< Tilbake til oversikten

Omega 3-6-9?

#1

kamp sa for siden:

det har plutselig gått opp for meg at jeg nok ikke får i meg nok omega 3-6-9..

Jeg spiser okse, kylling, svin, lam, brosme/torsk/steinbit, evt vilt kjøtt. Bruker mye fett fra kylling for å få fett prosenten opp.
Ellers spiser jeg grønnsaker (gresskar, blomkål, erter ++, avocado).
Spiser ca 2 dl geitemelk yogurt i døgnet.
Steker i kokos olje og rører ut kokos olje i maten jeg spiser.
Innimellom i rapsolje.

Det er vel ikke så mye omega 3-6-9 der?..

Utenom udo choice (som jeg ikke tåler) hvilke produkter inneholder "riktige" forhold mellom 3-6-9?


#2

lifejack sa for siden:

Hva er grunnen til at du ikke tåler Udo's Choice? Er bare greit å vite hvis jeg skal kunne prøve å hjelpe deg. Hjelper liksom ikke å nevne en annen olje du ikke tåler;)
Omega 9 er ikke essensiell forresten, men den finnes ihvertfall i grei dose i olivenolje og avocado. Du sier du spiser litt rapsolje. Kaldpresset? I så fall er det både omega 3 og omega 6 i den, om dog ikke helt optimalt, så ihvertfall ikke den verste. Tåler du fet fisk? Linfrø? Chiafrø? Angående hva som er optimalt tror jeg ikke det nødvendigvis er noe vits i å jakte på én olje e.l. som gir et optimalt forhold. Det er jo kostholdet i sin helhet som bør ha et optimalt forhold... hvis du skjønner:p


#3

KarMa40 sa for siden:

Smør inneholder høykvalitets ikke-varmebehandlet Omega 3, enda mer hvis kua beiter = spiser gress.

Men nå husker jeg ikke om du tåler smør... og det gjør du vel ikke. Tran? er vel samme. Linfrøolje?
Har hørt om havfruenes tran, som er ekstra renset, men den er jo ikke gratis.

Hjelper denne?
nutritiondata.self.com/foods-000140000000000000000-w.html


#4

TrillTrall sa for siden:

Fett fra kylling? Skinnet da? Noe særlig annet fett er det vel ikke i kylling?


#5

lifejack sa for siden:

DVP sa på et seminar jeg var på at det var best å hamstre smør på høsten, eller altså det smøret som kommer fra kyrene som har beitet ute hele sommeren, siden det har den gunstigste fettsyresammensetningen, også fryse ned og bruke resten av året. Det forutsetter vel at man har en viss frysekapasitet;)


#6

kamp sa for siden:

Når man steker eks en hel kylling kommer det en del fett ut. Jeg steker ofte kun kyllinghallene for å få fett fra dem. Vet det høres rart ut men det er helt greit fett.

Jeg tåler ikke udo pga glutenet. De sier den er ren men den er ikke ren nok for meg. Samt at jeg skal ikke ha linfrø olje pga høyt oksalat nivå.


#7

KarMa40 sa for siden:

Uff, dette er en skikkelig nøtt altså.

Tenker at jeg har greie på intoleranser, men jeg har bare peil på maten til min samboer, viser det seg.

Det er jo omega 3 i fisk og omega 6 i kylling, og hvis omega 9 ikke er essensielt eller også finnes i matvare.

Det trenger jo ikke å være nødvendig med tilskudd, hvis all maten er medisin:)


#8

Cherry sa for siden:

Kan du ta helt vanlige omega-tabeletter eller tåler du dem ikke?


#9

kamp sa for siden:

Har du noen forslag som inneholder mye omega 3? Jeg får nok i meg veldig lite siden jeg ikke tåler rød fisk (får diare..).


#10

ada-emilie sa for siden:

Raps og soyaolje inneholder omega 3. Hva med makrell, tåler du det?



#12

Vegard L sa for siden:

Selolje er vel det beste alternativet for deg. Det får du kjøpt mange steder på nettet, bare å sammenligne priser og gå for noe du føler du har råd til :)


#13

Cherry sa for siden:

Trippel omega 3


#14

kamp sa for siden:

Takk for forslag, skal se nærmere på det :)


#15

lifejack sa for siden:

Hva med krill? Hvis du tåler skalldyr?! Evt selolje, som det nevnes over her:)


#16

KatjaBlå sa for siden:

flytende eskimo 3? flytende eye-Q? eye-Q inneholder både fiskeolje og nattlysolje, altsåbåde omega 3 og 6. Ellers inneholder vel eggeplomme alfalinolensyre, som er omega 3.


#17

ada-emilie sa for siden:

Hvor mye er det i egg,da? Vet du? Er så skeptisk til marint fett jeg.


#18

lifejack sa for siden:

Hvorfor er du skeptisk til marint fett?


#19

ada-emilie sa for siden:

Både fordi det er forurensning som setter seg i fettet i fisk og jeg er skeptisk til kapsler og tran fordi det har vært innom en fabrikk. Jeg har ingen kontroll og stoler ikke på det som skjer. Mange er opptatt av å tjene penger og ikke først og fremst å få folk til å få bedre helse.


#20

lifejack sa for siden:

Udo's Choice og liknende oljer har jo også vært gjennom en fabrikk forsåvidt, da, og hvis man spiser laksefilet istedenfor kapsler, så slipper man i hvert fall unna den biten, men ikke akkurat miljøgiftene den evt inneholder.
Hvor mye omega-3 det er i egg varierer fra høne til høne. I mange land er det vanlig å reklamere med "omega-3 egg" hvor hønene gjerne er fôret på linfrø, fiskeolje, alger o.l. eller har fått gå fritt og spise det bakken har å by på (bl.a. insekt):)


#21

ada-emilie sa for siden:

Ja, ikke fristende noe av det.Interessant info om egg. Takk for det. Linfrøoljen smaker ikke godt men bedre enn fiskeolje. Dessverre kompenserer den kanskje bare 20 % av det fiskeolje er så ettertraktet for.Og selolje er helt unaturlig å spise. Jeg ville aldri slaktet en vakker sel.Om jeg var en villkvinne kunne jeg skutt fugl og drept fisk. Ikke noe annet som søte harer, rådyr, store vakre dyr som rein, ekle griser, store fine kuer eller skjønne hester. Jeg spiser derfor kun kylling og fisk. Kylling dog med en klump i halsen med tanke på hvordan de behandles.


#22

kamp sa for siden:

Kjøp holte kylling, de har det bra :)


#23

lifejack sa for siden:

Signerer:)


#24

ada-emilie sa for siden:

Har jeg aldri hørt om. Hvor finner dere det?


#25

kamp sa for siden:

Eks meny/ultra.

Stange, norgården og hå kyllingene har det også bra.

Vestfoldfugl har noen kyllinger som er økologiske.


#26

lifejack sa for siden:

Holte gård ligger i nedre Telemark, så det er lettest å få tak i der + Oslo (vest) fordi de driver med gourmetkylling og slikt som passer inn på Meny/Ultra/Centra og endel restauranter.
Her er en forhandlerliste:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.