hei, jeg er ny her og kunne trengt noen tilbakemeldinger :) Startet ketolyse diett på mandag så er snart ferdig med 3 dagen. Har ikke merket noe nedgang foreløpig, men jeg har i utgangspunktet tenkt å prøve å gå ned ca 7-8 kg og håper at det skal gå raskt. Ketolysedietten var egentlig tenkt som en slags kickstart på et litt mere vanlig lavkarbo kosthold etterhvert. Er det noen som har noen formening om hva jeg kan forvente meg? Jeg er ca 69 kg og 164,5 høy så er ikke ekstremt overvektig, men har litt ekstra her og der :p
Hva er grunnen til at du skal så ille fort ned da? Er det ikke viktigere å bruke tid og lære underveis sånn at du blir der nede? Kanskje du raser ned 7-8 kilo.. Snålere ting har skjedd. Antakeligvis gjør du det ikke, siden du ikke er veldig overvektig.
Men du vil vel ned 7-8 kilo selvom det kan ta litt tid?
Det er bare en måte å finne ut på, å prøve :D Jeg har gått ned 20 kg på 3 mnd men så har jeg mye mer å ta av.. regner med de siste 8 kg jeg vil ned ikke raser like fort av. :/
Vektnedgang er så individuelt at det er håpløst å spå. Det vi vet er at de som er normalvektige som du er (nært ihvertfall) bruker mye lengre tid på å gå ned. Det som KAN skje derimot er at du skifter fasong :) Lavkarbo gir mer muskler (min helt personlige erfaring) uten at jeg har trent særlig, og muskler veier mer enn fett. Jeg ville tatt en bodyanalyse NÅ og om et par mnd og sett om fettprosent og muskelmasse har endret seg. Ikke heng deg så mye opp i vekta - mål deg istedet og se om det skjer endringer der.
Lavkarbo er ingen "hurtigkur" - det er oftest de som har mest å miste som mister mest raskest også. Lavkarbo er vektREGULERENDE - så det er ikke sikkert ditt mål og kroppens vektmål nødvendigvis er helt det samme :)
Ønsker deg uansett lykke til med valget av et nytt kosthold - uansett vektnedgang vil du nok merke ganske mange helsemessige fordeler ved et slikt kosthold. For ikke snakke om all den deilige maten.... ;)
Er egentlig ikke SÅ viktig å gå så fort ned, og du har halt rett med tanke på at jeg skal ned uansett hvor lang tid det tar.. MEN jeg er så ivrig etter å se resultater så jeg liksom får motivasjonen ordentlig opp. Savner allerede veldig å spise brød, men tenkte jeg skulle kjøpe Fedon brød når jeg har gått ned noen kilo og skal begynne å spise litt mere etter hans filosofi :) Ville bare så gjerne ha en liten kickstart... Skal også i bryllup i begynnelsen av februar og har lyst å gå i en kjole jeg kjøpte før jeg ble gravid som nå er minst en str for liten.. Men jeg fødte for 10 mnd siden så jeg skal ikke skylde ekstrakiloene på det altså :p
Karins beste brød (under oppskriftsforumet) og spisdegslank brødmix er mine absolute favoritter når det gjelder lavkarbo-brød. Det første baker du selv, det andre kan du bare bestille på nett mix, blande med vann og hive i ovnen. Kun 1 gram karbo pr skive ca for begge to. Bare sånn at du vet det ;)
Og de er GODE begge to! Smaker som smakfullt grovbrød rett og slett, dessuten blir man veldig mett av de.
Tusen takk for lykkeønskninger :) Jeg skal gå å måle meg så jeg kan følge med på det også.. Det er forressten veldig inspirerende med de vektnedgangs tabellene dere har på profilen deres :)
10 mnd etter andre fødsel veide jeg 7 kg mer enn noen uker etter fødselen... :( Men da klarte jeg greit å gå ned 10 kg på 6 mnd ved å spise mindre og magrere og røre meg litt mer. :)
Målebånd er bra, ja :) Hos meg går nedgangen også sånn sakte, men sikkert. Snart 5 kg. nå, ikke så mye kanskje, men jeg har gått ned hele 11 cm rundt midjen! Det synes, og merkes godt på tøyet. Deilig.
Jeg hadde 27 kg da jeg startet i slutten av september, jeg har da valgt generel lavkarbo og har vel falt litt ut innimelom, men har ikke rast ned desverre. Men på den andre siden, jeg har gått ned 10 kg, og jeg går stadig ned i vekt, så må bare ta tiden til hjelp. Tenker også at det å gå ned sent er bra, for da er det mer varrig. Jeg lever faktis nesten slik i dag, som jeg tenker å leve ved målet- rett og slett fordi jeg ser på det mer som en livstil endring enn en kur.
Nerthus-selv om det er lenge til jeg kan spise brød-så savner jeg det nå etter over 1 år på lavkarbo uten brød. Den spis deg slank brødmiksen har jeg skikkelig lyst å prøve når jeg er ferdig med de strengeste ED fasene. Må man være noen form for medlem for å få bestille miksen?
Senorita-spennende!:DMå prøves etter endt "kur" Nå må jeg visst legge meg før jeg setter tenna i en VANLIG brødskivbe her-det går ikke på opplegget mitt:o
senorita har allerede svart :) jeg bruker DOBBEL porsjon i en vanlig "liten" brødform - og skjærer tynne tynne skiver, 20 stk for å få 1 gram karbo pr stk. Kjører de nesten alltid i brødrister, men de smaker ok uten. Ferdigbrødet deres som du kan bestille frossent synes jeg blir litt vassent -da er det bedre med å lage selv. Lager du dobbel porsjon - la det stå i hvertfall 1time og 45 minutter om ikke 2 timer!!!
Elsker dette brødet til frokost med makrell i tomat og majo på :D
Mens jeg husker det - pepperkakene fra spisdegslank var faktisk også veldig gode - smakte pepperkake, var litt tykkere og "grovere" enn høykarbovarianten, men absolutt god!
VAR nammis - og nok med en ;) De er dyre da - men man lever kun en gang...Kun 1 gram karbo pr kjeks og den var STOR... jeg prøver jo ut alt mulig rart hehe - har fremdeles kakemixer i skapet til senere bruk.... Lager TO kaker av mandelkakemixen (som bunn til ostekake!) og har på deilig ostekakefyll etter eget hode og hva jeg har hjemme :) Lime feks er utrolig godt!
Jeg gikk ned 7 kilo (fra 68 til 61) pa 7 uker i fjor. Forst et par kilo i vann veldig raskt, deretter ca en halv kilo +/- i ukene som fulgte. Jeg er 166 cm hoy.
Jeg var veldig streng og spiste omtrent aldri mer enn 10-20 gram karbo om dagen. Spiste ikke kunstig sukker og brukte ingen erstatninger heller (ikke lavkarbobrod, lavkarbokaker, lavkarbopizzabunn etc). Jeg spiste ca 100 g protein og 70-80% fett daglig. Jeg trente 4-5 dager i uka (styrketrening og cardio).
Det var ikke vanskelig i det hele tatt a slanke seg. Det som ble vanskelig var a stoppe vektnedgangen og oke karbene og finne det nivaet som var riktig i etterkant. Med en gang jeg begynte a spise mer karber kom sotsuget (og kiloene) tilbake. Sa na prover jeg igjen :)
Ja, det er nok lurt å ta overgangen svært sakte. Saktere enn Atkins anbefaler også. Man kan ta en frukt og innlemme den i kostholdet i flere uker før man innfører en ny ting. Da er man sikker på at man ikke går opp i vekt.
Jeg begynte bringebær, så med eple, så pære, så plomme, og nå idag rå gulrot. Brød, ris og pasta kommer jeg aldri til å spise igjen. Med dette kostholdet har jeg lært meg å spise mer variert. Før levde jeg på nutrilettbarer, epler og samme middag av kylling og salat hver dag. (Nutrilettbarer inneholder sukker og er derfor ikke slankende i det hele tatt.)
Nå spiser jeg ost, egg og fisk også (minus den teite baren, selvsagt)og jeg føler meg bra. Jeg kuttet ut brød og erstattet den med kjøtt en lang stund først. Men det ble ikke bra nok erstatning, følte jeg siden jeg spiset kjøtt til middag også. Så ble det nutrilettbar istedet. Men det er jo et dumt alternativ, så jeg byttet den ut med ost og det var godt nok.Så brød savner jeg ikke. Ost, kylling,fisk, salat, litt frukt og egg holder i lange baner for meg for livstid.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.