du bunnen. Pisk smør, sukrin og splenda til en jevn krem.
Visp inn eggene, ett om gangen.
Ha deretter i resten av ingrediensene og bland til en fin, jevn deig.
Kle bunnen i en kakeform (ca 25 cm i diameter) med bakepapir og trykk deigen jevnt ned i formen.
Smør deretter først et lag med eplesyltetøy og så et lag med bringebærsyltetøy på kakebunnen.
Bre så vaniljekremen jevnt over syltetøyet og strø mandelflak over kaka til slutt.
Stek ved 180 grader i ca 45 minutter.
Ca næringsinnhold i bunnen:
Protein: 84 g - 15%
Karbohydrat: 18 g - 3%
Fett: 199 g - 82%
Kcal: 2200
Ca næringsinnhold i vaniljekremen:
Protein: 9 g - 5%
Karbohydrat: 4 g - 3%
Fett: 68 g - 92%
Kcal: 666