< Tilbake til oversikten

Lavkarbobrød UTEN laktose og egg - anyone?

#1

Alexis sa for siden:

Har spist Ingers rugbrød (som har hjulpet veldig mht vektkontroll) i en årrekke, men begynner å bli mektig lei av det. Er på jakt etter å bake et annet lavkarbobrød, men det må ikke inneholde melkeprodukter (som cottage cheese, creme fraiche, ost osv), og heller ikke egg.
Noen som har og vil dele? :confused:


#2

misslinda sa for siden:

Tåler du ikke egg?? Hvis ikke så hadde dette kanksje vært noe??

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=38229

Kun 2 egg og det smaker ikke eggete i det hele tatt ;)

Men tror det er brød i kjernesunn mat boka som er uten egg.. skal sjekke det etter jobb ;)


#3

Alexis sa for siden:

Tåler nok ikke egg, nei. Uansett - takk for svar.
Det viser seg at Inger (hun med rugbrødene) har en egen variant av Ingers rugbrød, og den skal jeg prøve:

Ingers rugbrød – variant

1 kg fin sammalt hvete
½ kg grov sammalt hvete
200 gr havregryn
150 gr linfrø
150 gr helkorn
1 liter kruskakli
50 gr gjær el. 1 pose tørrgjær
2,3 liter vann

Samme framgangsmåte som for Ingers rugbrød:
Legg plast over bakebollen, sett den på et lunt sted og la den heve i 1 time. Slå luften ut av deigen og la den heve 30 min. ekstra i bollen. Slå luften ut av deigen igjen og spa/hell deigen i tre smurte 2-liters former. Stekes på 220 grader nederst på plate i 45 min. Legg aluminiumsfolie over brødene og la de steke videre i 15 min.
Brødene er litt fuktige inni, og de henger på kniven når du skjærer i dem, men slik skal de være. Dette brødet er skikkelig fibersterkt, og faktisk godt![font=&quot][/font]


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.