Tin spinaten i mikroen i 2-3 minutter på full styrke. Hell av smeltevannet (legg spinaten i en melsikt og la vannet renne av mens du kutter opp grønnsakene og fisken). Pisk eggene lett og rør inn alle ingrediensene. Fordel røren i 8 store muffinsformer (amerikanske). Dytt 1/2 cherrytomat med fruktkjøttet opp på toppen av hver form. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter.
De kan fint fryses (men vær da nøye med å få ut mest mulig vann av spinaten) :ja: Er også gode med skinke, pølsebiter ... you name it :) Jeg vil anbefale å bruke silikonformer fremfor papirformer, da de har en tendens til å sette seg litt fast i papirformene.
Nå har jeg laget en porsjon - én forsvant ganske umiddelbart inn i gapet til Camomilla-mannen. Han synes den var kjempegod, så jeg gleder meg til frokost i morgen! Tror forøvrig ikke det blir aktuelt å fryse - de holdt fasongen flott, og er supre som frokost og lunsj. Brukte silikonformer.
Jeg hadde ikke sjalottløk, da, så det sløyfet jeg. Og så hadde jeg bare fire egg, så da ble det en fløteskvett også. Ellers har jeg fulgt oppskriften til punkt og prikke :)
Haha, genialt! Jeg har spist omelett i nesten en uke, ettersom jeg er blakk, og lurte på hva i helsike jeg skulle spise i dag, om ikke omelett enda en dag! Og tilfeldigvis finner jeg en oppskrift hvor jeg har alle ingrediensene, det vil si, jeg har ikke røkt ørret, men jeg har pølser, affal! Og denne funker sikkert også å steke under lokk i stekepanna som en hel quiche (for jeg har ikke sånne former, dessverre). Takk, Cyan-snuppa!
Bacon ble også veldig godt! Hadde for lite spinat (kanskje 100 g), og ikke gulost, så da ble det Filadelphia i stedet (ca 100 g). Også bacon, da, ca 150 g. Ble kjempedeilige! Camomillamannen prøvesmakte en av disse også, og jeg fikk en begeistret tommel opp fra den kanten. Tusen takk for fleksibel og god oppskrift!
Jeg har laga den flere ganger jeg også. Fleksibel, ja. Jeg hadde bara brie, så jeg stekte dems om en omelett på lav varme i stekepannen, og la den dobbelt med brie i mellom. Noen ville kanskje kalt det for en spinatomelett, men quiche høres jo mye mer stilig ut, da :cool:.
Hehe, godt den faller i smak :)
Ja, den kan jo varieres i det uendelige. Jeg brukte rester av tacokjøttdeig en gang, også godt :ja:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.