< Tilbake til oversikten

Trøblete marsipan

#1

Cassiopeia sa for siden:

Så+ skjedde noe jeg aldri har opplevd før...
Jeg lagde marsipan i går, men den er da så utrolig smuldrete!
Den oppfører seg som om den er for tørr, men det bør være nok væske i (2 eggehviter og en klunk konjakk), og den kjennes ikke tørr. Bare smuldrete.

Jeg gjetter at det er sukrinmelisen som ikke "limer" like godt som sukkermelis, men hvordan får jeg den til å henge sammen? Mer egg? Annen væske? Gir jeg opp?

Alternativet er naturligvis å ha i mer eggehvite, bakepulver og litt anna snacks og lage kransekake og biscotti, men jeg har nå veldig lyst på marsipan også da. :)

Hjelp, noen?


#2

Lunaluna sa for siden:

Prøv indisk tragant som du får kjøpt på apoteket! :) Brukes i peppermyntekonfekt laget av eggehvite og melis for å gjøre massen seigere, så bør gjøre samme nytten? Holder med en knivsodd eller to. Prisen er jeg usikker på.


#3

LineJM sa for siden:

Tror den koster rundt 100,- i noen lavkarbomarsipanoppskrifter jeg har lest, skal det være tragant, hjelper på seigheten. :p


#4

Cassiopeia sa for siden:

Da er det bare å hive seg rundt og kjøpe tragant i morra :)
Takk skal dere ha!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.