Hei!
Jeg er ny på ketolysekuren og har gått på den i 15 dager....
Jeg har ikke gått ned mer enn en kg på denne tiden:( Er dette riktig? Virker ikke denne kuren på meg?
Jeg følger opplegg etter boka.......
Skal ned 20 kg, så jeg har nok å ta av..:rolleyes: Forventer heller ikke å gå ned alt på et par uker, men er redd jeg kommer til å gi opp hvis det ikke skjer noe snart...
Jeg går bare ned noen 100gram hver uke på Lavkarbo. Det får ta den tiden det trenger, tenker jeg. Har du ketosticks så du vet du er i ketogen tilstand?
Hvordan ser en vanlig dagsmeny ut for deg da?
De fleste mister mye vann i begynnelsen, hvis du ikke hadde mye vann i kroppen da du startet, så vil du ikke oppleve dette vekt"tapet".
Ellers har du gått ned 1/2 kg i uken, som jo er helt perfekt vektnedgang :).
Hvis det ellers er greit å følge ketolysekostholdet, så gi det i allefall 3 mnd før du bytter kosthold
Legg ut litt om hva du spiser/drikker/mosjon, så kan vi hjelpe deg å se etter om det er noen "feller" der!:eek::D
Om du hadde lite vann i kroppen/akkurat har gått på annen type slankekur/venter mensen etc etc etc kan oppstarten bli treg.
Det kan ta opp til 6 uker før kroppen klarer å nyttegjøre seg maksimalt av ketoner som brennstoff, så du bør gi det minst så lang tid før du gir opp!:)
Jeg synes også ved første blikk det ser ut som om lite fett kan være problemet - selv om det er vanskelig å gjette hvor mye rømme og ost denne menyen inneholder. :)
Får du i deg nok vann/væske? Kroppen min klamrer seg fast i et kilo eller to med vann hvis jeg slurver med å drikke vann. :cool:
Ellers vil jeg også anbefale å i alle fall prøve en uke eller to uten pepsi max, bare for å erfare om det gjør noen forskjell for vekttapet. :o
Men! Det er helt sant at å gå ned i snitt 0,5 kg i uka er et godt resultat. Hvis det fortsetter sånn er det storartet!
Jeg går ikke ned når jeg drikker pepsi max. Tror det varierer fra person til person, men jeg kan ikke ha sukkererstatning. Litt kjipt da, men det går greit. Ellers så trenger du ikke å trene for å gå ned i vekt når du går på ketolyse. Men man bør mosjonere en halv time hver dag. Bare og ta en rask spasertur.
Baconsvor (og annen salt mat) kan binde vann i kroppen - og "hindre" vektnedgang. (fett vil nok bli borte, men det gir ikke store utslag på vekta pga vannet)
Ellers synes jeg det var lite grønnsaker og lite fett. Det er i hovedsak fra grønnsakene du skal få i deg 15 gram karber om dagen.
Og jeg understreker at 1/2 kg ned i uken er en helt fin vektnedgang. Du har jo brukt mer enn en uke på å gå opp i vekt?? ;)
Og hvis det er 6 mnd siden du fødte, så er det nok enda ikke heeelt i orden med hormoner og slikt i kroppen. Hvis du fullammer, anbefales det ikke at du er i ketose.
Oj, anbefaler du henne å holde seg på 1000 kcal? Det ville ikke jeg ha gjort. Slike tall må man basere på det vi som uteforstående ikke kan vite. Altså, hun må finne tallet selv ved å følge med på sin kropp, om hun ikke da heller spiser som dietten anbefaler; nemlig å følge sult og metthets-signalene og hverken under-eller overdrive spisingen.
Og vil man se resultater kan man like gjerne begynne i den nedre del av hva Torkil mener er god lut for å sette i gang prosessen, dvs 1000-2000 kcal.
Og det er akkurat dette med under/overspising som er så vanskelig.
Ser man ikke fremdrift tror jeg det beste man kan gjøre er å se enda mer nøye på hva man spiser.
Selv prøvde jeg "fornuftsmoddellen" i 6 uker uten å miste noe som helst, bortsett fra motivasjonen.
Når jeg satte det i system raste jeg 4 kilo på en uke, fikk metthetsfølelsen og motivasjonen vokste til nye høyder.
Nå er jeg faktisk jevnere mett og har et mindre sug enn når jeg spiste 1500 kcal mer pr dag.
Hvorfor? Sannsynligvis fordi jeg har fått igang fettforbrenningen, og det er vel det det hele handler om?
Ja. Faren er at nettop fettforbrenningen nedsettes hvis kalori-inntaket blir for lavt. En generell regel for kvinner er: ikke gå lavere enn 1300 pr dag, men dette er som sagt kun generelt, man må tilpasse tallet til hvert individ. Ellers enig i at system/kontroll og at en passer på å ikke få i seg for mange kalorier har effekt.
Nå er det vel forholdet fett, protein, karbo som er nøkkelen, og ikke hvor mye fett man fysisk spiser, men korriger meg om jeg tar feil.
Selv lever jeg etter en energiprosents fordeling tilsvarende 70/fett, 25/prot og 5/karbo, men merk at dette er energiprosent.
Selv har jeg lagd et enkelt regneark hvor jeg har lagt inn de vanligste råvarene, slik at det blir enkelt å legge inn maten man spiser (skal spise) fortløpende.
Med det føler jeg at jeg har steinkontroll.
Selv la har jeg lagt meg på 2000 kcal om dagen, men dette er fordi jeg trimmer mye.
Det som er forbausende med dette er hvor mett jeg faktisk blir, men pga den hye fettprosenten er det også veldig lite mat. Mye mindre enn hva jeg spiste tidligere.
Anti-lavkarboer ville nok sagt at jeg ville hatt den samme vektnedgangen hvis jeg spiste like mange kcal høykarbo, og dette er nok også rett!
Men, da hadde jeg vært sulten 24 t i døgnet...
Så mitt beste tips er å få kontroll og oversikt over hva en spiser. Det er først da en blir best kjent med sin egen kropp. Gjerne ved å tyne litt i starten.
Jeg leste et sted på forumet hvor noen skrev at folk som har en del overvekt fint kan spise lite kalorier da de tærer på eget fett og forstod det slik at fobrenningen ikke blir påvirket da man hele tiden har energipåfyll av sine egne fettlagre. Dette prinsippet gjelder ikke på normalvektige. Kanskje noen husker hvem som sa dette?
Uansett, å spise 1000 kcal høres likevel meget lite ut og porsjonsmessig utgjør det ikke stort. Jeg vil heller oppfordre trådstarter til å følge de andre rådene først før hun eventuelt gjør noe så drastisk. Hun har gått 0.5 per uke og det er en god vektnedgang, en veldig sunn sådan. Er ikke sikkert hun hadde så mye vann i kroppen og faktisk har gått ned i fettvekt. Har også sett at mange har en treg start før det tar av. Kroppen må venne seg til den nye kosten og tørre å slippe på kiloene. Nok fett har jeg forstått er viktig for at dette skal skje :)
I helga spiste jeg ganske høykarbo av flere grunner og oppdaget snart at jeg var sulten - hele tiden! Så det var godt å komme tilbake til lavkarbo i går og være god og mett i mange timer etter lunsj-omeletten. :) :ja:
Jeg tar det for gitt at de som kjører en "ekstremvariant" som ketolyse faktisk har en del å ta av.
Dette vil gi raske resultater som gir en den motivasjonen man trenger.
Begynner man i kjelleren er det mye enklere og tilpasse oppover og og se hvor det butter.
Jeg tror ikke det er farlig, ref pulverkurer, faste mm.
Jeg tror 8 av 10 forsvinner fra fora fordi det ikke funker og jeg tror de spiser for mye, og det er synd.
Det fungerer forleøbig utnerket på meg, og mange andre - for mange kcal gjorde ikke det.
Man fjerner automatisk en haug partystoppere som feks baconcrisp, fløte, osv.
Man blir bedre kjent med seg selv.
Man får en sterker følelse av å være på en "diett", noe jeg tror er viktig for folk som kanskje har vært på forskjellige slankekurer et helt liv. Det er ikke lett å tilpasse seg et kosthold som er så vanvittig forskjellig fra det bensinstasjonskostholdet man kanskje hadde tidligere, og da kan kontroll være viktig. Kontroll for meg = kunnskap.
Jeg mener heller ikke at dette er noe man skal gjøre over en 6 mnd ketolysekur, men 2-4 uker tror jeg kan være et kjempeløft for kuren.
Lykke til, og førstemann på stranda til sommeren...:)
Jarrasan du skrev:"Nå er det vel forholdet fett, protein, karbo som er nøkkelen, og ikke hvor mye fett man fysisk spiser, men korriger meg om jeg tar feil.
Selv lever jeg etter en energiprosents fordeling tilsvarende 70/fett, 25/prot og 5/karbo, men merk at dette er energiprosent."Det stemmer, dette er fint.
Ja, jeg er enig i at man kan forsøke med 1000 og se om man stiller sin sult med det. Jeg leser deg slik at du også ville justert tallet om kroppen ikke er fornøyd. Et sted (på et tall)må man begynne,ja.
Selv har jeg en plan om å øke til 20 karber pr dag, men ikke før etter 4 uker.
Deretter vurderer jeg å legge inn et måltid til, tilsvarende 250 kcal.
Tanken her er oliven, da det blir litt "snacks" i hverdagen.
Neste steg blir å "skeie" ut litt på fredag/lørdag, men da med "ja-mat" ala kyllingvinger, baconcrisp o.l.
Ser jeg det stopper, eller merker jeg negative signaler reverserer jeg umiddelbart.
Jeg tror man må slå seg litt hard i begynnelsen, og med ketolyse er det lite som skal til før man klarer akkurat dette.
Og det overnevnte forteller er at jeg har en plan.
Og dette tror jeg kan være vinn, eller forsvinn.
jeg skjønner ikke helt hvordan man skal klare å få i seg nok fett uten å få i seg alt for mye kalorier? er det sånn at man burde bytte ut smøret med olje, fløte med sojamelk? ikke spise skinnet på kyllingen, og spise magert kjøtt?
jeg sliter litt med å få dette til jeg, har fått på plass karsa .. men går ikke ned av bare å spise fett og proteiner, så da må jeg jo telle kalorier, men er det riktige måten, eller blir det for lite fett?
Min oppfatning av ketolysekuren (og forøvrig Skaldemanns og LCHF) er fordelingsnøkkelen av fett/protein/karbo som er riktig, ikke hvor mye fett du propper i deg.
Det som jeg tror skjer om du spiser for mye fett er at kroppen da ikke vil ta av kroppsfettet, fordi du spiser for mye av det.
Dette har vel også Torkil vært inne på flere ganger, og da anbefalt de som ikke får en bra vektreduksjon til å redusere kcal inntaket til mellom 1000 og 2000 pr dag.
Jarrasan:"Min oppfatning av ketolysekuren (og forøvrig Skaldemanns og LCHF) er fordelingsnøkkelen av fett/protein/karbo som er riktig, ikke hvor mye fett du propper i deg.
Det som jeg tror skjer om du spiser for mye fett er at kroppen da ikke vil ta av kroppsfettet, fordi du spiser for mye av det."
Ja, nettop,og da begrenser fettmengden seg av seg selv, og begge deler blir sant.
Hmm, nei, det var det jeg skrev som jeg mente. Da var det kanskje ikke på forumet...hmm, må ta å google litt og se om jeg ikke finner den artikkelen. Det er jo litt logisk da, folk som har litt ekstra fettlager varer lengre på en hungersnød, nettopp fordi de har eget fett :) Holder seg lenger oppe og gående fordi man har en energikilde, mens de som har lite av det sliter og får fortere lav forbrenning, sliter fortere med kaloriunderskuddet.
Men overvektige har også ofte overproduksjon av insulin. Dette gjør at kroppen IKKE tærer på eget fett, men går i sparebluss. Man kan derfor spise så lite man vil uten å gå ned et gram.
Jeg er også en "fersking" her. Jeg startet for en uke siden og har gått ned 1 kg. Har kjøpt meg ketostix men sjekket i går kveld og var ikke i ketose. Skjønner ikke hvorfor, jeg har et veeeldig lavt karboinntak. Kan det skyldes at jeg spiser for lite fett?
Altså, dette prinsippet fungerer når man går på lavkarbo og ikke har insulinproduksjon ;)
Forøvrig, alle overvektige vil gå ned i vekt om de ikke fikk mat. Men, hvem går frivillig uten mat i flere uker om man ikke har en spiseforstyrrelse? :)
Jeg spiser omelett(2 egg) med skinke eller bacon og ost inni til frokost. Salat med kylling og masse fetaost til lunsj. Kjøtt og grønnsaker til middag. Samme salaten til kvelds som lunsj.
Jeg har også stor tro på å redusere kaloriinntaket på ketolysekuren.Når jeg gikk på den gikk jeg ikke ned et gram,fordi jeg spiste for mye fett.Men så begynte jeg å telle kalorier oggikk da ned.Jeg er normalvektig da så går vel tregere ned å da.Di som er veldig overvektig går kanskje ned uten telling av kalorier på ketolysekuren.Nå har jeg gått ned 5 kilo på psmf kuren som er lite karber lite fett og høyt protein kur.
Jeg har gått på ketolyse i 2 mnd nå, og har gått ned 4kg tilsammen:) Jeg har også 20 kg som jeg skal gå ned. Det merkes på kroppen at jeg har gått ned (har faktisk fått noen spørsmål om jeg har gått ned i vekt! :O), så de 4 kiloene er nok fett ^_^ Det er 1/2 kg i uken, akkurat som deg. Og jeg syns det er helt kurrant. Jeg ble veldig skuffet i begynnelsen da jeg "bare" gikk ned 2kg, og ikke minst hoppet OPP 1kg i uke 3. Her var nok det at jeg tok et kosttilskudd som inneholdt sorbitol som var synderen, men jeg tror også syklusen min virket inn her. Men jeg tenker som så, ned 1/2 i uken er bra for kroppen. Huden må jo henge med også! Så mitt råd er å være litt tålmodig. Ketolyse er ingen mirakelkur som gjør at man går ned alle 20kiloene på 4uker. For de som har 100kg overvekt, så ja kanskje. Men for oss som eeegentlig ikke har så mye å ta av, så må vi nok regne med at det går litt saktere:) Jeg tror nok det skal gå bra med litt tålmodighet. Det er i alle fall mitt tips til deg:)
Hei.
Er forholdsvis ny på ketolysekuren og har lest en del i boka til han Torkil så har en grei oversikt over hva jeg kan og ikke kan spise. Men det som er at jeg får ikke i meg nok fett tror jeg for kg raser ikke akkuratt av. Jeg blir så ille kvalm når jeg må steke mat i masse smør og fløte, og synes ikke at det blir så veldig godt. Er det noe annet som har mye fett i seg som jeg kan spise/ event blande inn i maten, bortsett fra avokado for det liker jeg ikke. :)
Det er ikke sånn du skal spise så mye fett at du blir kvalm. Fett inneholder over dobbelt så mange kalorier som proteiner så det er ikke så veldig store mengder som skal til før man er oppe i det som trengs.Man skal jo regne energiprosent,ikke gramprosent når man regner på forholdet mellom de forskjellige næringsmidlene prot,karbo og fett.
Avokado er kjedelig og småekkel uten tilsetninger av noe slag. Om du moser den inn i salaten med salt, dijon-sennep, sitronsaft og urter bøir det noe helt annet. Jeg bruker det daglig som dressing. Jeg bruker olje over ting fremfor smør. Eneste gangene jeg bruker smør er når jeg spiser kokt egg. Egg er noe jeg ikke liker før jeg får litt smør på. Jeg steker kjøtt i litt rapsolje. Cocosa er kokosolje som kan brukes til steking. Halvparten av innholdet er mtc-olje,og kan ikke lagres som fett men brennes øyeblikkelig slik at du muligens kjenner en energiboost.
Jeg mener ikke å være frekk mot deg, for jeg tror på deg når du sier at du ikke går ned i vekt på et høykarbokosthold pga insulinproduksjonen :). Prinsippet jeg presenterte ved at man tærer på eget fett er i et lavkarbokosthold ja. Men, jeg mente også å si at det ville vært rart om du kom ut med samme vekt fra en konsentrasjonsleir f.eks etter et halvt år.
Før eller siden ville kroppen ha begynt å tære på eget fett, men dette er jo et ekstremt ytterpunkt og egentlig ikke relevant for diskusjonen sånn sett :p
Jeg skjønner ikke dette med at man på død og liv skal overdrive med fettet?
Det skal liksom flyte i fett?
Selv steker jeg kjøttet i tørr panne!
Jeg velger fet mat, eks: Nakkekotelett, laks, grillet kylling eller entrecote.
I tillegg bruker jeg litt rømme (50 g) med majones (10 g) til dressing og litt rømme på grønnsakene til middagen (30 g).
Med dette får jeg i meg over 70% fett.
2000 kcal om dagen - mye trim - aldri sulten - passe mett.
Etter 24 år som slanker (og da har jeg prøvd ALT!) hadde jeg aldri trodd dette var mulig!
Nå har jeg ikke vært i konsentrasjonsleir. Min erfaring er kun fra da jeg gikk på vgs og sultet meg gjennom 3-4mnd. Normal aktivitet, fotball 3 ganger i uka, gym 2 ganger og tur med hund hver kveld. Resultat? Opp to kg. Og det kan vel ikke kalles høykarbokost da det ikke var kost i det hele tatt. :rolleyes:
Du spiser salat. Jeg spiser 250g salat med 4ss extra virgin olivenolje og 100g stekt kjøtt eller laks til på hver lunch. Da får du fart på fettandelen.
Mange oster har samme andel fett som proteiner og er dermed ikke med på å øke fettandelen din vesentlig. rømme, olje, fløte og smør samt skikkelig fete oster som f.eks. ridder og brier kan være med på å øke fettandelen din dog, men mye av dette har også karber så pass på å tell opp.
Ideelt skal du spise like mange gram fett som protein.. f.eks. i 100g kyllingfilet er det 20g protein og 1g fett. du trenger dermed 19g fett, f.eks. 2ss med olivenolje, for å oppnå den 50%-en.
Du bør drikke mye vann på lavkarbodietten. Kaffe virker mot sin hensikt så for hver kopp kaffe du drikker bør du drikke minst to kopper vann. (har jeg lest da)
Til dere andre som snakker om kalorier så vil det være vanskelig å spise mange kalorier når fettandelen er lik eller høyere gramvekten av intatt proteiner (75%+ av energiprosenten) Jeg spiser ca 110g fett om dagen og kiloene renner av meg.
Det kan hende at insulinproduksjonen din er helt ute av kontroll? I et foredrag av Tom Naughton som han kaller "Big Fat Fiasco" refererer han til et laboratorieforsøk med mus som fikk injisert insulin slik at nivået ble unaturlig høyt. Så lenge musene fikk mat, la de på seg enormt mye. Deretter ble den kunstige insulintilførselen opprettholdt, men de sluttet å fore musene. Da sultet de i hjel uten å begynne å tære på fettreservene. Med mye insulin i blodbanen har man ikke tilgang til fettreservene.
Han bruker mange av de samme poengene som Gary Taubes gjør - men har en mye morsommere måte å fremstille materialet på. Anbefales!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.