< Tilbake til oversikten

Antall karbohydrater pr. dag ...

#1

Smileygirl sa for siden:

Heisann :) Er såpass ny i dette gamet, prøvde meg for noen år siden på streng ketolyse med under 15 karber pr. dag - funket ikke for meg - fikk syyykt lyst på epler og annen frukt :rolleyes: Jeg er medlem på somebody.no (anbefales!! lett å holde oversikten!) og ser eg ligger på rundt 50-60 karber i dag, tidligere dagene har eg vært mellom 20 og 30... ka ligger dere på? E dette ok inntak? Ser de anbefaler opp til 120 faktisk da...

Vil så gjerne se bevegelse nedover på vekta nå:D


#2

Kitt sa for siden:

Betegnelsen lavkarbo gjelder alt under 150g pr dag, så sånn sett er du jo innenfor "grensen"!

Anbefaler deg å lese denne tråden og alle lenkene som hører med!:)


#3

waka waka sa for siden:

Denne henger jeg meg på!

Sliter litt for tiden, får i meg altfor lite karbo, så jeg havner i ketose. Har nok vært i ketose mer eller mindre siden vi la om til lavkarbo etter jul. Og det førte til en voldsom øking i migreneanfall. Hadde 4 anfall på 1 mnd, og det er like mye som jeg pleier å ha på et helt år... Hjalp med magnesium, men dog. Og så denne grusomme ånden da, som har kommet nå de siste to ukene..

Så nå regner jeg karboinntak på harde livet for å finne ut hvor min ketose-grense går.

Så på lørdag ble det totale inntaket ca 110 g karbo (vi har valgt å beholde tacoen vår, og jeg spiser 2 tacolomper)

Søndag ca 38 g karbo

Mandag ca 50 g karbo (prøvde å øke litt inntak for å se om jeg kom ut av ketosen, så spiste et eple og noen mandler)

I dag ca 58 g karbo.

Skal prøve å holde meg mellom 50 og 60 g karbo for å se om det vil hjelpe meg. Er fortsatt i ketose på 50 g ser det ut til siden ånden fortsatt er grusom...
Jeg vil ikke være i ketose nemlig.

Hva spiser dere til måltidene? Jeg orker ikke så mye til frokost, og lunsjen "glemmer" jeg enkelte dager. Er sykmeldt og går hjemme, så blir ikke sulten, og plutselig er det en time til middagen, og da venter jeg like greit.. Orker ikke tvinge i meg mat heller..


#4

ada-emilie sa for siden:

Istedet for epler, har du forsøkt å heller tillate deg ubegrenset med grønnsaker? Det vil ha bedre effekt på vektnedgangen:)


#5

waka waka sa for siden:

Nei, har ikke det. Men er først nå jeg har begynt å tenke nøye over hvor mye karbo jeg spiser fordi jeg vil ut av ketosen.

Og jeg har jo gått ned i vekt jevnt og trutt. Mistet 5 kg på to mnd. Ifht mange er jo det lite, men jeg skal ikke ned mer enn 5 til, så tar det gjerne over tid.

Hvilke grønnsaker er det best å spise da? Noe som ikke trenger tilberedelse helst..


#6

ada-emilie sa for siden:

Jeg bruker salatgrønnsaker fordi kan man spise en del siden de har lite karbohydrater.
Iss-salat, slangeaurk, stangselleri og asparges fra glass er nesten uten karbohydrater. Og så tillegger du noe med litt mer i; som paprika/tomat.


#7

Charlott sa for siden:

Litt bønner og linser vil bidra med langsomme karber og gir en god mettehetsfølelse. Kikerter feks, er digg :D


#8

waka waka sa for siden:

Problemet mitt er at jeg ikke er så glad i tomat og paprika... Egentlig ikke i salat heller...

Vi spiser mye linser og kikerter, men det er ganske mye karber i det, er det ikke? Selv om de er langsomme.
Har kokte bønner nedfryst, hvite mener jeg å huske. Ta en neve som mellommåltid kanskje i stedet for eple?


#9

ada-emilie sa for siden:

Mellom-måltid? Det høres ikke lurt ut. Karbohydrater mellom måltider hindre fettforbrenningen. Jeg ville heller spist det i et realt måltid med de grønnsakene du liker pluss en protein-og fettkilde. Kikerter er veldig godt. Jeg tror de er lavest på karbo av belgfruktene, med unntak av chana dal. Men linfrø er enda lavere. Hvorfor baker du ikke knekkebrød av linfrø f.eks?

#10

mama67 sa for siden:

Hvis du skal følge Lindberg, skal du ikke tenke så mye på karbohydrater, men på GI og GB. Da havner du temmelig lavt på karbo uansett, så den saken er jo grei. Les tråden med innføring for nybegynnere, så ser du hva du kan spise og ikke. Og hvordan måltidene skal settes sammen :)


#11

waka waka sa for siden:

Takk for svar og hjelp alle sammen!

Har egentlig ikke tenkt så mye på karbohydrater før nå, har fokusert på lav gi og gb. Men når jeg da ikke får i meg nok karbo sånn at jeg havner i ketose blir jeg litt frustrert og litt lei. Har tydeligvis en høy toleransegrense.. Vil ikke være i ketose pga migreneanfall og dårlig ånde. Lite forenelig med jobben min..

Skal lese den tråden, og får vel pløye alle fedon-bøkene igjen..

Har bakt knekkebrød med linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, egg, hakka mandler og grov sammalt rug som jeg fant oppskrift på her inne. (jeg la til gresskarkjernene selv), men jeg tenkte ikke da på å veie opp for å finne karbohydratinnholdet. (selv om det egentlig ikke skal være nødvendig på fedon)


#12

ada-emilie sa for siden:

Dårlig ånde skal gå over etterhvert,da men. Ok, om du vil ut av ketose er det vel det minst vanskelige som er. Da kan du jo bare spise nøtter med høyt karbohydratinnhold som pistasjnøtter f.eks, alle slags bønner, gulrøtter, masse kokt løk. Det var det jeg kom på i farta.


#13

waka waka sa for siden:

Får bare prøve meg fram.

Hovedgrunnen til at jeg vil ut av ketose er jo alle migreneanfallene. Ånden går sikkert over, men har nå vært vedvarende et par uker, trodde ikke det skulle vare så lenge.


#14

ada-emilie sa for siden:

Har du hatt migrene tidligere også? Drakk du nok vann? Sorry teit spørsmål:) De aller fleste har noen uker med uvelhet av forskjellige slag ved omlegging til ketolyse. Når jeg selv hadde det skjønte jeg at det er unødvendig å forandre kostholdet til lavkarbo over natta.

#15

waka waka sa for siden:

Ja, har hatt migrene før, men få anfall i året. Nå hadde jeg 4 anfall på 3-4 uker. Har bank i bordet ikke hatt noe anfall på snart to uker nå. Men tar magnesium,så mulig det hjelper.

Har også tenkt på at det kanskje var en overgang, var veldig sliten den perioden også. Men er så rart at jeg reagerer sånn på lavkarbo nå. Reagerte ikke sånn da vi fulgte fedon for 5-6 år siden.

Og så er det jo ikke ketolysekur jeg skal følge, men fedon. Så får bare konsentrere meg litt mer om matinntaket fremover.

Skal på jobbintervju på fredag, så vil gjerne lukte godt og ikke ketoseånde ;-)


#16

ada-emilie sa for siden:

OK. Lykke til på intervjuet.


#17

Fjasnissen sa for siden:

Tenkte jeg skulle nevne det, selv om du har bestemt deg for en ny retning... de fleste som går over til et lavkarbokosthold, og spesielt da ketolyse, Atkins eller Skaldemann får en periode hvor de har veldig lite energi, mye hodepine, svimmelhet. Dette er rett og slett sukkerabstinenser. Kroppen skriker etter de karbohydratene den er vant til å få. De går heldigvis over (for noen raskere enn andre). Kan tenke meg at migreneanfallene dinne nok blei trigga av akkurat dette. Godt å høre at du føler deg bedre igjen nå da :)


#18

waka waka sa for siden:

Ja, vet det at de som går på ketolyse og div andre retninger kan oppleve dette. Men min intensjon har aldri vært ketolyse. Lever ikke etter ketolyse-reglene, men etter fedon. Så jeg er overrasket over at jeg i det hele tatt har kommet i ketose. Er jo det jeg synes et så rart. Har tydeligvis en toleransegrense på rundt 50 g karboh. Etter at jeg nå begynte å regne på det.
Så jeg har ikke bestemt meg for å følge en annen retning. Vil fortsette med fedon uten ketosen.

Men var ikke utslag på stix i går, og i dag har ånden vært bedre, så da fortsetter jeg som jeg har gjort nå.


#19

Fjasnissen sa for siden:

Gah.... beklager. Glemte å se på kostholdsretninga di før jeg svarte.... og jeg burde jo ha sett hvilket underforum jeg var på. Gikk litt fort for meg :)


#20

ada-emilie sa for siden:

Nøtter,da? De har mindre karbo enn kikerter og andre bønner.


#21

waka waka sa for siden:

Hehe, fort gjort ;)

Virker som jeg har funnet ut av det nå de to siste dagene. Har også spist mer jevn, og det hjelper nok. Kjennes ut som om kroppen trives bedre nå.

Nøtter må jeg være litt forsiktig med, reagerer litt på det. Elveblest av for mye nøtter, men det værste er voldsomme magesmerter av valnøtter og pecannøtter. Blir sengeliggende et par dager, så det styrer jeg unna.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.