< Tilbake til oversikten

Sukrin, aspartam, aceculfan?

#1

hufsa89 sa for siden:

Lurer så fælt på hva som er best.. Jeg har Ketolyseboka, og der skriver han at de to sistnevnte har bedre smak.. :S

Jeg takler ikke smaken på Natreen sukkeret. Synes det smaker utrolig bittert, og funker dårlig i ''mengder'' (moderate såklart) og funker dårlig å bli oppvarmet.. noen som har lyst til å hjelpe meg?

Har så ille lyst på noe godt! :p


#2

vimsen85 sa for siden:

Definitivt sukrin. Aspartam er gift for kroppen. Så det anbefales ikke. Jeg syns det er best å blande sukrin og stevia.


#3

barfor sa for siden:

Jeg foretrekker aspartam, fremdeles ikke bevist at det er skadelig i det hele tatt.


#4

christine76 sa for siden:

Får man kjøpt aspartam til å bruke i hjemmelaget mat?


#5

TrillTrall sa for siden:

Jeg nekter å tro at kjemikalier er sunt for kroppen i det hele tatt og så lenge kroppen min reagerer med magesmerter og luft i magen på det så tolker jeg det som at den prøver å fortelle meg at dette vil den ikke ha fordi det slettes ikke er sunt for den.


#6

Lillemy71 sa for siden:

Ville gått for sukrin og Stevia var jeg deg. Er det jeg har best erfaring med selv, men det hender at jeg bruker kunstig søtning dersom det ikke finnes andre alternativer (f.eks kjøper te/kaffe på cafe of vil ha litt søtt i).

Drikker også litt lightbrus og det har jo ogsåå kunstig søtning. Jeg kjenner at jeg ikke må ha for mye for da blir jeg oppblåst og kan får vondt i hodet. Splenda tåler jeg overhodet ikke, men det er nok for det at det er så mye klorforbindelser i og jeg er hypersenistiv for klor.


#7

hufsa89 sa for siden:

Jeg mener på smaken.. Derfor jeg lurer.. Pga smaken, ikke hva som er best og ikke.. jeg drikker lightbrus og det går fint.. Tenker kun på smak, er så sjeldent jeg skal bruke det, men da vil jeg ha noe som smaker allright.

PÅ Rema1000 her får jeg bare kjøpt natreen, og jeg takler ikke smaken av det.. bitter og grusomt.. er ikke sukrin bittert?

Hvor kan jeg få kjøpt de andre? Heter selve ''sukkeret'' aspartam, eller er det bare inholdet?

Natreen er jo Sakkarin og cyklamat, liksom.. Hvis dere skjønner..?=P


#8

vimsen85 sa for siden:

Jeg liker best smaken av kombinasjonene sukrin og stevia. Jeg syns at ting søtet med aspartam smaker drit. Men dersom du liker lettbrus, liker du det sikkert. Jeg har sett at du kan kjøpe aspartampulver på amerikanske nettbutikker. Kanskje på iherb.com. Sukrin alene kan ha en kald ettersmak og stevia alene kan være bitter, men i kombinasjon syns jeg de er det nermeste jeg kommer sukker. Jeg har også blandet disse to og splenda. Det var også ok. Men splenda alene smaker drit og jeg får vondt i hodet av det. Så derfor unngår jeg det så godt jeg kan..


#9

vimsen85 sa for siden:

Sukrin og stevia kan du få kjøpt på helsekost. Men det er mye billigere på for eksempel iherb.com. Da viloe jeg gått for KAL eller NuStevia som skal være de steviane med best smak. Sukrin heter erythirol på utenlandske nettsider. For oppskrifter på skikkelig lavkarbosnadder anbefaler jeg: healthyindulgences.blogspot.com/


#10

barfor sa for siden:

Jeg trodde natreen brukte aspartam men når jeg sjekka nå så stemte ikke det. Fant noe om nutrasweet som bruker det, men virker ikke som det selges her.


#11

Lillemy71 sa for siden:

Jeg liker lettbrus, men er ikke glad i andre ting med kunstig søtning. Har prøvd å bake med det (bl.a. splenda) men føsj det var fælt. Bruker heller stevia evt blandet med sukrin.

Enig med deg i det, men hvorvidt stevia er bitter kommer ann på kvaliteten. Får man tak i ren, høy kvalitets stevia er det lite bittersmak i den. Og pris henger sammen med kvalitet her, det er ihvertfall min erfaring.

Tviler på om du får tak i Stevia på helsekost her hjemme, for i EU er det lov å selge Stevia, men ikke som menneskeføde (kommer nok snart ettersom USA har godkjent det både som kosttilskudd og tilsetning i mat). Sukrin får du tak i uten problemer.

Dersom du velger å kjøpe Stevia fra utenlandske nettsider og bl.a. Iherb, anbefaler jeg deg og sjekke nøye om det er ren stevia eller om den er blandet ut med noe. Iherb har veldig billig Stevia men det er for at den som oftest er så utblandet og ofte med ting som man ikke bør ha på lavkarbo.
Husk også at for handel fra utlandet må man betale moms på kjøp over kr.200. Jeg har forøvrig funnet ut at det er billigere for meg å kjøpe ren stevia og sukrin fra helsekosten og blande selv enn å bestille fra utlandet. Smaker bedre gjør det også.


#12

senorita sa for siden:

joa stevia får du på helsekost her i norge!! :) Jeg kjøpte for noen uker siden. De får selge så lenge de merker det som DYREFOR. Sunkost hadde :) Og det var jo svindyrt men.. De hadde i alle fall :)


#13

ada-emilie sa for siden:

Sukrin smaker bedre enn stevia, men det er mulig å blande de to. Det finnes forhandlere som selger en blanding av disse som sikkert ikke er dum i smak. Natreen suketter smaker vel bedre enn natreen pulver, tror jeg. Jeg har smeltet suketter i litt kokt vann og tilsatt deigen. Men natreen er skadelig i mengder. Da er nok sukrin sunnere. Men jeg har fått løs mage av det. Det kan jo være kjekt å bruke splenda man får kjøpt i matbutikkene, om man ikke er veldig imot de kaloriene det medfølger, da.Har ikke smakt det selv men mange bruker den og er fornøyd med det. Det finnes noe lignende på apoteket også, av sukralose. Husker ikke navnet.


#14

martita sa for siden:

Sukrin har ein litt kald smak, syns eg, men det funke bra i t.d sjokoladebakst, altså om det har masse smak som skjule sukrinen.
Eg prøvd meg på pavlova - æsj, men lena beatrice sine pepperkaketrøflar eller lisbeth sine scones med jordbær og sjokolade var fortreffelege.


#15

Alkazelters sa for siden:

Canderel er laget på aspartam.


#16

Lillemy71 sa for siden:

Det er jo smak og behag da :D Selv foretrekker jeg stevia, men må nok en gang påpeke at det kommer ann på kvaliteten på steviaen. Jeg har brukt stevia i mange år, fra ulike produsenter og har smakt myr rart der. Er mye som er utrolig dårlig og bittert og mye er så utblanda (med bl.a. maltose og maltodextrin) at det knapt kan kalles stevia. Er bedre å kjøpe kvalitetsstevia og blande med sukrin selv, da vet man hva man får.

Jeg betaler 199 SEK for 50 g hvit stevia, mange synes det er fryktelig dyrt, men tatt i betraktning at jeg har hatt boksen i nesten ett år og bare har brukt omtrent halvparten (og da sølte jeg ut en del og jeg bruker den nesten daglig) så koster det ikke mange kronene. Eneste som kan være litt vanskelig med så ren og søt stevia er doseringen, men det er jo en vanesak egentlig.


#17

vimsen85 sa for siden:

De har stevia på kinsarvik. Men den syns jeg ikke er så god. Jeg kjøpte min på nett. Fra sverige var det kanskje.. Hmmm. Husker ikke helt. Den er helt ok, men kanskje litt bitter..


#18

ada-emilie sa for siden:

Jeg kjøpte en dyr variant på nettet som skulle være kun av en del av planten som ikke var bitter. Men selv den var bitter. Når coca cola kompaniet begynner å bruke stevia i sine drikker klarer de sikkert å få til at den bitterheten blir borte. Da vil vi få bedre og billigere stevia etterhvert tror jeg.


#19

Geitekillingen sa for siden:

Brukte Sukrin en stund og har funnet ut at utslettet i ansiktet som plutselig kom stadig forsvinner fordi jeg sluttet med det for noen uker siden. Jeg bruker ikke søtning lenger. Man kan venne seg av med det. :) Jeg synes at nøtter er veldig søtt. Spesielt mandler. Akkurat nå nyter jeg en drink med bare mandelmelk og multer <3 Søtt og godt <3


#20

Atmosphere sa for siden:

Åh, håper jeg en vakker dag kommer til det punktet at nøtter er søtt nok... :)
Er skikkelig sukkeravhengig. Men har greid en uke uten sjokolade nå, og har veldig god innstilling for å greie meg videre med mindre og mindre sukker :)

Er forresten helt ny her, så.. hei :)


#21

mym sa for siden:

Er jo så sykt mye søtningsmidler.. blir jo ikke klok av dette.. må vel bare prøves ut..
men noen som har erfaring med bjørkesøt? og Agavesirup,kan dette brukes som søtning i stedet for alt dette andre. prøver sette meg inn i lavkarboverden, men det er ikke lett. er jo så sykt mye man skal bytte ut og vansklig få tak i og ikke misnt sinnsykt dyrt..


#22

vimsen85 sa for siden:

Bjørkesøt er xylitol og jeg tror det fungerer litt som sukker i kroppen. Mener å ha lest det. Agavesirup har mye fruktose så vidt jeg vet. Yakonsirup skal være litt bedre, men jeg tror ingen av dem egner seg på et ketogent kosthold. Ser du har Extravagansa som kostholdsfilosofi. Sånn meg bekjent er vel det en very low calorie diet. Så der tror jeg ingen av disse egner seg.
Sukrin og stevia er de, for meg bekjent, sunneste og mest lavkarbovennlige søtningsstoffene.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.