< Tilbake til oversikten

Julemarsipan

#1

e84 sa for siden:

Ingredienser:
90 g mandelmel
60 g SukrinMelis
2 eggehviter
(1-3 dråper mandelessens)

Topping:
20 g mørk sjokolade

Slik gjør du:
Bland SukrinMelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens. Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer mandelmel eller SukrinMelis ettersom hvor søtt du liker å ha det. La deigen hvile i ca. 15 minutter, del den i 12 like biter og trill kuler.

Del sjokoladen i biter og putt de i en plastpose, smelt i varmt vann. Klipp av tuppen og dekorér marsipanbitene med deilig mørk sjokolade :)


#2

TrillTrall sa for siden:

:ja: Den har jeg tenkt å prøve til helgen. :) Muligens bounty-sjokoladen fra "Bakeglede uten sukker" også. :sikle:


#3

e84 sa for siden:

åååå, bounty sjokolade?? yum...ligger en oppskrift på det her et sted også, gjør det ikke? mener jeg har sett det tidligere...


#4

Titti sa for siden:

:sikle: Så flott at de har fått Sukrinmelis på markedet nå, det må jeg teste ut. :spent:


#5

TrillTrall sa for siden:

Bounty har alltid vært en av sjokoladefavorittene mine (sammen med hobby, men den blir kanskje hakket verre å lage selv!) og den ser ikke så vanskelig ut å lage heller. :)


#6

Fofa sa for siden:

Hmm..:) den skal testes!!
Lager du den for hand, eller i en eller annen kjøkkenmaskin?


#7

bibi sa for siden:

Ja denne oppskriften må testes!! :)


#8

Mellon sa for siden:

Må mandelmelet være av skolde mandler?

Tro om man kan lage marsipan av kokosmel....?


#9

e84 sa for siden:

jeg har lagd av det mandelmelet som selges i helsekosten. kan sikkert funke med kokosmel også, jeg har ikke prøvd ;) men give it a try! :)

jeg har bare lagd den for hand ja :)


#10

Kjersti`en sa for siden:

Vanligvis lager man marsipan på følgende måte:

500 g mandler, skåldes (dvs.du har de i en gryte, heller kokende vann over, venter litt og så er det bare til å sette seg ned og "poppe" av skallet.
Mandlene uten skall legger du så utover i en langpanne og "tørker" forsiktig på svak varme i ovnen noen timer.
SÅ kan du ha de i hurtigmikseren og male de veldig veldig fint.
Deretter tømmer man oppi 500 g melis(her bruker jeg sukrin-melis) og en til to eggehviter.
That`s it!

Hvis du IKKE tar av skallet på mandlene, men bruker samme oppskrift, får du en enkel form for kransekake ;-)
Både marsipan og kransekake kan steikes i ovnen.
Trill en tykk pølse og skjær skiver av den, stek midt i ovnen på rundt 200*C til de blir gylne. Nam nam!


#11

TrillTrall sa for siden:

Neida, jeg vet ikke hvorfor man sier mandlene må skoldes før man lager marsipan. Antagelig for at marsipanen da blir mye hvitere og finere å se på? Den er da minst like god om mandlene beholder skallet på. :)


#12

lifejack sa for siden:

Hm, interessant tanke:)


#13

kamp sa for siden:

Da smaker det nok ikke mandel marsipan ;)


#14

Mellon sa for siden:

Det vet jeg, men man får jo konsistensen. Og jeg liker kokos, og den er jo naturlog søt, så kan bli en søt god masse. Bareen ide jeg fikk, siden kokosmel oppfører seg gamske likt som mandelmel på mange måter


#15

TrillTrall sa for siden:

Da har jeg laget den etter oppskriften i siste VOF, men de opererte med 250 g mandler og 1/2-1 eggehvite... Måtte ha 2,5 eggehvite jeg. Da ble den muligens litt for løs og det smakte merkelig nok lite mandler av den, selv om jeg hadde i bare 4 ss sukrinmelis, skulle nok hatt i litt mandelessens også, men gjort er gjort. Får notere det i boka og huske det neste år. :) Dyppet kulene i smeltet mørk kokesjokolade med en liten dæsj cocosa (kunne droppet den) og de ble gode, men smakte altså ikke nok marsipan.

Har også prøvd å lage bountysjokolade, men kokosmassen ble for myk til å kunne formes til noe som helst så jeg endte opp med å ha den i muffinsformer og helle smeltet sjokolade over. Men det ble godt da! :)


#16

Debbie sa for siden:

Hvor kjøpes sukrinmelis, tro?


#17

senorita sa for siden:

helsekost har det :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.