< Tilbake til oversikten

Porsjonssmuldrepai

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Med "smuldredeig" og bær i fryseren har du alltid noe raskt å servere uventede gjester.

[url="http://3.bp.blogspot.com/hNxEeeEzJUk/TRxvUaZKkiI/AAAAAAAAAmE/-Ug7mcdNtQ/s1600/smuldrep02.jpg"][/url]Ingredienser:
Smuldredeig:
100 g mandelmel
1/2 ts bakepulver
50 g kaldt smør i små terninger
3 ss søtning

1 porsjon:
50-75 g frosne bær
1-2 ts søtning
1/4-1/2 ts vaniljepulver
50-75 g frossen smuldredeig

Fremgangsmåte:
Smuldredeig:
Ha mel og bakepulver i en bolle.
Ha i smør og bruk fingrene til å smuldre det inn i deigen.
Rør deretter inn søtning. Deigen skal ha havregryn-konsistens.
Ha deigen i en pose og legg den i fryseren.

Smuldrepai:
Ha bær i en porsjonsskål som tåler varme.
Dryss søtning og vaniljepulver over bærene og rør sammen.
Strø over frossen smuldredeig og stek ved 200 grader i 15-20 minutter.

Server gjerne med pisket krem eller pisket rømme med vaniljepulver og litt søtning.


#2

martita sa for siden:

Du e fabelaktig. Dette ser kjempegodt ut. Godt nyttår!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.