< Tilbake til oversikten

Fløtekarameller med sjokoladetrekk

#1

lilje36 sa for siden:

3 dl fløte
150 gram smør
4 ss sukrinmelis
2 ts vaniljepulver
Kok opp blandingen, og la den småkoke i ca 1 time. Mitt stod i nærmere 75 minutter. Kok den gjerne i teflonkjele, da trenger du bare å røre en gang i blant.
Når blandingen begynner å tykne godt og massen stivner raskt i kantene når du har det på en skje- begynner det å bli klart for kjøleskapet. Dekk en liten brødform med plastfolie, og hell massen over.
La den stivne i kjøleskapet. Smelt 150 gram 86% sjokolade, jeg tilsatte yaconsirup og finhakkede brente mandler. Du fint droppe både yacon og brente mandlene, eller evnt bruke litt sukrinmelis i sjokoladen om du vil ha den søtere.. Når karamellen har stivnet har du halvparten av sjokoladen over den stivnede karamellen. Sett inn i kjøleskap. Når sjokoladen har stivnet etter ca 30 minutter, snur du alt og har resten av sjokoladen på andre siden av karamellen.Sett i kjøleskap igjen og la det stivne. Skjær opp i passe biter, og oppbevar i kjøleskap.
Jeg synes kanskje det ble litt mye salt smak og tenker å lage med halvparten usaltet meierismør neste gang.

Bruk oppskriften over som en base, og vær kreativ. Forslag til ting du kan tilsette:

  • Hakket mørk sjokolade og macademia.
  • Hakkede valnøtter
  • Gijiibær
  • For deg som har det tilsett bare yaconsirup for å få en enda klarer karamellsmak

#2

Ffojt sa for siden:

Ser godt ut. Hvor mange karber blir det per bit hvis man bruker akkurat den oppskriften?


#3

Dollsine sa for siden:

Fristende nå i disse juletider hvor butikker bugner av masse godt. Hvor får du tak i sukrinmelis?


#4

senorita sa for siden:

jeg kjøpte det på sunkost i dag :D


#5

panda sa for siden:

Her er en liste over forhandlere, www.funksjonellmat.no/kjop.php.
Ser ut som nettbutikken har stive priser for frakt, så det er sikkert best å stikke innom butikken, dersom man har en av disse tilgjengelig.

Jeg plottet inn oppskriften i diett.no og fikk jeg opp at hele oppskriften gir 15g karbohydrater, som tilsvarer 3% og 96% fett. Da regnet jeg ikke med sjokoladen, fordi de har ikke 86% sjokolade i listen der. Her må jeg ta forbehold om at diett.no sin kostholdsdagbok viser korrekte verdier. ;)


#6

senorita sa for siden:

min 86% sjokkis har 19 % karber


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.