Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Ca 25 stk:
Ingredienser:
200 g finmalte, skåldede mandler
75 g sukrin
10 g splenda
revet skall av en sitron
1 ss bakemiks
1 ts bakepulver
3 eggehviter
mandelflak til pynt (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Skåld mandlene og kjør dem i en mandelkvern eller blender etter at de har tørket noen timer (gjerne fra dagen før).
Bland de malte mandlene, sukrin, splenda, sitronskall, bakemiks og bakepulver i en bolle.
Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Vend eggehvitene inn i mandelmassen til du har en myk og sammenhengende masse.
Lag små kuler ved hjelp av en fuktet teskje og hånden din, og legg kulene på en bakepapirkledd stekeplate. Klem kulene litt flate og strø på noen mandelflak. Klem mandelflakene litt fast.
Stek midt i ovnen ved 200 grader i 10-14 minutter. Ikke stek for lenge, kjeksene skal være litt myke.
Avkjøl på rist, og oppbevar i en tett boks.
Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften fra Trines mektige matblogg.