< Tilbake til oversikten

Fedon Lindberg-brød på Rema 1000

#1

karbjunkie sa for siden:

Kan man spise dette når man er på lavkarbo?

Jeg MÅ ha brød.. hehe:)


#2

karbjunkie sa for siden:

Og, kan man spise ubegrenset med bacon, karbonaedeig etc?


#3

Kitt sa for siden:

Dersom du følger lavkarbo ala Lindberg, skulle du kunne spise litt av brødet hans, ja! Litt!!!
Ellers finnes det mange oppskrifter på gode brød her!

Sånn rent karbohydratmessig kan man spise ubegrenset med ting som ikke inneholder karber, men det meste inneholder kalorier. Selv om vi ikke teller dem eller bryr oss nevneverdig om dem, er det en kjensgjerning at de må tas med i regnestykket!

Og du, karbonadedeig kan du bare glemme! :p Her er det den feiteste kjøttdeigen som teller!;):D


#4

karbjunkie sa for siden:

Hehe,ok, men jeg liker faktisk ikke smaken av kjøttdeig, jeg liker bare karbonadedeig, spiser ekstremt lite svin generelt. Men jeg KAN spise den, eller? karobnadedeig altså.

Jeg var alltid redd for å spise bacon og egg for jeg fikk beskjed om at jeg ville få både dårlig hjerte og bli feit.. vel.. feit ble jeg uansett. :-D


#5

Kitt sa for siden:

Klart du kan spise den, bare du tilsetter masse annet fett, smør, olje, cocosa etc!

Egg er friskmeldt for mange år siden og ingen tror vel lengre på at kolesterol er skadelig for oss?!?;)

Har du lest denne tråden?

Du må nemlig snu om tankegangen totalt om du skal fungere på LCHF. Nyter ikke å droppe karbohydratene og ikke erstatte dem med noe annet osm gir energi! Les alle trådene her inne startet av Pål, så kommer du til å endre syn på ting!:)


#6

karbjunkie sa for siden:

Har lest den ;)
Eneste triste er at den en innføring til lchf ikke fungerer.. den der "lhcf på tre min"

Min mann er helt sikker på at egg er livsfarlig. Når jeg sier at det ikke er det så ler han - dette har han alltid lært.

Det er jo litt av problemet, dette er jo sånn de fleste av oss er "opplært" til kjøtt og potet liksom

for meg er det helt merkelig å ikke skulle spise poteter, ris, brød etc. Hva spiser dere istedet? Å telle karbs er også merkelig for meg som er vant til at så lenge det ikke er fett og jævlig så er det greit, hvis du skjønner?

Selv om grete roedekost gjør meg grisetjukk.


#7

karbjunkie sa for siden:

Edit: Jeg mener ikke at jeg ikke vil spise lavkabo. Jeg mener at jeg vil det. Men at det er en vanskelig omstilling :)



#9

Kitt sa for siden:

Tror ikke du sjekke ut linken. Det er ikke Nybegynnertråden, men en tråd som heter Er fett og ketose farlig?
Om du googler litt om egg og kolesterol vil du finne mye skyts for å "dukke" mannen din litt. Det er minst 10 år siden egg ikke lengre var farlig!

Det er mye å sette seg inn i, men blir fort en vane!:)

LCHF på 3 min må du hente her. Klikk på bildet til høyre for å få frem brosjyren!


#10

karbjunkie sa for siden:

Ja, jeg leste den. Jeg leste et apr andre tråder av denne jåbekk igår også. Pløyet forumet.. :p

Har nå printet ut LCHF på tre min og hengt på kjøleskapet. :)

Dette blir bra altså..

Ja jeg har prøvd å si dette til mannen min lenge, dette med egg.. Men du vet hvordan det er ;)


#11

Kitt sa for siden:

Å gjett om jeg vet!;)
Har lært meg til å si litt og litt og til slutt la han tro det var hans ide/noe han fant ut selv! Virker hver gang!:D


#12

karbjunkie sa for siden:

Haha, har bare gitt opp:-p

Min eldste jente kommer ofte til meg og sier "Pappa sier jeg ikke kan spise så mye EEEGG".. Og da blir det jo alltid en diskusjon. Som ender sånn her
"Ok, du mener det. Da får du ta ansvaret for at hun får fucka kolesteroll."


#13

Carisma sa for siden:

Nei, ikke i det hele tatt. Sambo har forlengst insett at når det kommer til mat og kosthold ligger jeg lysår foran han, så han godtar alt jeg sier :rolleyes: Heldigvis har han begynt å skjønne at dette også gjelder på de fleste andre felter, at jeg har rett :lol:


#14

TrillTrall sa for siden:

Altså - vanlig kjøttdeig er lagd av storfe... ;) Svinekjøttdeigen smaker ingenting og må kryders vanvittig for å smake noe som helst etter min mening.


#15

karbjunkie sa for siden:

Åh, så bra.. Haha, min er veldig bastant på egg og bacon og fett. Han er sikker på at jeg blir åreforkalket snart :)

Hva bytter dere ut pasta,ris, poteter etc med?


#16

karbjunkie sa for siden:

Det heter jo karbonadedeig her i norge.. :)


#17

Kitt sa for siden:

???
Kjøttdeig er kjøttdeig og karbonadedeig inneholder mye mindre fett!
Er ikke det samme, selv om svenskene ikke helt har skjønt forskjellen!:p


#18

TrillTrall sa for siden:

Søk på egg og kolesterol i google eller en annen søkemotor og du får massevis av artikler om at egg er kjempesunt! :D

Jeg var en brødelsker, men jeg har knapt nok savnet det ett sekund siden slutten av mai i fjor. :) Jeg spiser mye egg da, opptil 5-6 om dagen. :D Nå har jeg en omelettperiode - 3 små eller to store egg, bacon eller skinke, ost, paprika, squash eller broccoli og løk + krydder. Nammis! :sikle:

Til middager har jeg grønnsaker til, evt. bønner / kikerter / linser (jeg er ikke på ketolyse!) og blomkål (og evt. broccoli) mos er knallgodt! Koker den i biter til den er passe myk, hiver den i stavmikserkoppen og har i krydder og en god smørklatt og kjører den til mos med stavmikseren. Mmm.... Blir omtrent som potetmos, bare mye bedre! :ja:


#19

TrillTrall sa for siden:

Nei, kjøttdeig er rent storefekjøtt med fettet i som er oppmalt, maks. 14% fett. Karbonadedeig er kjøttdeig av renskåret kjøtt og inneholder mye mindre fett enn kjøttdeigen, maks. 6% fett, det er to forskjellige produkter. :)


#20

karbjunkie sa for siden:

Men karbonadedeig er jo storfe og kjøttdeig er svin



#22

TrillTrall sa for siden:

Din vrangpåle! ;)

Karbonadedeig er kjøttdeig av renskåret storfekjøtt og kan inneholde max. 6% fett.

Kjøttdeig er kjøttdeig av delvis renskårt kjøtt - det være seg storfe, svin eller kylling, men det står spesifisert på pakken - og kan inneholde max. 14% fett. Nemlig. :mad: ;)

Karbonadedeig er forøvrig steindyrt i forhold til kjøttdeig. Bra for oss. :)


#23

Carisma sa for siden:

Jeg bruker uansett heller karbonadedeig og tilsetter fettet sjøl. Vet litt for mye om hva som finnes i kjøttdeigen....


#24

Victory sa for siden:

På Lindberg og South Beach anbefales karbonadedeig.. ;) Så inntil man har bestemt seg..... :)


#25

karbjunkie sa for siden:

Enig der.

Men hva bruker dere som erstatnign til brød, potet og ris?


#26

Carisma sa for siden:

Grønnsaker


#27

TrillTrall sa for siden:

Vi har laget kjøttdeig sjøl av restene av deler av et hjorteslakt så jeg vet hva som er oppi takk. :lol: Var litt i minste laget nøye skåret da så det ble forsyne meg beinsplinter i til og med! :lol: Men det ble verdens beste kjøttkaker av det. :sikle:


#28

karbjunkie sa for siden:

Bare Grønnsaker ja..


#29

Carisma sa for siden:

I denne tråden får du mange middagstips, og ser hva folk "pleier" å spise: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2492
Begynn gjerne bakerst med de nyeste innleggene....

NB husk å sjekke kostholdsfilosofien til den som har lagt inn innlegget, ikke alle middager passer alle filosofier.


#30

lifejack sa for siden:

Hehe, "bare" grønnsaker, du;)
Når jeg tenker på variasjonen jeg hadde på grønnsakene mine før (altså da kostholdet inneholdt poteter, pasta, ris etc) i forhold til nå, er det et under at jeg vokste opp uten flere mangelsykdommer! Da fylte jeg dagsrasjonen med poteter o.l. og bittelitt brokkoli, blomkål eller aspargesbønner. Det var det.
Nå spiser jeg en symfoni av smaker og farger, og varierer i det uendelige! Paprika i alle farger, løk i forskjellige varianter, alle de forskjellige salattypene, tomattypene, avocado (riktignok frukt), purre, squash, aubergine, krydderurter, asparges, spirer, sopp, fennikel, sikori... ovnsbakt, stekt, woket, dampet, stuet... the list goes on and on:)
Så grønnsaker er ikke bare bare:D


#31

karbjunkie sa for siden:

Men jeg leste at løk var litt fyfy? Jeg elsker grønnsaker men jeg elsker også poteten min. Det må vel snart komme en lavkarbopotet, ha-ha :p


#32

barfor sa for siden:

Løk er ikke fy fy, men hvis man er streng på lavkarboen og bare holder seg til varer med under 5g kb per 100g så blir den såvidt i overkant. Men tror nok de aller fleste spiser løk(om de liker det). Jeg spiser i hvertfall masse løk :)

Istedenfor poteten så spiser du litt mer grønnsaker og ikke minst mere kjøtt\fisk\hva det skulle være.


#33

Carisma sa for siden:

Jeg har aldri skjønt fasinasjonen med ting man må koke ihjel og så putte mase andre ting på (saus, smør osv) for at det i det hele tatt skal smake noe... :o


#34

karbjunkie sa for siden:

Jamen.. mmm bakt potet.. mm karbohydrater.. jeg er helt herpa.. :p

Jeg pleier å bruke løk til alt. Absolutt alt. Nå ble jeg litt trist :(


#35

senorita sa for siden:

Litt løk kan du jo spise. Du spiser ikke mange hundre gram løk uansett vel :)


#36

karbjunkie sa for siden:

Aldri si aldri, er veldig glad i å ta løk, sjalottløk, hvitløk og champignon med smør og krydder i ovnen og folie. Og jeg spiser MYE løk jo. Går vel 1-2 løk her hver dag her


#37

TrillTrall sa for siden:

Løk skal være knall for immunforsvaret så jeg prøver også å spise litt løk hver dag. Shalottløk er suverene - en finhakket sånn er akkurat passe i en omelett. :)


#38

lifejack sa for siden:

Som andre har svart her, så går det greit med litt løk (ihvertfall hvis du ikke er på streng ketolyse/atkins introduksjon e.l.). Men kanskje kutte ned fra 2 om dagen til 1/2 f.eks. Gjerne fordelt på forskjellig typer for å få enda større variasjon og næringsutbytte:D
Hvis potet er sååå viktig for deg, kan du jo evt sjekke ut kostholdsfilosofien optimal ernæring, eller OE (finnes tråder om den her på forumet). Der kan poteten fint inngå, men du får se om resten av kostholdet høres ut som noe som kunne passe for deg, da! Lykke til:)


#39

Charlott sa for siden:

Sambo begynte på lavkarbo nå på mandag og han er potetmann DeLuxe! Potet og brød! Det å ikke skulle spise det er grunnen til at jeg har spist lavkarbo i 16 mnd før han tok sjansen på å bli med.

Lagde et lavkarbobrød så han ikke skulle miste motet helt, men det at det ikke er poteter til maten tenker han overhode ikke på!

Fløtegratinerte, ovnesbakte gr.saker, blomkålmos og jukseris har jeg servert ved siden av og han sa i sted at han ikke engang hadde tenkt på han ikke hadde spist potet hele uka :D

Så PRØV før du lager det mangelen på potet til et kjipt savn ;)


#40

Cherry sa for siden:

Hvor høyt vil du ligge på karbene da? På ketolyse går det i grønnsaker i forskjellige former, gode sauser etc. Litt lavkarbobrød, muligens en fiberrik eller to, etc, lapper, oopsies etc.

Ligger du litt høyere på karbene kan du spise litt fullkornsris, fullkornspasta, bønner, linser, kikerter, lavkarbobrød, knekkebrød, etc.

Du klarer deg helt fint uten brød, du må bare prøve. Det er der det ligger. Greia er å prøve å ikke erstatte gamle matvaner med nye teite matvaner.


#41

Cherry sa for siden:

Forøvrig; beklager at jeg kupper tråden med dette, men; Å lykkes med noe, det være seg uansett om det er slankekur, livsstilsendring eller ellers i livet handler litt om den mentale innstillinga man har.

Om man går inn i en livsstilsendring med holdninga om at "jeg kommer aldri til å klare dette", eller "jeg er nødt til å ha brød/potet" så sier det seg selv at det kommer til å bli tungt og relativt vanskelig å gjennomføre.

Nå får det jo være helt opp til deg om du vil spise brød, potet og pasta. Men istede for å si at "jeg MÅ ha brød og jeg elsker poteten min og "bare grønnsaker" som tilbehør" så kan du jo heller prøve ut og se hvordan det går uten. Det vil jo også utfordre tankegangen din litt. Blir kanskje til og med lettere å ligge unna usunne ting som sjokolade f.eks.


#42

Carisma sa for siden:

Denne tråden er et must å lese om akkurat det: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=713!


#43

langaard sa for siden:

:ja::ja:


#44

Maribrue sa for siden:

Jukseris???


#45

lifejack sa for siden:

Jukseris:D
Man trenger ikke bruke mikro, da. Man kan bruke gryte/stekepanne også!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.