< Tilbake til oversikten

Punsjestenger

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

10-12 stykker:

[url="http://1.bp.blogspot.com/_hNxEeeEzJUk/TRSQ8wuxLeI/AAAAAAAAAlY/nILeWAKp9d0/s1600/punsj02.jpg"][/url]Ingredienser:
3 dl kakesmuler* (gjerne sjokoladekake)
1 ss smør
2 ts kakaopulver
noen dråper romessens
500 g marsipan**
(konditorfarge)
150 g smeltet sjokolade

Fremgangsmåte:
Bland kakesmuler, smør, kakaopulver og 50 g marsipan i en foodprocessor. Kjør til du får en myk og jevn deig. Smak til med romessens. Trill deretter ut deigen til små pølser.

Kjevl ut resten av marsipanen og kle hver pølse med marsipan.

Dypp hver side av stengene i smeltet sjokolade og legg dem på et bakepapir. Avkjøl i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar i kjøleskapet.

*)Jeg lagde 2/3 av denne oppskriften. I stedet for vaniljesauspulver tilsatte jeg litt kakao. Jeg la hele røra på bakepapir og stekte den i ovnen. Det ble mer enn nok kakesmuler, og neste gang jeg skal lage denne oppskriften skal jeg lage større porsjon med punsj.

**)Marsipan kan du for eksempel lage etter denne oppskriften. Jeg tilsatte i tillegg litt tragant (fåes på apotek). Tragant gjør marsipanen seigere og lettere å jobbe med.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.