< Tilbake til oversikten

Hva gjør jeg feil?

#1

Fredrikke07 sa for siden:

Har prøvd å lage kake av kokosbolle-oppskriften her inne, to ganger nå.. begge gangene så mislykkes jeg, kaka stivner ikke og blir bare en våt masse:(!

Har så lyst på kokosbolle/kake, hva gjør jeg galt?:confused:
Kan det være at gelatinen er for varm når den has oppi?


#2

Kitt sa for siden:

Dersom du legger ut link til oppskriften, skal jeg se på det!:)


#3

Fredrikke07 sa for siden:

Supert Kitt:)!
(jeg lager den i kakeform som sagt)

4 eggehviter
1-1 1/5 dl sukrinmelis
1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
4 plater gelatin
200 gram mørk sjokolade, minst 70 %
2 ts kaldpresset kokosolje (kan utelates)
Kokos
Legg gelatinplatene i en liten bolle med kaldt vann. De blir bløte etter 5-10 minutter. Stivpisk eggehvitene. De er ferdige når du kan snu bollen på hodet uten at eggehvitemassen flytter på seg. Tilsett deretter sukrinmelisen og vaniljen. Pisk det godt sammen, pass på at det ikke er noen klumper. Smak! Tilsett mer sukrinmelis hvis du vil ha det søtere.
Kok opp litt vann i en kjele. Ta opp gelatinplatene, og klem ut alt vannet. Legg gelatinen i en liten bolle og sett denne ned i det varme vannet. Rør til gelatinen er blitt flytende. La den avkjøle litt. Hell deretter den flytende gelatinen over i eggehvitemassen mens du pisker massen.


#4

Kitt sa for siden:

Ser vel 2 "feller" her.
Når man først har stivpisket eggehvittene, må de behandles forsiktig for å ikke falle sammen til en sølete masse. Det står at ting skal piskes inn, men det blir feil i mine ører. Ting skal skjæres inn i eggehvitter, ikke piskes!

Det samme gjelder gelatinen. For varm gelatin som piskes inn gjør nok eggehvittene slappe.

Har dog aldri prøvd denne oppskriften, da! Ble litt fristet nå. Skal se om jeg rekker det i morgen!:)


#5

Fredrikke07 sa for siden:

Aha! Så da skal jeg bare vende gelatinen forsiktig inn? (inn med teskje hos meg også;))
har du laget kokosboller på annen måte før?


#6

Kitt sa for siden:

Tror nok forsiktig, forsiktig er løsningen, ja. "Deigen" skal være stiv og luftig, liksom, ikke en sammensunket haug!;)

Laget noe liknende for mange år siden, men husker ikke oppskriften eller hva jeg gjorde! Men tror jeg brukte flytende glukose......:p


#7

Charlott sa for siden:

Er det ikke slik at ting skal tilsettes i gelatinen og ikke omvendt?
Husker sannelig ikke hvorfor, men at det vistnok var viktig å ta det den veien?


#8

Fredrikke07 sa for siden:

Hjertelig takk Kitt! da tester jeg nå, så gir jeg en tilbakemelding!


#9

Carisma sa for siden:

Ikke bruk metall når du vender ting inn i eggehvitene, da har de lett for å falle sammen. (skje o.l)


#10

Gracella sa for siden:

Når man skal vende noe inn i stivpiskede eggehviter (eller omvendt), er det viktig å bare røre EN vei. Med eller mot klokken, ikke i åttetall eller noe annet.

Bruk gjerne en slikkepott til å vende blandingene.


#11

Fredrikke07 sa for siden:

Mange gode tips å ta med seg her:)!

Det gikk skeis denne gangen også.. gelatinen ble tydeligvis ikke godt nok fordelt, så kaka "smeltet" og noen steder lå det klumper av gelatin. så i en vanlig oppskrift på skumkake at røren skulle piskes HARDT i fem min etter å ha tilsatt gelatinen i eggehvitene:rolleyes:...frem og tilbake og like langt da.. Noen andre her som får til denne oppskriften og som kan fortelle hva dere gjør??


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.