Makronella sa for siden:
Denne middagen pleier vi ha en av advent søndagene hvert år, og den er kjempepopulær her i huset.
Jeg pleier sørge for å ha en hamburgerrygg/røkt skinke med meg hjem fra danmarkstur ( og at den overlever til advent) Ikke alle har mulighet for grensehandel så det går helt fint å bruke bayonneskinke eller annen røkt skinke.
Skinken jeg har, koker jeg i vann en time, trekker gryten av varmen og lar det hele stå, Den skal minimum trekke en time slik, men jeg gjør dette tidlig på dagen og lar det stå slik til en times tid før middag.
Da setter jeg ovnen på 200 grader. Skinken taes opp -nettingen fjernes. Eventuell svor på skinken fjernes.
Legg skinken over på risten fra stekeovnen -bruk sky-pannen under med litt vann i - det vil dryppe. Oppå fettlaget på toppen av skinken smøres følgende blanding:
3 ss grov sennep
1 ss dijonne sennep
1 eggeplommer
1 ss sukrin
Sett skinken i oven og la stå til det er gylden og fin farge på glasseringen
Før glasering Skjæres i tynne skiver -serveres med blomkål og brokkoli pluss surkål. Litt smeltet kviteseid smør er og nydelig til, samt rørte tyttebær