Jeg fyller atten om to uker, å i forbindelse med det blir det jo en del turer på pub osv. Men så er problemet, hvordan kan man drikke lavkarbo på pub, som attenåring?
Da var det noen som foreslo vin, så er vell bare å lære seg å like det, hehe :P
Spørsmålet er da om det er noen her som kan foreslå en vin som er lett å like, men med ikke så mye karber i? Smakte en solbærvin her om dagen (cassandra trur jeg det var) å den var veldig god, men sikkert full av sukker!
Tørr hvitvin er vel ansett som å være det beste å drikke av alkohol når man skal leve lavkarbo, ja.
Jeg er veldig glad i Vina Sol, en hvitvin fra Katalonia i Spania. Den er tørr, og en veldig kjapp googling førte meg til et foruminnlegg (annet forum) som påstod at den skulle ha 2 g sukker pr liter. Jeg vet ikke om det stemmer og aner ikke hvor man finner ut av sånt ellers - noen som vet? Prøvde meg på arcus.no, men de kan visst ikke ha åpne sider om de enkelte sortene pga loven om alkoholreklame.
Om de har den på puber rundt forbi, aner jeg ikke. Spørs nok om du må nøye deg med 'den de har' ;) Men du kan jo i alle fall spørre etter en som skal være tørr?
Gratulerer med 18-årsdagen, i alle fall!
Vina Sol er veldig god, det synes jeg og. Og i følge Vinmonopolet inneholder den som nevnt 2,0 g/l.
En annen som jeg også synes er god, er Chill Out, tror den også har omtrent samme sukkerinnhold. Men det kan se ut som om den på kartong har mindre sukker enn den på flaske???
Jeg er heller ikke spes glad i tørre hvitviner, men disse synes jeg er gode. ;)
rødvin skal vel være OK å drikke? jeg drikker hvertfall tørre hvitviner og rødvin. disse lavkarbo-lite-øllene er jo bedre enn vanlig øl. vannskelig å finne på byen da. sukkerfrie cider vet jeg ikke, men forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=34948
den sukkerfrie med skogsbær er ganske god.
om du ikke er så glad i vin driver jo folk å blander dette med brus (en venninne av meg og i frankrike for barna:p) Så da kunne man jo kjøpt en cola zero og et glass rødvin og blande og plutselig har man myyye vin som er søt OG som sprudler.
Rødvin går greit ja. Godt er det og! :) Min favoritt er Black Granite,- tror den har bare 1,5 g/l.
Cider er vel ok så lenge en finner de med lite karb, men vær obs på at der måles sukkeret i g/dl, - ikke pr liter som i vin. Jeg har feks bare funnet skogsbærcider med karbinnh 3,6 g/dl, (tror jeg det var) - og det vil jo si at hele min dagskvote karber går med til en halvliter....... :S (siden jeg følger ketolyse)
Men jeg har funnet en eplecider og en jordbærcider med karb < 0.3 (tror det var Grevens??), - og da snakker vi!!.... ;)
Chablis er alltid et sikker valg når det gjelder hvitviner. Har enda tilgode å ikke like chablis (og jeg liker egentlig ikke så godt hvitvin! :D)
Men jeg syns cava er mye bedre. I "gamle dager" da jeg begynte å drikke drakk vi endel musserende. Det finnes f.eks en rosa, som jeg vil tro er midt i blinken å feire attenårdsdagen med: www.klikk.no/mat/drikke/article385394.ece (den som ligger forran på bildet)
Og forresten, vin er mer lettdrikkelig jo kaldere den er :ja:
Den er det :ja: (Så på vinmonopolet at den har 8,5g sukker pr liter, så den er i overkant, men verdt det!)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.