< Tilbake til oversikten

Kalkunrester

#1

Clockwork sa for siden:

Heisann! Hadde Kalkun til middag idag, og som de fleste sikkert vet, holder en kalkun til maaange middager. Spiste med blomkålmos og Fjordland peppersaus idag, men hadde jo vært greit å variere litt.

Så, noen som har noen digge tips på hva man bruke kalkunrester til? :)


#2

senorita sa for siden:

gryte... salat..pålegg til brød/knekkebrød..


#3

mysil sa for siden:

Jeg bruker kalkun på samme måte som kylling. Taco, gryteretter, wok, bakt i ovnen med grønnsaker og rømme/fløte, som pålegg, i omelett, i salat, som "biffsnadder", i suppe osv :)


#4

Fofa sa for siden:

:)Eller pizza


#5

Carisma sa for siden:

Godt i wok. Eller kaldt med waldorfsalat til.


#6

senorita sa for siden:

nå fikk jeg lyst på kalkun.. sleit som søren i fjor med å få tak i, butikkene var tomme i mange mnd, kanskje jeg skal hamstre før jul:.. Hehe


#7

Carisma sa for siden:

Jeg har hamstret kalkunfileter i Sverige. Litt mer håndterbart :)


#8

kamp sa for siden:

Ha stekt kalkun kjøtt i food prosessoren sammen med egg og stek pannekaker :)


#9

Taran sa for siden:

  • HOT kyllingsuppe ( kan fint bruke kalkunrester til denne, det har jeg gjort)
  • 2 kyllingfileter
  • 1 løk
  • 2 ss TineSmør
  • 1 ss karri
  • 2 boks hakket tomat hermetisk
  • 1 dl vann
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 2 grønnsakbuljongterninger
  • 1 ts sukrin
  • ½ dl finhakket persille
  • Kald ostekrem:

1 beger Snøfrisk Naturell , eller med dill

  • 3 ss TINE Lettrømme
  • Dryss:

4 ss hakkede krydderurter


#10

nellie sa for siden:

Vi har kalkungrytetradisjon.. Veldig enkelt og godt.
Smelt rikelig med smør, legg i kalkunkjøttet og la det surre litt. Hell over fløte og evt kalkunkraft om du har igjen noe av det og la det kose seg litt på middels varme.
Jo lengre jo bedre.
Jevn med JBK til ønsket tykkelse.

Også pleier vi å ha erter i:)

Synes det er en god løsning siden kalkunrester vel ikke akkurat pleier å være av den saftigste sorten. Blir veldig godt og saftig.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.