< Tilbake til oversikten

Squashboller

#1

Kjersti`en sa for siden:

Fant ingen oppskrift på squashboller her inne(kanskje jeg ikke er så god på å lete:rolleyes:) så tenkte jeg skulle dele en av mine favorittoppskrifter her.
Oppskriften er fra en kokebok jeg fikk for mange år siden, men har byttet ut hvetemel med mandelmel(finmalt)

300 g squas
salt
1 løk, ca 100g
1 dl mandelmel, på forhånd ristet/tørket litt i stekepannen
50 g revet ost, gjerne vellagret
2 egg
10-12 ferske stilker persille, eller ca 30 g tørket
1 stilk peppermynte, eller 1/2 ts tørket
pepper

  1. Riv squashen fint, bland med 1 ts salt, la stå i 10 minutter-
    Riv løken fint, bland med squashen. La squashen/ løken så renne av i en sil, klem ut væske.
    Ha blandingen i en bolle.

  2. Bland sammen mandelmel, ost, finhakkede urter, squash/løk.
    Ha i salt og pepper etter smak, prøv deg frem.
    Skill eggene og bland plommene godt inn i blandingen.

  3. Stivpisk eggehvitene, vendes forsiktig inn i blandingen.

Varm opp oljen, oljen er varm nok når det stiger bobler opp rundt skaftet på en tresleiv.

  1. Bruk to teskjeer til å slippe blandingen ned i oljen.
    Bollene sveller opp, derfor du bør bruke teskjeer.
    Stekes til gylne, la renne av på bakepapir, serveres ganske straks.
    Gjerne med tzatziki, nam nam!

Jeg lager tzatziki slik:

En revet agurk, klem ut alt vannet ved å rive agurken over et kjøkkenhåndkle, og "vri" vannet ut.
En boks seterrømme
Ett-to-tre fedd hvitløk, revet
Salt og pepper
Alt blandes sammen og kan serveres med det samme.
Holder seg i kjøleskap noen dager.

:p:)


#2

TigerTove sa for siden:

Disse så kjempespennede ut!


#3

Furine sa for siden:

Spennande!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.