< Tilbake til oversikten

Fettsyrer i meieri- og kjøttprodukter beskytter mot diabetes type II

#1

Thea1980 sa for siden:

[LEFT]KK og Dailymail skriver om hvordan fett i meieriprodukter som melk, smør, ost og yoghurt samt kjøttprodukter kan beskytte mot diabetes type II. Begge artiklene bygger på forskningsresultater publisert i Annals of Internal Medicine.[/LEFT]

Fra artikkelen:"Conclusion:
Circulating trans-palmitoleate is associated with lower[LEFT]
[LEFT]insulin resistance, presence of atherogenic dyslipidemia, and incident
diabetes. Our findings may explain previously observed metabolic
benefits of dairy consumption and support the need for[/LEFT]
detailed further experimental and clinical investigation."

"In bivariate (unadjusted) analyses (Table 1),
circulating trans-palmitoleate levels were associated with (...) less alcohol use,
[LEFT]modestly higher total fat intake, modestly lower carbohydrate
and low-fat dairy consumption, and greater consumption
of whole-fat dairy foods and red meat."[/LEFT]

Godt nytt for lavkarbotilhengere. Et lite bidrag til fokus på mer inntak av fett i kampen mot livsstilssykdommene?

[/LEFT]


#2

Supera sa for siden:

Jeg har også hørt noe om dette tidligere. Jeg lurer veldig på om det faktisk stemmer, eller om det er bare tilfeldig korrelasjon. Det må kontrollerte studier til for å bevise slikt, men utrolig mange av studiene nå i dag er bare observasjonsstudier. Observasjonsstudier har sannsynligvis også vist at jo mindre bacon en person spiser, jo sunnere er personen. :rulleøyne Bare fordi de som går inn for å være sunne ofte holder seg unna bacon, men de gjør andre tiltak som er sunne som veier opp for lavt fettinntak og for høyt karbohydratinntak. Man kan jo også linke asfalt-meter i Norge til skilsmisser siden grafene følger hverandre. :geip:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.