Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Ingredienser:
200 g hvit sjokolade
60 g peppermyntedrops*
80 g mørk sjokolade (eller en blanding av lys og mørk)
2 1/2 ss kremfløte
2-3 dråper peppermynteolje (fåes på apotek)
Fremgangsmåte:
Ha peppermyntedropsene i en brødpose og bank løs med en kjevle eller hammer sånn at de knuses.
Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Rør av og til, til sjokoladen er smeltet og glatt.
Hell halvparten av sjokoladen på bakepapir og spre den utover til en firkant på ca 16x16 cm ved hjelp av en slikkepott.
Strø ca 1/2 dl knuste peppermyntedrops over, og sett den i kjøleskapet i 15-20 minutter.
Ha i mellomtiden mørk sjokolade, fløte og peppermynteolje i en kjele, og smelt sjokoladen over svak varme. Avkjøl til den er lunken.
Hell den mørke sjokoladen i striper over den hvite stivnede sjokoladen, og bruk en slikkepott til å dra det jevnt utover.
Sett i kjøleskapet igjen, i ca 30 minutter.
Varm opp bollen med hvit sjokolade igjen. Hell sjokoladen over den mørke sjokoladen og bruk en slikkepott til å dra den utover sånn at den mørke sjokoladen blir dekket.
Strø over resten av de knuste peppermyntedropsene og sett i kjøleskapet igjen i ca 20 minutter.
Del platen i ruter med en pizzakutter eller kniv og oppbevar rutene i en tett boks i kjøleskapet.
*)Jeg fant sukkerfrie peppermyntedrops på Meny. Ellers har apotekene sukkerfrie peppermyntedrops av merket Fribol.