< Tilbake til oversikten

Fiskegrateng med laks

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

4 porsjoner:

Ingredienser:
500 g laksefilet
2 ss smør
1 ts johannesbrødkjernemel (JBKM)
1 dl vann
2 dl fløte
3 dl revet ost
1/2 ts salt
revet muskatnøtt
2 egg
pofiber

Fremgangsmåte:
Skjær fisken i terninger.
Smelt smøret i en kjele. Rør JBKM ut i vannet og ha det i kjelen under omrøring. Kok opp.
Spe med ca halvparten av fløten og kok opp under omrøring før du har i resten av fløten. Kok sausen i noen minutter på svak varme.
Rør inn 1 dl revet ost, og smak til med salt og muskatnøtt.
Ta kjelen av varmen og rør inn egg og fiskebiter.
Hell blandingen over i en liten ildfast form. Strø over pofiber og resten av osten.
Stek ved 200 grader i ca 35 minutter. La retten hvile litt før servering.

Server med kokte grønnsaker.


#2

nattie sa for siden:

det så kjeempegodt ut. jeg har savnet fiskegrateng så vanvittig. men hvor får jeg tak i dette polfiber?


#3

Lisbeth sa for siden:

Pofiber fåes kjøpt i enkelte velassorterte matbutikker, står som regel i "allergi-hylla" og på helsekosten :)


#4

Zillah sa for siden:

Dette blir dagens middag. Gler meg! (Og det ville eg aldri gjort til ein "vanleg" fiskegrateng).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.