< Tilbake til oversikten

Holdbarhet på konfekt og kaker?

#1

mam sa for siden:

Jeg vil ikke lage konfekt/kaker for tidlig. Spesielt konfekt dyppet i sjokolade vet jeg kan bli "grå". Men å lage en uke før jul går bra? Hvordan er holdbarheten på ting uten sukker og hvetemel?


#2

Gerd sa for siden:

Jeg har laget ferdig det som jeg skal ha til jul. Holder seg fine til over nyttår. Gjorde det samme i fjor :ja:

La konfekt stå kaldt, gjerne i kjøleskap eller fryser (ikke konfekt med gele i fryser)


#3

Areola sa for siden:

Jeg tror ikke gråheten på sjokolade nødvendigvis betyr at den er dårlig - ofte er det kun temperaturen som har vært feil og gitt den fargen.


#4

Nero sa for siden:

Jeg sitter nå og printer ut alle de gode kakene/konfekten jeg skal lage til jul - og funderte litt på det samme som deg.

Har lyst til å bake peppernøtter i kveld, de inneholder fløte.
Tro om jeg da må oppbevare de i kjøleskapet?

Har 3 fine julebokser jeg vil fylle, men er redd for at noe kan bli dårlig. Lite plass i kjøleskapet...

På den annen side er det kjekt å komme i gang med bakinga (bare jeg ikke spiser opp baksten innen jul :D


#5

mam sa for siden:

Tror du er inne på noe der. Skal ikke sjokolade fryse? Jeg skal dyppe mye i kokesjokolade. Ikke delikat hvis de blir grå og matte.
Kjellerboden min fryser om vinteren!


#6

Hamster59 sa for siden:

Hvis kjellerboden er så kald, skulle det ikke gjøre noe. Har selv lagt konfekten i kjøleskapet, men der er det ikke så god plass. Har et benkeskap som er kaldt, men frykter at det likevel blir for varmt (kunne jo målt temperaturen der).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.