Marte83 sa for siden:
www.dagbladet.no/2011/01/06/magasinet/helse/mat/mat_og_drikke/slanking/14927675/
Marte83 sa for siden:
www.dagbladet.no/2011/01/06/magasinet/helse/mat/mat_og_drikke/slanking/14927675/
Kula sa for siden:
Tja, det er vanskelig å konkludere med noe som helst, siden LCHF ikke var et av kostholdene som ble vurdert. Samtlige av de vurderte kostholdene var fettfattige. Det faller tydeligvis ikke forskerne inn at det er mulig å ha et kosthold hvor fettet utgjør mer enn 25-30% av energiinntaket.
Det kostholdet som var mest vellykket, var imidlertid det som påvirket blodsukkeret minst (og dermed trakk minst insulin). Det mest interessante er at Håkon Meyer i Ernæringsrådet mener at dette antakelig er en studie de må se på som seriøs.
Supera sa for siden:
Jeg tror jeg har sett artikler fra denne studien før. Det ringte en bjelle i alle fall.
Her er det bare snakk om karbohydrater og proteiner, fordi forskerne allerede "vet" at vi må kutte ned på fettet. :rulleøyneHøyprotein og Lav GI'en er fortsatt 45-50 % karbohydrater! Kvalifiserer ikke akkurat til lavkarbo. Med ett kosthold på 2000 kcal så spiser man da 225-250g kh.
Og det om at "dietter" ikke funker er jo folk som faktisk brukte kostholdet som diett og gikk tilbake til det de spiste før. Spis sunt i en periode og forvent at det gamle usunne kostholdet ditt ikke gjør at du går opp i vekt som det gjorde med deg før? :rulleøyne Einsteins definisjon av galskap er å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat. :geip:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.