< Tilbake til oversikten

Vivians ostekake med bringebærsmak

#1

vimsen85 sa for siden:

Denne ostekaken mikset jeg meg fram til i julen med utgangspunkt i en høykarbooppskrift mamma brukte å lage før i tiden. Bilde og oppskrift på: matvraksblogg.blogspot.com/2011/01/ostekake.html
Den var populær både blandt lavkarbere og ikke-lavkarbere og forsvant ganske fort. Håper dere vil like den. Bunnen er ikke helt lavkarbo. Dersom man vil ha en bunn med mindre karber kan man lage mandelbunn eller nøttebunn.

Bunn
1 pk glutenfri Digestivekjeks
200 g smeltet smør

Framgangsmåte

  1. Knus kjeksen i en pose med kjevle eller i en food processor.
  2. Smelt smøret
  3. Bland disse og fordel det på bunnen av en kakeform kledd med bakepapir. Denne kaken kan med fordel også lages rett på et kakefat. Da tar du bare av bunnen og setter ringen på kakefatet og fordeler massen. Sett den i kjøleskapet mens du lager ostefyllet. Dersom du vil ha en mer lavkarbobunn anbefaler jeg å se oppskriften på Gerds ostekake.

Geleen

  • 400 g frosne bringebær
  • ca 7 dl vann
  • ca 2-3 dl sukrin
  • ca 1 ts stevia
  • 4 ts gelatinpulver

Framgangsmåte

  1. Ha vann og bringebær i en kasserolle og la det koke i ca 20 min
  2. Sil av bærene, fortsett å kok inn bringebærvannet til det er ca fem dl.
  3. Smak til med søtning. Jeg liker det ikke alt for søtt, men husk at det skal være litt søtt for det skal blandes med flere ingredienser. Evt. kan man søte mer etter man har blandet.
  4. Bland gelatinpulveret i 3 dl av væsken. Rør godt. Jeg fikk noen små "krystaller" i kaken av gelatin som ikke var godt nok utrørt. La den avkjøles litt før den blandes med kremmen. Dersom du ønsker det kan du bruke resten av væsken som gelelokk på kaken. Jeg brukte det til å lage gløgg av.

Ostekrem
1 pk philadelphiaost (nøytral)
1 boks seterrømme
1 pk fløte

Framgangsmåte

  1. Rør ost og seterrømmen klumpfri.
  2. Pisk fløten til krem
  3. Bland alle ingrediensene med geleen. Rør forsiktig til den er jevn rosa og ha det oppå bunnen. La den stå i kjøleskapet til den har stivnet.
    Nydelig!

#2

vimsen85 sa for siden:

Prøver å legge med et bilde også :D


#3

meg sa for siden:

Denne kaka ble kjempegod, bare skryt å få av gjestene. :D

Jeg laget bunnen av 250 g grovmalte mandler/nøtter og smelta smør, og søta geleen med en blanding av sukrin og splenda (har ikke stevia).

Jeg laget også bringebær coulis som jeg søta med natrena. Den gjorde virkelig prikken over i-en.


#4

vimsen85 sa for siden:

Så bra at de likte den! Jeg lagde en versjon av denne til en fest i helga og den var veldig vellykket. Lagde også ekstra "saft" av bringebær og brukte som blandevann. Det var godt!


#5

senorita sa for siden:

Oh denne ser god ut :D



#7

Charlott sa for siden:

Lagde denne med stekt nøttebunn og duuu verden så god!! :sikle:

Alle forsynte seg med 2 biter og ønsket de hadde plass til mer :D


#8

vimsen85 sa for siden:

Blir det en slags marengsbunn det Charlott? Jeg vil gjerne prøve det neste gang ;)


#9

Saphire sa for siden:

Dette blir 17 mai kaka våres:D


#10

vimsen85 sa for siden:

:D Håper den smakte.


#11

vimsen85 sa for siden:

Lagde denne med stekt nøttebunn (av eggehviter og hasselnøttmel). Ble veldig bra :D Men nå finner jeg ikke igjen oppskriften. Uansett, ble det minst like godt med nøttebunn :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.