< Tilbake til oversikten

Blomkål?

#1

Badeand sa for siden:

Hei! Tenkte jeg skulle ha blomkål som tilbehør til middagen i dag, men står plutselig her helt tom for ideer. Jeg er ikke sånn kjempeglad i blomkålen, så noen tips til hva jeg kan gjøre med den? :confused: Jeg har ost :p


#2

Rin sa for siden:

Gratinér den! Del den opp i buketter/biter, ha i en ildfast form, hell i en skvett fløte om du har, eller litt smør, krydre, og ha masse ost over - putt i ovn på 175g i en halvtime omtrent eller til det ser klart ut. :) Bruk gjerne MASSE krydder og ost hvis du ikke er så glad i selve blomkålen. Jeg pleier ikke å finne det nødvendig å forvelle den, men det er muligens en smakssak.

Eller stek blomkålbuketter i smør og krydder i stekepanne!


#3

Timiane sa for siden:

Vet ikke hva du skal spise til.
Jeg synes det er godt å raspe den opp og koke den godt. Evt litt smør på.
Om du lager noe med saus kan du ha det over. Blir liksom jukseris.


#4

MadamMim sa for siden:

Synes blomkål mos er det beste jeg! Kok det, mos det, tilsett smør, fløte, salt, pepper og muskat. Nyyyyydelig! Det skal jeg ha idag. Med laks til :-D


#5

Badeand sa for siden:

Tusen takk for svar dere! :) Spørs om det ikke blir litt mos til kalkunen i kveld :)

Uff, er ikke så lett å være fersk på lavkarbo :p


#6

Debussy sa for siden:

Jeg synes mosen smaker mer blomkål enn f.eks. gratinert.
Kjempegodt med ovnsgratinert blomkål i fløte med masse ost :p


#7

Mellon sa for siden:

Jeg koker de alltid lett jeg, om jeg skal gratinere dem- ha de i en gryte og gi de et oppkok før du tar det av plata. Eller så bruker jeg tine krydderost når jeg lager mos. Koker blomkålene og har i en passe mengde ost, og så moser jeg


#8

Taran sa for siden:

Heisann

Jeg bruker å blande litt blomkål og litt broccoli, varme det i micro med litt smør og leger pure av det med litt fløte og smør, salt og pepper. Andre ganger tar jeg blomkål og litt rosenkål å blander sammen, litt løk/gressøk.

Lykke til!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.