Carbolars sa for siden:
Har akkurat laget en pizza som smakte himmelsk, så følte den måtte deles! :)
Bunnen kan fungere som burgerbrød, focaccia, og pizzabunn.
Ingredienser: Til ett dypt stekebrett
6 egg skilt
1/2 ts salt
1 ss fiberhusk
1/2 ts bakepulver
200g naturell philadelphiaost
6 ss knuste linfrø
Først deler du eggehvitene og eggeplommene i hver sin bakebolle.
Så visper du eggehviten i ca 5 minutter med elektirsk mikser.. de skal bli stive og tørre.
Deretter pisker du eggeplommene i ca 5 minutter.
Så tilsetter du fiberhusk, salt og philadelphiaosten i eggeplommene og bruker en håndvisp til det blir helt glatt.
Så skal man vende eggehvitene forsiktig inn i eggeplommene med en slikkepott til det har blanda seg helt.
Deretter tilsetter du linfrø og bakepulver som også vendes forsiktig inn i blandingen.
La dette stå i ca 10 minutter så fiberhusken får svelle.
Smør litt olje med en pensel ut på bakepapiret og fordel bunnen utover.
Deretter steker du dette ca midt i ovnen i 15 minutter... tiden må du nesten vurdere selv. Jeg stekte selve bunnen litt lite første gang jeg prøvde lage pizzaen og jeg synes det smakte enda bedre ut mot kantene enn inn mot midten. Derfor anbefaler jeg at bunnen er "godt stekt" før man tar på fyll.
Når bunnen er klar så brukte jeg "Biona organic Passata Fina - Smooth, sieved sun-ripened tomatoes" som pizzasaus. Denne kjøpte jeg på Ica Maxi og har samme konsistens som pizzasaus / tomatpurre. Den inneholder 4,8g karbohydrater og 0,5g fett
Jeg kryddra sausen med salt, pepper og pizzakrydder for å få mer pizzasaus-smak på den ;)
Som ost hakka jeg 2 Buffalo mozarella og fortelte utover pizzan.
Type: Mozzarella di latte di Bufala kjøpt på Ica Maxi: Inneholder 14g protein, 1g karbo, 25g fat
Til fyll hadde jeg:
1 pakke Salatkylling fra prio
3 skinkebiter fra gilde (kutta i mindre biter)
1 gul paprika hakket
2 Tomater i tynne skiver
1/2 Purre ca (kappet i små rundinger)
1 liten hakka løk
1 fedd finhakka hvitløk (strø utover)
På toppen strødde jeg litt pizzakrydder og litt aromat.
Annen toppingtips: champignon, kryddra karbonadedeig og babymais (1g karb)
Stekte pizzaen ca midt i ovnen på 225 grader... men etter ca 8 minutter merka jeg at sausen begynte å renne utover stekebrettet, så jeg tok den ut og helte ut litt i vasken for så å fortsette stekingen.
Total steketid nesten 20minutter. (Buffalomozarellaen ble gyllen)
Link til helbilde: www.lastopp.no/filer2/2afe8c9cb6996b056c30c2436fb66a26.jpg
Bilde:
Utsnitt av pizza:
www.lastopp.no/filer2/17d403e84666961eb23a65cfaf6e0ae2.jpg