< Tilbake til oversikten

Egg toddy

#1

janni73 sa for siden:

Pleier å lage egg nog eller egg toddy til jul. Det er det jo litt sukker i...Noen som har prøvd en oppskrift med noen sukkeralternativer..?
Må jo holde på noen tradisjoner.:)


#2

Kanutten sa for siden:

Klippet fra VG. Den inneholder sukker, men det går sikkert å bytte ut! :sikle:

Eggnog

Antall porsjoner: 10

Ingredienser:
6 egg
1½ dl sukker
12 dl melk
2 ts vaniljesukker
1½ dl cognac V.S.O.P.

5 dl kremfløte
revet muskatnøtt

Fremgangsmåte:
Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk. (Jeg pleide sile de sammenvispede eggene FØR jeg tilsatte sukker (kan sikkert bruke splenda). Dette for å slippe unna hinner etc.)

Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den «henger» på en skje (vær tålmodig - det tar litt tid).

Tilsett vaniljesukker og cognac og avkjøl i kaldt vannbad under omrøring. Smak til om du trenger mer cognac. Sett eggnogen kald i minst 3 timer eller over natten. (Du kan bruke vaniljeessens)

Før servering stivpiskes kremfløten og vendes inn i eggnogen. Dryss lett over med revet muskatnøtt. (Jeg bruker IKKE muskattnøtt :wacko:)

Du kan servere denne i en stor bolle som en velkomstdrink, eller som en søt avslutning på selskapet.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.