Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
4 porsjoner:
Ingredienser:
Cheddar- og rømmebrød:
2,5 dl Bakepro*
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1 1/2 ss usaltet kaldt smør i biter
200 g revet skarp cheddar
2 ts jalapeño
1 1/2 dl rømme
Chili con carne:
1 finhakket løk
3 fedd finhakket hvitløk
800 g kjøttdeig
2 ss chilipulver
2 ts cumin
4 ts paprikapulver
2 ts oregano
1 ts chiliflak
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 1/2 dl buljong (vann + buljong)
2 ss cider eddik
1 boks avrente kidneybønner**
1 finhakket grønn paprika
1 finhakket rød paprika
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Start med brødet; bland bakepro, bakepulver, natron og salt i en bolle.
Bruk hendene til å smuldre smøret i melet.
Ha i cheddar, jalapeño og rømme i bollen, og rør til deigen blir sammenhengende og klissete.
Sett bollen i kjøleskapet, og lag chili con carne.
Ha olje i en stor panne eller gryte og stek løken blank. Tilsett hvitløk og stek videre i ca ett minutt.
Ha i kjøttdeig og brun den. Rør sånn at kjøttdeigen blir kornete.
Rør inn chilipulver, cumin, paprika, oregano og chiliflak.
Tilsett hermetiske tomater, buljong og eddik og la det putre under lokk i 35-40 minutter.
Ha i avrente bønner og paprika. Smak til med salt og pepper og kok videre i 15-20 minutter uten lokk.
Lag fire klatter av brødrøra på en bakepapirkledd stekeplate. Bruk plastfolie over og trykk de til flate rundinger, ca 9 cm i diameter.
Stek de midt i ovnen ved 220 grader i ca 15 minutter.
Del brødene i to og legg chili con carne på bunnen. Ha på litt rømme og legg den andre halvparten på toppen.
Oppskriften har jeg funnet her
*)Jeg har ikke prøvd, men regner med at du kan bruke bakemiks eller proteinpulver om du ikke har bakepro.
**)Orginaloppskriften bruker kidneybønner, jeg hadde ikke det og brukte Mexe Beans fra Old el Paso.