< Tilbake til oversikten

Karamellskum med sjokoladetrekk

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Ingredienser:
1 dl vann
1 dl bjørkesøt (xylitol)
1/2 dl sukrin
1 1/2 ts sukkerfri karamellsirup* (eller ev. honning)
1 1/2 ss gelatinpulver
1 eggehvite
3/4 ts vaniljepulver

175-200 g smeltet sjokolade

Fremgangsmåte:
Kle en form (ca 16x16 cm) med aluminiumsfolie og smør den med olje.

Rør sammen 1/2 dl vann, bjørkesøt, sukrin og karamellsirup i en liten kjele. Kok opp uten omrøring og la det koke til det blir gulbrunt (ca 15 minutter).

Ha i mellomtiden resten av vannet i en dyp bolle og dryss gelatinpulver jevnt over vannet. Varm opp over vannbad til gelatinen har smeltet. Fjern bollen deretter fra varmen.

Ha eggehviten i en ren bolle sammen med en klype creme of tartar eller en dråpe eddik. Visp eggehviten til du får myke topper.

Når sirupsblandingen har blitt gulbrun heller du blandingen i bollen med gelatin. Det vil skumme opp ganske mye, derfor en dyp bolle. Pisk sammen når skummingen har roet seg.

Hell sakte sirupsblandingen i eggehviten mens du hele tiden visper. Ha deretter i vaniljepulver.
Fortsett å vispe til blandingen er seigtflytende og stiv (5-10 minutter).

Hell blandingen straks i den smurte formen, den begynner å stivne raskt, og fordel blandingen med en smurt slikkepott.

Dekk over formen og la den stå på kjøkkenbenken i 6-8 timer (gjerne over natta).

Ta skumblandingen ut av formen og skjær i firkanter, jeg fikk 24 stykker. Smelt sjokolade over vannbad og dypp skumrutene i sjokoladen. Ha de på bakepapir og la de stå kaldt til sjokoladen er stivnet.

Oppbevares i kjøleskap.

*)Jeg brukte Monin sukkerfrie karamellsirup, kjøpt hos Alt om bar i Bygdøy Allè 7 i Oslo. Produktet kan også kjøpes i nettbutikken.
Når jeg først var der kjøpte jeg også sukkerfri vaniljesirup som jeg skal prøve i en oppskrift i løpet av helga.


#2

bibi sa for siden:

Så bra! Dette så veldig spennende ut!!!

:heia: :heia:


#3

senorita sa for siden:

ååh gleder meg sånn til å bli frisk igjen for da har jeg så mange av oppskriftene dine jeg må teste ut :o fått inn glutenmel og alt her nå fra iherb, så da skal det testes masse ja :D


#4

Idarull sa for siden:

ÅH herregud! Det ligna på JAPP! Enda en ting jeg må prøve... Hjelpes..


#5

Nerthus sa for siden:

Skal prøves - men lurer på hvor man får tak i sukkerfri karamell-sirup? Prøve helsekosten?


#6

Lisbeth sa for siden:

Ja, det var veldig godt ihvertfall ;)

Kjedelig å være syk nå før jul.. Håper ikke det er noe alvorlig :klem:

Det har ikke japp-konsistens..mere som bamsemums :)

Jeg har svart deg inne på bloggen ;) Får du ikke tak i karamellsirup kan du bruke honning :)


#7

Supera sa for siden:

Åh, har Monin kommet med sukkerfrie siruper nå? :spent: Kan ikke huske å ha sett noen av de da jeg kjøpte for noen år siden. Jeg har bestilt alle tre typene nå. :snill:


#8

Lisbeth sa for siden:

Jeg kjøpte ikke den med hasselnøtter.. du får gi beskjed om den er god :)

Jeg kjøpte en Mojito mint til søstra mi i julegave.. jeg smakte ikke på den, men den lukta supergodt..synd den ikke fantes i sukkerfri ;)


#9

Echo sa for siden:

Hmm, klarer ikke å finne ut karbohydratinnholdet i den sukkerfrie sirupen. Noen som vet?


#10

Idarull sa for siden:

Åå så digg da, bamsemums er jo også godt :D Tror jeg skal bestille sånne siruper. De er jo fine å ha på isen og kanskje? Altombar.no hadde billigst såvidt jeg kunne se.


#11

Lisbeth sa for siden:

Næringsinnhold pr 100 g:
kcal: 34,5
protein: 0 g
karbohydrat: 16,8 g
fett: 0,4 g

En teskje veier ca 5 g, dvs at en teskje er 0,8 g karbo :)

Ja, det er veldig god smak på de, så de kan sikkert brukes til mye annet også ;)


#12

Mellon sa for siden:

Jammen, visst en hadde tilsatt et lag peanøtter og karamelsaus- så hadde jo dette blitt snickers! Skremmende mye godt du lager


#13

Lisbeth sa for siden:

God idè!! Prosjekt 2011 :D


#14

Supera sa for siden:

Jeg har smakt på den nå. Den var grei nok. Karamellsirupen var best, og så kom vanilje og hasselnøtt på delt andreplass. Hasselnøttsirupen smakte ikke så forferdelig mye hasselnøtt akkurat som vaniljesirupen ikke smakte så forferdelig mye vanilje. Har ikke brukt noen av dem enda da, bare smakeprøver av selve sirupen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.