< Tilbake til oversikten

Empanadas

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Ingredienser:
Deig:
50 g kaldt smør i terninger
70 g bakemiks
20 g glutenmel
1/2 ts salt
40 g ost
2-3 ss vann

Fyll:
200 g kjøttdeig/karbonadedeig
1/2 finhakket løk
2 fedd hvitløk
1 ss tomatpurè
1 ts cumin
1/2 ts salt
1/4 ts chilipepper

1 egg til pensling

Fremgangsmåte:
Start med deigen; ha smør, bakemiks, glutenmel og salt i en foodprocessor med kniver, og kjør til smøret er findelt. Har du ikke foodprocessor kan du smuldre smøret i melet med hendene. Ha i ost og vann og kjør raskt.
Arbeid massen sammen, dekk til klumpen og legg den i kjøleskapet i ca 30 min.

I mens lager du fyllet; ha kjøttdeig, løk og hvitløk i en panne og stek til kjøttet har smuldret opp og fått fin farge.
Tilsett resten av ingrediensene, rør sammen og kok opp. La putre i noen minutter. Avkjøl litt.

Del deigen i seks og klem eller kjevl hvert emne til en rund, flat leiv på ca 10 cm i diameter. Bruk gjerne plastfolie over og under deigen.
Legg en liten spiseskje med fyll på hver leiv og brett de sammen til små pirogere. Bruk en gaffel til å trykke langs kantene for å lukke dem.

Legg empanadaene på en bakepapirkledd stekeplate og pensle dem med lett sammenpisket egg.

Stekes midt i ovnen ved 220 grader i 8-12 minutter.

Kan spises varm eller kald. Server gjerne en salat ved siden av.


#2

mysil sa for siden:

Den skal prøves, hørtes utrolig godt ut :)


#3

oNora sa for siden:

Ååå!! Jeg elsker empanadas! Må simpelthen bare skaffe meg bakemix og glutenmel og teste ut denne :p

Takk for at du deler :)


#4

Mellon sa for siden:

Nam, nam. Må kjøpe noe bakemix etterhvert ser jeg, men er så usikker på hva jeg trenger, vil ikke ha skapet fult dersom jeg bare ender med å bruke noen av de forskjellige greiene


#5

Starchild sa for siden:

Snadder! Super blogg også :) Men jeg er ny i gamet... hvor får man kjøpt bakemix? aldri hørt om det før.



#7

Zillah sa for siden:

Mmmm i morgon blir det empanadas til middag, ja :)


#8

Lisbeth sa for siden:

Vanskelig å si hva du trenger, det kommer jo an på hvor mye du kommer til å bake ;) Jeg synes det er veldig greit å ha bakemiks i skapet Det er lang holdbarhet på den, veldig greit hvis du ikke bruker den så mye :)

Bakemiks fåes bl.a kjøpt i enkelte meny-butikker og på ketolyse.no. Der finner du også oversikt over utsalgssteder :)


#9

langaard sa for siden:

Hei! Noen som har prøvd bakemixen de har på aoteket:confused:


#10

Lisbeth sa for siden:

Jeg har aldri sett bakemiks der.. hva er det i den??


#11

langaard sa for siden:

Aner ikke, så bare de hadde det på åpotek1:)


#12

Zillah sa for siden:

Smakte godt, men eg klarte ikkje få så veldig mange ut av deigen :(
Lagde dobbelt porsjon, likevel blei det berre 5 stk.


#13

Lisbeth sa for siden:

Så rart.. jeg delte først deigen i 8, men fant ut at da ble de for små, mens 6 ble passe.. Hvor store var de i diameter, og trykte du de helt flate??


#14

Zillah sa for siden:

Trykte dei så flate eg kunne og likevel få dei til å henge saman. Den eine gjorde ikkje det, men eg lappa litt på han. Eg gjorde dei nok litt større enn 10 cm/dia for ellers så hadde eg problem m å få dekt over fyllet. Kanskje det ikkje var finkorna nok.


#15

Lisbeth sa for siden:

Hvis deigen virker for tørr kan du ha i litt mer vann. Jeg synes det var lettest å brette de over fyllet når jeg brukte folien. Hadde også folien over når jeg "lukket dem" med gaffel.


#16

Kremtoppen sa for siden:

ÅÅÅÅ, jeg får vann i munnen:D. Må prøve disse!
Vet du om de kan fryses? Jeg er på jakt etter mat jeg kan lage opp og fryse ned slik at jeg lett har tilgang til mat som er bra for meg:)!


#17

Lisbeth sa for siden:

De kan fint fryses :)


#18

PinkDiva sa for siden:

Kjenner ei i fra Chile og hun hadde kokt egg sammen kjøttdeigen!
Det var kjempe godt!


#19

Lisbeth sa for siden:

Ja, det tror jeg sikkert :) Jeg hadde kjøttet i en salat dagen etter, og da hadde jeg i bl.a kokt egg, og det var ihvertfall godt :)


#20

Yonah sa for siden:

Må alltid ha hakket, kokt egg i piroger:D Det er kjempegodt!

Spørs om denne oppskriften må prøves i helgen!


#21

Fredrikke07 sa for siden:

Oi, oi, oi! Dette så godt ut:p!

Forslag til hva jeg kan bytte ut bakemiksen med? Har så lyst til å lage den i helga og ingen i mitt distrikt som selger den:rolleyes:.


#22

Lisbeth sa for siden:

Da må jeg nesten prøve med kokt egg neste gang :)

Du kan bytte ut bakemiksen med det meste av melerstatninger, vil jeg tro.. prøv med f.eks soyamel eller soyaprotein :)


#23

Fredrikke07 sa for siden:

Hurra! Da blir det empanadas i kveld:D!
Du er helt gull Lisbeth, vanvittig flink!


#24

Klompen84 sa for siden:

Hei,
Har dere noen tips til hva jeg kan bytte du glutenmelet med?


#25

Kanutten sa for siden:

Jeg pleier lage pirog av butterdeig med ost, skinke, paprika og purre til sambo.
Og da lager jeg pirog til meg selv med samme fyllet som til sambo, men med omtrent samme deigen som du har brukt. Jeg har bare enda mer smør i deigen, lik vekt mel og smør, og litt eddik oppi... :rodme: Uansett, det har endt opp med at sambo vil ha det samme som meg og ikke den tradisjonelle pirogern. Det er forresten utmerket å bruke denne deigen som paibunn! :sikle:


#26

Fredrikke07 sa for siden:

Må visst bare se til å få bestilt bakemiks:p:p:p! Gravid og sulten...eller innbilt sulten:rolleyes:!


#27

xhegex sa for siden:

Hva kan man bruke istedet for gluten mel?
har pofiber, fiberhusk etc hjemme


#28

Pandaguri sa for siden:

Dette hørtes fantastisk godt ut, skal prøve det i dag :)

Var på helsekost for å se etter glutenmel i dag, og spurte i samme slengen ekspeditøren om dette. Hun sa at glutenmel brukes som bindemiddel, og mente at det kun kan erstattes med johannesbrødkjernemel..

Oppdatering: Disse ble utrolig gode :) Hadde litt problemer med å få lukket deigen uten at den revnet, men tror det kan være fordi den ikke hadde fått avkjølt seg nok.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.