Jeg har gått på lavkarbo siden slutten av september. De første ukene var slitsomme med voldsom hodepine og generell ublanse i almenntilstand. Men etter oppstartsproblemene har det gått på skinner. Jeg har fått mer energi og er ikke sulten.
Jeg har mange kilo som skal vekk, vi snakker om 40-50 kg. Jeg har ikke tenkt å fokusere på antall kilo som forvinner, men forandringene i kroppen, derfor veier jeg meg ikke. Jeg vet at jeg blir altfor fokusert på vektreduksjon hvis jeg bruker vekt. Derfor aner jeg ikke hvor mange kilo som har forsvunnet denne høsten, men merker det på klær at noen kilo er borte. Men noen revolusjon har det ikke vært. Jeg er nok litt skuffet, trodde dette var en mirakelkur som skulle få kiloene til å rase av. Ja, jeg vet at miraklenes tid er forbi.
Jeg prøver å si til meg selv at dette ikke er en kur, men en livsstil.
Jeg har vært klar over at jeg har ekstrem intoleranse for raske karbohydrater i mange år og prøvd å unngå de verste fellene. Da jeg prøvde Lindberg kostholdet for noen år siden, raste kiloene av.
Nå teller jeg på knappene. Skal jeg fortsette på ketogen kost, eller gå over på Lindberg igjen??
Jeg trives med meg selv på lavkarbo, men trenger å bli kvitt disse kiloene.
Etter det jeg har greid å lese meg til her inne er det mange kompliserte mekanismer bak vektnedgang på low carb/high fat-kosthold, og jeg skal slett ikke si jeg forstår det :p Men min (spede) erfaring har vært at jeg har gått mest ned når jeg har spist "skaldemansk"; mye fett/protein og lite grønt. Det har også hjulpet å kutte ut brøderstatninger (for min del), og å kutte ned på søtningsstoff. Kanskje diett.no kunne vært noe for deg? Så du var sikker på at forholdstallet i maten du spiser blir "riktig"? Mener å ha lest at det optimale er 75% fett, 20% protein og 5% karbohydrat :)
Takk for svar.
Jeg har vært inne på tanken om å "stramme inn" ytterligere å prøve Skaldemanns versjon.
Det som gjør det vanskelig er å finne gode fettkilder, spiser ikke svinekjøtt. Jeg er blitt ganske god på å finne gode fettkilder, men tror jeg ligger for høyt på protein.
Får lese meg litt opp på hans teorier.:)
Ser mange her inne sverger til cocosa for å få opp fettprosenten i et ellers magert måltid. Jeg har ikke fått somlet meg til helsekosten enda (litt andre ting som står på programmet sånn rett før jul :rolleyes: ), så jeg har ingen erfaring med dette selv. Igår f.eks. spiste jeg biff til middag (entrecote), og med en god klatt kryddersmør og noen buketter brokkoli blir det fint sammensatt :) Innbiller jeg meg, da. Det er visst ikke så mye fett som skal til for å få det riktige forholdstallet, siden fett inneholder mer energi enn det protein og karbohydrat gjør. Synes denne artikkelen på bloggen til Dreamy forklarte det fint: lenabeatrice.net/mat-og-helse/hvor-mye/
Camomilla sier det så bra. Jeg mener også at hvis en ser bare på vektnedgang, så er Skaldemann bra. Bloggen hun linker til er også super.
Lindberg er heller ikke dum, siden du kjenner til det og haddde det bra så hvorfor ikke skifte til det? Prøve et mere LCHF kosthold en mnd til og så Lindberg? Fedon har et større utvalg i mat og tillater mere. Kanskje du har det slik at det er variasjon du trenger for å gå ned, mens andre går ned best når de skreller bort så mye som mulig?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.