< Tilbake til oversikten

Vaniljekremtopper

#1

cillesnuppa sa for siden:

Hele innlegget med bilder finner du her: fristendelavkarbo.wordpress.com/2010/12/13/vaniljekremtopper/
Konseptet er enkelt: vaniljekrem, gelatin og evt mørk sjokolade til å dyppe i. Jentene har godkjent vaniljekremtoppene – og det er jo kriteriet jeg følger før jeg legger ut oppskrifter!
2 plater gelatin
2 eggeplommer
2 ss sukrin
1/2 ts vaniljepulver, evt essens
1 dl fløte
50 gram smør
Litt smeltet mørk sjokolade
Legg 2 plater gelatin i kaldt vann.
Kok opp eggeplommer, sukrin, vanilje og fløte. La det koke til det tykner, det tar noen små minutter. Ta kjelen bort fra plata og rør inn smøret. Smak!
Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og rør de inn i vaniljekremen. Du trenger ikke å smelte de først, de smelter i den varme vaniljekremen. Avkjøl kremen.
Lag små topper av vaniljekremen. Jeg brukte en sånn fin sak jeg ikke husker hva heter i farta…. Toppene skal være ganske små, som en liten konfektbit. Sett toppene kaldt. Jeg valgte å dyppe mine i mørk sjokolade, det er godt med en annen smak mot vaniljekremen.
Hvis du er glad i appelsin eller sitronsmak, kan du ta litt revet skall i vaniljekremen. Det litt syrlige vil passe godt til!
Velbekomme!


#2

Tiki sa for siden:

Enda en av godisene dine jeg fikk lyst til å prøve igjen ;)


#3

Tiki sa for siden:

Jeg har denne blandingen stående til avkjøling, og ble usikker om gelatinplatene skal være store for jeg har brukt de små, og ser liksom ikke for meg at dette blir helt stivt?

Laga til og med dobbel oppskrift.... og håper på vellyket resultat.


#4

cillesnuppa sa for siden:

Hmmm, jeg har bare sett en størrelse på platene, jeg? De er ikke så store? Den ble ganske stiv, så nå krysser jeg fingre for at du får det til! Still gjerne spm i bloggen min også, for da ser jeg det mye raskere!


#5

Tiki sa for siden:

Etter en tid i kjøleskapet ble røren stiv og fin, så nå er de formet som små topper ;)

For maaaange år siden fikk man gelatinplater som var ca. dobbelt så lange som de som er nå, så jeg ble plutselig i tvil. Men det holdt med det du har skrevet i oppskriften. Takk for svar :)


#6

cillesnuppa sa for siden:

Så fint! Ble helt spent, jeg!


#7

Nerthus sa for siden:

Fy fader disse var gode!!!! Blir å lage MANGE fler i løpet av de nærmeste dagene. De var kjempegode med litt appelsin-"skrell" på og sjokoladetopp også... Tusen takk for at du delte!!


#8

mam sa for siden:

Du har mange oppskrifter med mørk sjokolade. Hva slags sjokolade bruker du? Mørk kokesjokolade er billig, men noe sier meg at den ikke er helt bra på lavkarbo.

Jeg har bare kjøpt sjokolade en gang på Ica, de hadde noe mørk sjokolade uten sukker, og den var dyr!


#9

misslinda sa for siden:

Mmmm..vann i munnen :hungry: Eeeelsker vaniljekrem..

Men si meg, oppbevarer du disse i frys eller på kjøl?? :D


#10

Nerthus sa for siden:

jeg bruker 70% kokesjokolade. Bruker ikke store mengder på vaniljekremtoppene - bare på toppen for jeg synes toppene var gode nok alene - spesielt med et par tynne flak av appelsinskall på toppen ;) I tillegg - JEG er så flink til vanlig at i jula blir det noe økte karboinntaket (jeg spiser VELDIG lite karbo til vanlig) oppveid av de sunne antioksidantene i mørk sjokolade ;)

Det finnes også 85% vet jeg - men den synes jeg ikke smaker sjokolade lengre - da kan man jo oppveie med litt ekstra søtt i.

Jeg hadde i litt flytende natreen i kjelen da jeg laget vaniljekremen, da jeg synes sukrin smaker litt lite ehm - søtt? ler


#11

mam sa for siden:

Jeg visste faktisk ikke at de hadde 70% kokesjokolade. Men nå har jeg to stk plater i hus. 19-20 kroner hos Bunnpris. :) Vi får se hva det blir til...


#12

Nerthus sa for siden:

Så bra! Alle monner drar :)


#13

cillesnuppa sa for siden:

Jeg bruker 70% hvis ungene skal ha også, 86 % hvis det bare er til meg. Jeg ville ha oppbevart disse i frysen, jeg! Men jeg rakk ikke å oppbevare de i det hele tatt;)


#14

Nerthus sa for siden:

Jeg skulle pakke de og sende som julegave - ENORM selvbeherskelse måtte til for å ikke gomle i seg for mange ;) Ny porsjon lages i morgen tenker jeg - får mye besøk i jula! Jeg skal også hive de i frysen så de holder seg.


#15

cillesnuppa sa for siden:

Du Nerthus, så hyggelig at du likte de!


#16

kamp sa for siden:

Brukte du kremfløte eller matfløte?


#17

Nerthus sa for siden:

Jeg svarer jeg: Kremfløte selvfølgelig! ;)


#18

bibi sa for siden:

Åh! Takk for at du deler oppskrift! :ja:

Dette må jeg prøve å lage! :)


#19

kamp sa for siden:

Regnet med det var kremfløte men min ville ikke tykne skikkelig og vanligvis syns jeg sauser o.l tykner mye bedre med matfløte.. Ikke spør hvorofr hehe


#20

Nerthus sa for siden:

Ah, ok. Den må småkoke litt. Den tykner ikke ordentlig før du har hatt i gelatin og latt den stå kjølig en god stund. Bare ikke glem den som jeg gjorde hehe - måtte bryte den utav gryta ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.