< Tilbake til oversikten

Krepsehale-bruschetta omelett

#1

Kanutten sa for siden:

Jeg pleide lage dette før, oog så det ble avglemt.. :rolleyes:

Det er snaddergodt! :sikle:

Jeg pisker sammen flere egg sammen med fløte til en eggerøre.
Denne røra heller jeg i en passende oljesmurt ildfastform. Setter på steikovnen. Ca 170 grader.

Deretter tar noen tomater som jeg ev fjerner skinnet på. I allefall så fjerner jeg den indre bløte delen (for at det ikke skal bli for vått) og kutter resten av tomaten opp i små terninger.

Deretter skjærer jeg hvitløksfedd i skiver.

Når ovnen er varm nok setter jeg inn forma med eggerøra.

Jeg varmer opp stekepanna og har oppi olivenolje.
Når den er passe varm har jeg hvitløken oppi, deretter tomatbitene, krepsehaler og frisk basilikum (alternativet er olivenolje tilsatt basilikum). Lar dette surre en kort stund. Salt og pepper.

Når eggerøra er halvstivnet heller jeg innholdet av stekepanna over eggene. Setter alt inni ovnen igjen og lar det stå til omeletten er ferdig. :sikle:

Man kan gjøre hele greia enda bedre ved å surre hvitløken i hvitvin FØR man tilsetter olje.

Jeg har også lagd dette i store amerikanske muffinsformer for å ha det som forrett..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.