< Tilbake til oversikten

Mislykka bakekveld

#1

sistegang sa for siden:

Har prøvd meg på peppernøtter og Knutteloff. Begge helt mislykka og smaker vondt. Skjønner ikke hva jeg har gjort feil.Knutteloffen ser flott ut, men smaker møkk. Peppernøttene fløyt utover og måtte steikes så de nesten blei brente for å bli gjennomstekt.

Men marsipanen blei god.


#2

mam sa for siden:

Sender deg en :klem:

Jeg liker ikke å bake med lavkarbooppskrifter. Jeg er kanskje for bevisst på hvordan "ekte brød" smaker. Jeg orker ikke legge inn kommentarer i oppskriftsdelen, for det er vel så individuelt hvordan vi reagerer på det som blir brukt til å erstatte mel. Det er ikke riktig føler jeg, å kritisere der. Men det er altså ikke alle som er overbegeistret og synes det smaker som ekte brød!

Løsningen for meg er å droppe all lavkarbobakst. Og det fungerer bra for meg. Jeg går ned i bra tempo. Hva jeg skal gjøre når jeg er ferdigslanka... Fedon eller LCHF, heller en skive grovt brød a la Fedon 1 gang i uka enn lavkarbobrød 5 dager i uka! :o


#3

Lillemy71 sa for siden:

Er dessverre ikke lett å få vellykka, "tradisjonell" bakst når man skal ha minimalt med mel og sukker. Bl.a. så karamelliserer jo sukker seg slik at baksten (spesielt julekaker) blir flotte og brune på utsiden og seige og gode inni. Meg bekjent er det ingenkunstige søtningsmiddel som gir den effekten.Jeg prøvde meg på kransekakestenger her i helga og de ble faktisk ganske gode, selv om jeg har døpt det om til mandelstenger for det er ikke helt karnsekake liksom for de ble ikke harde utenpå og myke inni :D

Her er oppskriften

500g mandler
5-6 eggehviter
1 ts tragant (få på apoteket)
3 -4 krm stevia (av den typen jeg har, her må man prøve seg litt frem)
5 dråper mandelessens
litt vaniljestangpulver

Ca 15-20 min 180C

Jeg skolder ikke mandlene men man kan f.eks bruke halvparten skoldet da blir kakene lysere. Kjørte mandlene i foodprossesor til de var sånn passe finhakket, tok halvparten om gangen. Vil du ha mer finmalt - bruk kvern.

Blandet så inn stevia, mandelessens, tragant og vanilje før jeg satte det til sides. Pisket eggehvitene halvstive før jeg rørte inn mandelblandingen, brukte hendene og knadde den god og seig. Så ble deigen pakket i plast og lagt i kjøleskap til neste dag. Jeg trillet deigen til fingertykke (Gode, tykke pølsefingre som jeg har :D) la det på bakepapir og steikte i vei. Passa på så de ikke blei svidde eller harde. Bare husk at uten sukker bruner de ikke på normal måte og får heller ikke har skorpe så lett. Mine ble ganske myke men smakte godt. Jeg la de i en plastpose etter avkjøling og heiv de i frysen og de fikk faktisk litt skorpe pga det. Siden de er kjørt i foodprocessor er de noe grovere enn tradisjonell kransekake, men jeg synes faktisk det fungerer godt jeg. Denne blandingen smaker sikkert godt som bunn til Suksessterte også, så det skal jeg også teste ut en dag.

EDIT: Deigen skal være ganske fast og seig, men allikevel smidig og jobbe med. Ikke oversteik, da blir de bare tørre, de skal være litt "våte". Jeg fikk 27 stenger av denne blandingen og det ble ca 1,2 kh per stang (ser kh innh i mandler varierer litt, 4,5 g i mine) men maks 1,5 g såvidt jeg klarte å finneut. Ikke så ille det :D


#4

spiren sa for siden:

Godt det ikke bare er meg som føler meg sær i smaken:oMen det er nok noe i det ja,at når en vet hvor godt "ekte" bakverk smaker,blir disse oppskriftene ikke det samme:(
Ungene,ja,mannen også,ber meg lage "vanlige"kaker:rolleyes:Og det skal de få nå,etter å ha laget 4 forskjellige sorter,dobbel porsjon av hver takk(stor familie og vant med alltid å lage mye),ser ikke ut til at det falt så godt i smak nei:(
Ellers må jo det også være sagt,jeg har aldri fått en klage på lavkarbomaten jeg eter og lager,det er kun når det kommer til alt av bakst.
Jaja,nå er det også prøvd:D


#5

christine76 sa for siden:

Jeg er også i ferd med å gi opp lavkarbobakst. Det blir bare ikke i nærheten av så godt som det skulle være og ender som oftest opp med å ikke være verd å spise.


#6

mam sa for siden:

Egentlig er det like greitt, jeg ser at mange som spiser mye lavkarbo brød, knekkebrød og slikt klager over at de går ned lite i vekt.

Jeg fokuserer på pålegget istedenfor. Jeg skal kjøpe inn Fruktose til julebaksten, og lage til familien. Jeg har ikke tenkt å spise mye av det selv, og jeg vet at det ikke er vits i å lage mye annet enn det ungene spiser. Jeg har bakt tradisjonelle julekaker... Berlinerkranser, Mor Monsen, ender opp med å spise de selv. Kaker av typen "cookies" med nøtter eller sjokolade i går unna, ikke det andre.

Jeg skal prøve de mandelstengene! :D


#7

Lillemy71 sa for siden:

Lavkarbo bakst er nok en partystopper for mange ja, men nå er det snart jul og da spiser jeg det jeg vil så lenge jeg er i ketose. Tror det er sunt å ikke bare stresse den vekta hele veien, men ta seg tid til litt kos. Jula forbinder de fleste med mat, masse mat og jeg kommer nok til å begrense meg i år som i fjor, men unner meg en del som jeg ikke pleier til vanlig. For å bruke den ganske så utslitte frasen: Det er det du spiser mellom nyttår og jul og ikke mellom jul og nyttår som man legger på seg av. Og selvfølgelig alt med måte, det går ann å bruke sunn fornuft og begrene seg litt, selv om man unner seg noe ekstra.

Har delt ut noen mandelstenger, eller mandelpinner som det nå er døpt her på kontoret, og han ene hadde problemer med å tro at jeg ikke hadde brukt sukker, mel og sånt. Sunne kaker finnes vel ikke vel??? Hehehe, jeg har heldigvis stevia med god kvalitet og det er nødvendig for at det skal smake bra :D

Har også en oppskrift på kokosbrød som fungerer som en krydderkake, har ikke oppskriften på den her men kan ta og legge den ut når jeg finner den. Den er ganske god og spesielt med krem av philadelphia og stevia på toppen :D


#8

Sykepleierstudine sa for siden:

Jeg må bare få sagt det når det gjelder brød.
Jeg spiser en skive(ca 30 gr) Fedon-brød hver eneste dag til frukost. Holder meg fint i ketose, og har en relativt jevn nedgang. Kunne sikkert gått litt fortere, men jeg skal jo leve samtidig! Jeg fyller på med smør, egg, kjøttpålegg og grønt, og holder meg mett ganske lenge.
Og så slipper jeg å makke med alle de brøderstatningene som aldri smaker noe særlig.


#9

Cyan sa for siden:

Det eneste lavkarbobrødet jeg liker er lollypopbrødet, men det syns jeg til gjengjeld er veldig godt. Alle andre brøderstatninger smaker enten for eggete eller så skal det være sånn grusomt proteinpulver i og jeg kan ikke fordra den ettersmaken. Har prøvd en del pizzabunner, men syns samtlige smaker kvalmt og guggete så det har jeg gitt opp. Den sjeldne gangen vi har hjemmelaget pizza lager jeg bare en helt ordinær grov bunn, men jeg spiser jo ikke ketogent og da gjør det ikke så stor skade en sjelden gang i blant.

Lavkarbokaker har jeg enda ikke prøvd meg på. Hadde omtrent aldri kaker før, så de 2-3 gangene i året vi har hatt det har jeg bakt "ekte" kaker. Men jeg har lyst til å prøve meg på lavkarbokake neste gang. Hadde egentlig tenkt å prøve meg på noe denne julen, men det har blitt så travelt her på tampen at all baking utgår. Men når jeg en gang får laget noe lavkarbisk bakverk kommer jeg til å kjøre rimelig safe med nøttebunnskaker. Kan forestille meg at typiske julekaker ikke så lett kan gjøres lavkarbovennlig på en vellykket måte, kanskje utenom kokosmakroner da..?


#10

Biggie Small sa for siden:

Ingers rugbrød kan skives tynt som alternativ :)


#11

Biggie Small sa for siden:

Har du prøvd brødbakemaskin-oppskriften:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33418

Biggie



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.