Har stjålet denne oppskriften fra en venninne og holder på å prøve ut her nå...
Chilisalt:
3 hele chili, ta ut frøene og kjør dem i en foodprossesor el
Ha i grovsalt, ca 3 ganger så mye som chili.
...Kjør det til alt er godt blandet.
La det tørke på tørkepapir i ca 2 dager. ( hadde ikke tid til det i dag, så jeg helte alt i en form og satte det i ovnen med varmluften uten varme på i ca 1 time)
Rosmarinsalt:
samme framgangsmåte som med chilisaltet, men dette saltet må tørke noe lengre.
Fant ut at det var lurt å røre litt underveis i tørkeprosessen.
Ha saltet på tette glass.
Jeg fant ikke rosmarin - men brukte basilikum istedet og det ser veldig bra ut :) Glass fant jeg på søstrene grene til 8 kr stykket. Har hevet både chilisalt og basilikumsalt i ovnen på 30 grader (minimum) og varmluft - det knitrer og står i hører jeg. Ser ut som basilikumen tørker raskere...
Har venner og familie som elsker hjemmelagd mat - og dette var ikke vanskelig (så langt ihvertfall...) Bildet er lånt fra venninna mi si fb side - så si fra om dere ikke har mulighet til å se det!!
Et gratis tips - ikke klø deg i nesen etter å ha skåret opp chili'n... :hjelp:
Jepp, klønete er det - det har du helt rett i, Kitt! :D
Kanskje hvis en har slike tettsittende "kirurghansker"?? Men hvor i all verden får man tak i det en lørdagskveld og familien venter på lørdagsdigg....:o
I dag er saltet mitt ferdig tørket og skal komme i små krukker. Ble litt mindre enn jeg hadde tenkt, så jeg tilsetter noe "rent" salt og håper det blir pent med rødt og hvitt!:)
Skal ta bilde når det har kommet på krukker. Fant ikke sånne krukker som Nerhus har brukt, selv om jeg lette grundig på Søstrene Greene, men hadde noen fra Ikea som har stått i et skap og bare ventet på en slik anledning!:)
Tøft! Søstrene grene i sandvika var utsolgt for de glassene da jeg var der på fredag og skulle ha flere... populære tydeligvis ;)
Så jeg kjøpte sånne små med løst glasslokk på istedet, de kan jeg ha på kjøkkenbenken selv :)
DET hørtes smart ut! De sa de regnet med å få de inn igjen - men kanskje ikke til jul... de hadde en annen type med løse glasslokk som jeg synes var geniale til å ha på kjøkkenbenken, kan jo bare teipes hvis de skal gis bort i gave :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.