Hei!
Har lest en del om dette med lavkarbo nå i jula, og synes dette virker meget spennende. Men gjennom min jobb, så er det fordeler/bakdeler, noe som gjør ting utfordrende i matveien. Mye sosialt med god mat og drikke. (sier ikke at det IKKE går ann, men at det ikke vil bli gjort 100%)
Fordelen er at vi har kantine på jobb, og dette gjør ting enklere igjen..
Jeg har alltid trent mye, og vil etter en laber høst komme i gang ¨nå etter jul. Da går det i fotball,spinning og ski. 4-6 ganger pr uke.
Mitt problem er kostholdet. Elsker pasta, brød, vafler,pizza osv, og da gjerne sent på kvelden...
Jeg drikker mye vann på jobb (ca 2 liter om dagen) og synes dette er godt. Så inntaket av vann er bra!
Jeg spinner om morgenen 2-3 dager i uka, og da er det gjerne div kornblanding å få servert etterpå.
Er dette da "forbudt" / håpløst å spise? Dette er jo noe av det som er "premien" etter ei hard økt...:)
Jeg har nok 10-13 kg for mye, og dette ønsker jeg å få gjort noe med selvfølgelig. Men jeg kommer nok ikke til å endre ting 100% mtp kostholdet. Kjenner meg for godt til det. Men er det lurt å uansett kutte ned en god del på karbohydratene, eller kan dette bare føre til det verre, når jeg ikke kommer til å fullføre 100% ?
Er dette med lavkarbo en fin "Kickstart" for å gå ned mest mulig kg feks frem til påske? Eller har dere da andre forslag som er bedre?
Er feks Nokas diett en fin måte å begynne å få i seg frokost på? (blandet med skummet melk) Tenker da kun som frokost, og evt som erstatning på kvelden når sulten kommer, eller har dere andre forslag?
Beklager rotete innlegg, men er så veldig i tvil om hvordan jeg skal gjøre dette...
Jeg må endre en del ting, men vil aldri over en lang periode greie å endre livsstilen min veldig mye, men noe.(sene måltider, ikke frokost, mye karbo?) Men som sagt en periode på 2-3 mnd kan jeg nok få til, men er det da noen vits...?
Tja... På lavkarbo spiser man så lite mel og søte kornblandinger som mulig da og slike muslier pleier å være søtet så det holder. Du kan lage disse i lavkarbovarianter da, både vafler, brød og kornblandinger, smaker ikke helt som det du er vant til, men det er vel en vanesak.
Dessuten forsvinner suget etter søtt og brødmat etter en stund med lite karbohydrater. :ja:
Men velkommen hit! :) Les litt rundt og se om du finner noe som passer for deg.
Kornblandinga er premien fordi du får lavt blodsukker når du trener på "høykarbo" kosthold :ja: De aller fleste som legger om til lavkarbo vil miste disse svingningene og dermed ikke ha behov for raskt energipåfyll etter trening. Men, det er lurt å spise f.eks et par kokte egg en halvtimes tid etterpå, det fyller på protein til musklene.
Det er mange som tenker som deg, hvordan kan jeg leve uten den "gode" maten, men som får en ordentlig aha-opplevelse når kroppen er renset for alle unaturlige "triggere". Gi deg selv 3 mnd, så ser du hvordan det føles.
Her er også mye bra info: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Det blir ikke verre, nei. Fedon har jo et opplegg det er tillatt med brød. Type brød blir da viktig. Men du, det er brøderstatninger å finne oppskrift på her inne som er gode og veldig lav på karbohydrater.Jeg anbefaler deg å prøve et godt lavkarbobrød slik at du faktisk som andre brødelskere kan spise ketolysemat. Mye av hvordan vi liker å spise er vane. På få dager kan du ha endret dette og trives godt med det nye kostholdet. Du må bare prøve det. Tror Ingers brød skal være gode. På ketolyse skal grønnsaker være karbohydratkilde nr 1. Litt får du også ved inntak av egg og visse typer oster som f.eks feta. Minst mulig karbohydrater utenom fra grønnsaker, kan du tenke.
Det finnes jo enkelte som driver med "carb cycling" dvs. at de spiser lavkarbo enkelte dager, mens andre dager (f.eks ved hard trening) så spiser de vanlig. Det er en litt mer tilgivende diett da den er litt mer fleksibel. kanskje det er noe for deg?
Men det er veldig upraktisk, siden man aldri vil få den boosten man får av å trene i ketose. Det tar et par uker før den kommer, men det er noe helt annet enn å trene på karbo. Søk opp tråder startet av BitTorrent for mer info.
Jeg har litt problemer med å forstå det? For de fleste av oss vil slik start-stopp tukling føre til veldig ustabile hormoner, og MASSE overflødig vann i kroppen.
Kornblanding rett etter trening er nødvendigvis ikke helt håpløst, men før er meget dumt. Etter en hard treningsøkt går det som regel helt fint å få i se 20-40 gram karbohydrat, og det kan virke positivt på restitusjonen. Utover dette virker det som om du er litt for opptatt av å spise som før, Noka er ikke noe særlig egnet som lavkarbofrokost.
Holder du deg på rundt 70 gram karbohydrat totalt i døgnet, går det ann å kjøre et litt vinglete opplegg. Jeg vil tro at om du trener hardt, kan du kanskje gå opp i 100 gram om dagen.
Det finnes ingen problemer og utfordringer - bare god planlegging! Det aller første du må bestemme deg for er om du ønsker å prøve lavkarbo fullt ut i en noe lengre periode - feks fram til påske.
Det andre er at du må bestemme deg for "retning". Disse kan du lese basicen om på forumsidene, også kan du bestemme deg for den som virker nærmest slik du mener du ønsker å spise.
Det tredje er å planlegge! Planlegge planlegge planlegge!
Du har i de første setningene flere uttrykk som gjør at jeg leser tvil her - du snakker om utfordringer, at du ikke vil klare dette 100% osv. Da lurer jeg på om du mentalt er klar for endring?
Kanskje bunner det bare i litt manglende kunnskap - for det å spise ute er vanligvis ingen problem på lavkarbo - sålenge du ikke drar på en italiensk restaurant som har kun pizza og pasta :)
Jeg har spist mye ute, og reist en del - og det du trenger er kjøtt/fisk/fugl, grønnsaker og litt saus. Ellers er salater med oljedressinger fint i krisetilfelle. Du kan drikke tørr hvitvin om du MÅ drikke, eller drink med lettbrus i. Bare husk at kroppen forbrenner alkoholen før den forbrenner fett igjen.
Det er så mange muligheter, så mange alternativer at det skal godt gjøres å ikke klare å leve lavkarbo 100% - og jeg er beviset :) Det finnes faktisk en veldig god oppskrift på vafler her inne som her 100% lavkarbo - og der er GODE!!
Begynn i det små, kutt potet, pasta, ris - og øk på med grønnsaker i første omgang. Halver brødinntaket. Kutt sukkerbrus og annen sukkergodis, kutt også potetgull, og annen snacks - med unntak av baconcrisp (nb sjekk karboinnhold det skal være VELDIG lavt!). Spis kjøtt med mer fett på, grillet kylling MED skinnet på. Ha fløte men ikke mel i sausen, lag deg bearnaise selv, eller bruk krydderbearnaise på pose (minst karbo) - bytt melken med halvt om halvt med fløte og vann. Kutt margarin og kjøp inn meierismør istedet, eller kokosolje. Øv deg på å si "kan jeg få mer grønnsaker og kutt poteten er du snill på restaurant".
Til slutt - øv deg på lavkarbo! Les! Lån bøker på biblioteket! Prøv deg fram! Spør når du sitter fast eller er matlei eller ikke kommer på noe å spise!
Ønsker deg lykke til - hilsen trønderpie ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.