Kjersti`en sa for siden:
Fant ingen oppskrift på squashboller her inne(kanskje jeg ikke er så god på å lete:rolleyes:) så tenkte jeg skulle dele en av mine favorittoppskrifter her.
Oppskriften er fra en kokebok jeg fikk for mange år siden, men har byttet ut hvetemel med mandelmel(finmalt)
300 g squas
salt
1 løk, ca 100g
1 dl mandelmel, på forhånd ristet/tørket litt i stekepannen
50 g revet ost, gjerne vellagret
2 egg
10-12 ferske stilker persille, eller ca 30 g tørket
1 stilk peppermynte, eller 1/2 ts tørket
pepper
-
Riv squashen fint, bland med 1 ts salt, la stå i 10 minutter-
Riv løken fint, bland med squashen. La squashen/ løken så renne av i en sil, klem ut væske.
Ha blandingen i en bolle. -
Bland sammen mandelmel, ost, finhakkede urter, squash/løk.
Ha i salt og pepper etter smak, prøv deg frem.
Skill eggene og bland plommene godt inn i blandingen. -
Stivpisk eggehvitene, vendes forsiktig inn i blandingen.
Varm opp oljen, oljen er varm nok når det stiger bobler opp rundt skaftet på en tresleiv.
- Bruk to teskjeer til å slippe blandingen ned i oljen.
Bollene sveller opp, derfor du bør bruke teskjeer.
Stekes til gylne, la renne av på bakepapir, serveres ganske straks.
Gjerne med tzatziki, nam nam!
Jeg lager tzatziki slik:
En revet agurk, klem ut alt vannet ved å rive agurken over et kjøkkenhåndkle, og "vri" vannet ut.
En boks seterrømme
Ett-to-tre fedd hvitløk, revet
Salt og pepper
Alt blandes sammen og kan serveres med det samme.
Holder seg i kjøleskap noen dager.
:p:)