< Tilbake til oversikten

Hardkokt egg, med eller uten skall?

#1

trude.lutt sa for siden:

Hvor lenge kan hardkokte egg holde seg i kjøleskapet? Og holder de lenger med eller uten skall? (liten diskusjon i heimen.....;))


#2

Carisma sa for siden:

Helt klart med! Regelen er vel at de holder en uke med skall. Jeg ville ikke spist de etter 2 dager uten.


#3

Zillah sa for siden:

Med skall, naturligvis. Kor lenge dei held seg... usikker på dette. Eg plar bruke dei i løpet av nokre få dagar, og er ikkje så lysten på å ete vekesgamle egg, men det er ikkje sikkert det er nødvendig å vere så uroleg, i ein tråd her for ikkje så lenge sidan så var det einkvan som hadde testa kokte egg og tru om det var 2 mnd gamle egg som var like fine som nykokte... Ja ikkje siter meg på det, da... Det er kanskje litt ekstremt, og kanskje heller ikkje så aktuelt.



#5

Gracella sa for siden:

Hvis du tar av skallet, blir ikke plommen misfarget og de holder seg helt fint i alle fall i fire dager i kjøleskapet.
Jeg setter de i en lufttett beholder, synes det er lett å ha ferdigskrelte egg klare til spising! :)


#6

Kitt sa for siden:

Ikke 2 måneder, men etter 4 uker var de like fine. Etter 6 uker, rett i søpla!:eek:

Jeg må skrive datoen de blir kokt på før jeg legger kokte egg i kjøleskapet. Er så innmari periode- spiser, og når det er mange som tar ting inn og ut av kjøleskapet........
Derfor vet jeg akkurat hvor lenge de hadde ligget!


#7

mallilen sa for siden:

Morfar sa alltid at kokte egg aldri skulle ha skallet helt på i mer enn 6 timer.
Dette fordi kokte egg danner gassen hydrogensulfid under skallet.

Man ser da ofte at f.eks hunder ikke vil ha kokte egg med skallet på etter noen timer, mens når de er helt ferske er de gale etter egg.

Om skallet derimot knuses vil ikke gassene dannes, og eggene holder lenger :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.