< Tilbake til oversikten

Mandelkjeks med sitron

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Ca 25 stk:

Ingredienser:
200 g finmalte, skåldede mandler
75 g sukrin
10 g splenda
revet skall av en sitron
1 ss bakemiks
1 ts bakepulver
3 eggehviter

mandelflak til pynt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:
Skåld mandlene og kjør dem i en mandelkvern eller blender etter at de har tørket noen timer (gjerne fra dagen før).

Bland de malte mandlene, sukrin, splenda, sitronskall, bakemiks og bakepulver i en bolle.

Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Vend eggehvitene inn i mandelmassen til du har en myk og sammenhengende masse.

Lag små kuler ved hjelp av en fuktet teskje og hånden din, og legg kulene på en bakepapirkledd stekeplate. Klem kulene litt flate og strø på noen mandelflak. Klem mandelflakene litt fast.

Stek midt i ovnen ved 200 grader i 10-14 minutter. Ikke stek for lenge, kjeksene skal være litt myke.

Avkjøl på rist, og oppbevar i en tett boks.

Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften fra Trines mektige matblogg.


#2

LiMe sa for siden:

Har prøvd disse i dag, de ble kjempegode :) Hadde ikke i Splenda, så de ble ikke så søte. Men det er greit, klarer ikke så veldig søte ting nå. Jeg tok mandelmassen i en plastpose og klipte hull. Veldig greit å sprøyte de ut på stekebrettet.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.