< Tilbake til oversikten

Chili con carne med cheddar- og rømmebrød

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

4 porsjoner:

Ingredienser:
Cheddar- og rømmebrød:
2,5 dl Bakepro*
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1 1/2 ss usaltet kaldt smør i biter
200 g revet skarp cheddar
2 ts jalapeño
1 1/2 dl rømme

Chili con carne:
1 finhakket løk
3 fedd finhakket hvitløk
800 g kjøttdeig
2 ss chilipulver
2 ts cumin
4 ts paprikapulver
2 ts oregano
1 ts chiliflak
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 1/2 dl buljong (vann + buljong)
2 ss cider eddik
1 boks avrente kidneybønner**
1 finhakket grønn paprika
1 finhakket rød paprika
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Start med brødet; bland bakepro, bakepulver, natron og salt i en bolle.
Bruk hendene til å smuldre smøret i melet.
Ha i cheddar, jalapeño og rømme i bollen, og rør til deigen blir sammenhengende og klissete.
Sett bollen i kjøleskapet, og lag chili con carne.

Ha olje i en stor panne eller gryte og stek løken blank. Tilsett hvitløk og stek videre i ca ett minutt.
Ha i kjøttdeig og brun den. Rør sånn at kjøttdeigen blir kornete.
Rør inn chilipulver, cumin, paprika, oregano og chiliflak.
Tilsett hermetiske tomater, buljong og eddik og la det putre under lokk i 35-40 minutter.
Ha i avrente bønner og paprika. Smak til med salt og pepper og kok videre i 15-20 minutter uten lokk.

Lag fire klatter av brødrøra på en bakepapirkledd stekeplate. Bruk plastfolie over og trykk de til flate rundinger, ca 9 cm i diameter.
Stek de midt i ovnen ved 220 grader i ca 15 minutter.

Del brødene i to og legg chili con carne på bunnen. Ha på litt rømme og legg den andre halvparten på toppen.

Oppskriften har jeg funnet her

*)Jeg har ikke prøvd, men regner med at du kan bruke bakemiks eller proteinpulver om du ikke har bakepro.

**)Orginaloppskriften bruker kidneybønner, jeg hadde ikke det og brukte Mexe Beans fra Old el Paso.


#2

Notabella sa for siden:

Denne oppskriften var super god :D. fikk ikke tak i cheddar så brukte fetaost, men det var fantastisk godt fordeom

Resultatet


#3

TrineG sa for siden:

Denne skal testes :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.