Salte mandler er skikkelig snadder. Det er utallige oppskrifter ute, men jeg har prøvd en jeg fikk for en tid siden:
250 gram mandler
5 dl vann
3ss salt
Kok opp og la koke i 5 min , hell mandlene i en sil så vannet renner av.
[CENTER]
[/CENTER]
Legg de på bakepapir i langpanne. Ha på 1 ss smør, dette vil smelte på de varme mandlene, bland sammen . Stek ved 125 grader til de er tørre (tar 1- 2 timer) rist på lanpannen innimellom
[CENTER][/CENTER]
Kan og lages uten smør -men jeg foretrekker de med - skallet blir sprøere da. Avkjøl og oppbevar i et glass eller boks.
[CENTER][/CENTER]
Resultatet er vanedannende godt, det er ikke lett å holde fingrene unna krukken med mandlene.
Det er også en fin gave - koselig glass, en rød sløyfe .......
Så lurt! Har tenkt litt på å lage brente mandler som en del av en presang, men dette er jo egentlig så mye bedre! enklere å lage, slipper å brenne fingrene av meg og ikke minst, SÅÅÅ mye sunnere ;) Takk for oppskriften! Kanskje til og med kan smake et ar selv :)
denne skal jeg prøve :)
takk for oppskrift! :D
ps! mulig jeg er litt dum... :rolleyes:men når adder du saltet?:confused: du koker mandlene i saltet vann eller? tar du på mer før du putter de i ovnen? :o
Dette lurte jeg på også ...! Jeg elsker røsta mandler, men har laget dem med olje før, har aldri testet med smør, spennende! De der røsta mandlene fra Polly smaker jo bare knorrkrydder og tilsetningsstoffer ... :o
Jeg har likt dem, men jeg har aldri prøvd å røste mandler selv! Gleder meg til å prøve - har ikke stekeovn her for øyeblikket, sitter bare og stirrer lengtende på alle oppskrifter som forutsetter en, hehe.
Jeg syns det er best når nøtter er veldig salt, så jeg hadde oppi litt mer salt, men det ble litt for mye :o
Neste gang skal jeg ta mindre salt og mer smør :D
Jeg hadde oppi en neve hasselnøtter sammen med mandlene og det funka like bra som med mandlene :) Skallet ble ikke like sprøtt som på mandlene, men smaken var veldig god...
Mine har stått til tørking i nesten 2 timer, men er ikke tørre... :( Skulle jeg brukt varmluft? Eller lot jeg de ikke renne nok av seg? Høvlet over litt smør, men ikke mer en ca 1ss.
Setter ned varmen litt så de ikke blir svidde og lar de tørke litt til :)
Lager en ny porsjon salte mandler nå, for å feire at jeg har stekeovn igjen. :D Glemte å nevne - da jeg lagde disse i romjulen, rullet jeg noen av dem i litt smeltet sukkerfri mørk sjokolade etterpå, og drysset sukrin/kanel oppå der igjen. Luksuriøst!
Høres godt ut, men tungvint. Jeg har bare tatt nøttene i hånda, satt på vannet i springen og skylt de. Ristet av vannet og lagt de i en boks og strødd salt over. Ferdig på sekunder!
hmm
Tror jeg må investere i mere mandler i morra. Dette høres godt ut. Lurer på om man kan lage en søt variant ved å bytte ut saltet med søtt av noe slag?
Krydder: grovmalt salt, kajennepepper etter smak (ca 1/4 ts) Tilberedning
Rør sammen marinadene, utenom saltet og bland inn mandlene. Spre dem utover i en ildfast form og sett dem inn i den forvarmete ovnen på 200 g i ca 10-15 minutter. Rør rundt et par ganger.
Legges over på matpapir til avkjøling etter steking, og strø over salt med en gang. De forskjellige typene stekes hver for seg. Du kan også godt bruke olivenolje om du ikke har de andre oljetypene:) Godt ja:)
Oi.oi. Disse skal jeg lage ! Elsker salte mandler :D Dette blir iallefal en del av julesnopet mitt. + marsipan, hvis jeg får til. Må begynne å øve litt snart på litt av hvert :D
Åå, dette fikk jeg så lyst på nå! :D Godt det snart er helg = mer tid til å stå på kjøkkenet. Jeg må bare huske å handle inn nok, slik at jeg slipper "forstyrrelser". Hehe ;)
Dette skal jeg lage! Skal teste å tilsette litt hickoryessens, siden jeg ikke har røkt maldonsalt, som Iset. Digresjon: hickoryessens er gull verdt for de som savner BBQ-saus, da kan man lage den selv uten sukker :P
Jeg så for første gang tørr-rista mandler med åpent skall i store gjennomsiktige kvadratformede poser ved kassa på Spar. De kosta 49 tror jeg. Så gode ut.Jeg trodde først de var med lukket skall, men da jeg så nøye etter så jeg de var mye mer interessante enn som så.
Jeg er lat og vil ha mat kjapt. Jeg bare skyller nøtter jeg har planlagt å spise under kaldt vann og strør på salt. Det er godt det også, dog ikke farlig godt:) Ristet med smør hadde jeg dånt, tror jeg. Så det tør jeg ikke. En fin måte å få unger til å spise nøtter da.
Mine ble svidd, uten at jeg skjønner hvorfor:( Jeg fulgte jo oppskrifta! Men jeg brukte ikke varmluft eller hadde ovnen på gløtt når jeg tenker meg om... Kan det være feilen?:confused:
mine ble også litt svidd, enda jeg hadde døra på gløtt og satte de lavere i ovna... tok dem ut før de ble altfor svidde, men de er jo ikke helt tørre.. brukte kanske for mye smør?
Jeg stekte ikke mine lengre enn 1 time. Tok de ut av ovnen å la de utover et kjøkkenpapir til de ble kalde. Ble veldig gode, sprøtt og fint skall og god smak :)
Og denne tråden har jeg ikke oppdaget før nå! :cool: Dette må jeg prøve en dag. Salte mandler er jo sååå godt. :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.