Heihei,
Jeg begynte forrige lørdag på lavkarbodiett. Kom i ketose allerede utpå søndag ettermiddag. Har vært i ketose helt til lørdagsnatten - gikk ut grunnet julebord på fredag kveld. Tilbake i ketose igjen utpå lørdag ettermiddag.
Til å begynne med gikk jeg ned ca 1,6 kg tvert, men det stoppet opp der. Er i ketose men vektnåla rører seg ikke. Taper ikke cm heller... Noen som har opplevd det i starten på en ketoseperiode? Trodde det var etter et par uker man kunne finne på å stagnere, og ikke stå helt i ro fra start...? :confused:
Jeg er litt usikker, siden du følger: "Generell lavkarbo". Det kan være så mangt. Har du en grense på 20 g kh per dag? Eller over/under? Har du lest noen bøker, eller følger du et egenkomponert kosthold basert på artikler i ukeblad?
Jeg følger en strengere diett enn de fleste hva kh angår. Jeg spiser Skaldemann de fleste dager, med 5-10 g kh eller mindre... Når jeg får lyst på grønnsaker, spiser jeg LCHF.
Jeg følger egenkomponert kosthold basert på det jeg finner her, og spiser generelt bare lavkarbo. Jeg er ganske kresen når det kommer til mat, så det er absolutt ikke alt jeg liker. Derfor har jeg forsøkt meg på denne måten. Jeg holder meg under 20 g kh pr dag også. Det har vært veldig hektisk på jobb en periode, så jeg har gjerne vært på jobb 12 timer daglig. Disse dagene har jeg bare spist en Atkinsbar når det har vært på tide med måltid - en omelett til middag/kvelds. Drikker masse vann, og litt Pepsi Max.
Ellers blir det gjerne litt omelett med diverse (alltid veldig lite karbs), kylling, svinekjøtt, brokkoli, blomkål, asparages osv.. Har brukt den store matvaretabellen som oppslagsverk, sammen med oppskriftene her inne. Samtidig sjekker jeg næringsinnhold på alt jeg kjøper. Føler jeg er veldig nøye, og som sagt, så ER jeg i ketose. Jeg har en kontorjobb, så jeg er langt fra så aktiv som jeg burde vært siden det blir en del sene kvelder, men hadde håpet at vektnåla skulle røre seg litt likevel...
Må åpenbart finne på noe annet, men er helt bekvem med å spise lavkarbomat, så har ikke noe overveldende behov for å gå tilbake til gamle synder med masse usunn mat og godis... :)
Ketose er ikke ensbetydende med vektnedgang, selv om det ofte fremstilles sånn. Man må også spise riktig, det er ytterst viktig. Hva som er riktig er vanskelig å svare på for det som fungerer for meg fungerer ikke nødvendigvis for deg.
Mitt beste råd er å velge deg en kostholdsfilosofi (f.eks ketolyse)også lese deg opp på den og følge den. "A little bit of this and a little bit of that" kan fort så feil ut når man er nybegynner (har prøvd selv) også spiser man ikke riktig. Atkinsbarer bør også være nødløsning eller kos i sjelden tilfeller og ikke måltid.
Det er nå en gang sånn at dette ikke går av seg selv og man må ruke en del tid for å sette seg inn i det.
Jeg skjønner at det ikke er enkelt når jobben krever så mye av deg.
Jeg tror også at du ikke har kommet inn i en god rutine med å lage matpakker til å ta med. Jeg vet, det var en av de tingene jeg slet med i starten, og fremdeles sliter med.
Jeg vet ikke hvordan fettfordelingen bør være i henhold til ketolyse, som du går på. Det virker på meg som om du får i deg for lite fett i forhold til protein. Du nevner ikke frokost i det hele tatt?
Hvis tiden er et problem, prøv å stå opp 10 min før om morgenen? Du trenger ikke mer tid for å steke egg og bacon. Jeg mistenker at du ikke liker mat som smaker fett. Du kan også prøve en smoothie, og tilsette kokosolje eller rapsolje.
Atkinsbarer er ikke bra å spise hver dag. Har dere en kjøkkenkrok på jobben? Kan du ha salat i et kjøleskap? Hvis du tar med en grønn salat med f.eks fetaost og masse deilig olje fra fetaosten, litt tomat og masse kylling eller bacon, så er det mye bedre.
Jeg elsker kaffe latte. Det er veldig mye karbo i melken. Her er en oppskrift på melkefri kaffelatte med nesten ingen karbohydrater. Jeg kan love deg at du ikke kjenner at det er smør i, hvis du velger usaltet meierismør! Jeg er ikke så glad i saltet smør. Dette er fint som frokost.
-kok opp vann i vannkoker. Hell 2 dl i et høyt mixebeger for stavmixer. Legg 30-50 g usaltet meierismør i. La det smelte mens du tilsetter Nescafe espresso og søtning hvis du mener det er nødvendig. Jeg bruker sukrin, kanel, vaniljedråper, bakekakao, alt etter hva jeg vil ha. Tilsett 1 helt egg eller 2 eggeplommer. Kjør med stavmixer til det skummer. Dette blir deilig cafelatte. Hvis du er glad i å ha den glovarn, så kjøler smøret og egget ned vannet ganske mye. Du kan sette målebegeret 30 sekunder i mikroen før du mixer.
Kanskje forbrenningen er noe nedsatt pga for lavt energiinntak(under 1000 eller deromkring) og eller for lite fett i forhold til proteinene? Er du sulten kan det være det.
Tusen takk for de fine og konstruktive tilbakemeldingene - setter stor pris på det! :)
Jeg tror dere har fått et lys til å gå opp for meg ang for lite fett i maten... Det kan veldig godt skyldes det. Jeg har vært så opphengt i karbene at jeg har glemt fettet på en måte.
Skal kjøpe meg ketolyseboken, og lese meg litt opp i den retningen, tenker jeg. Problemet mitt er imidlertid todelt: Veldig lite tid til å lage seg skikkelig mat og at jeg er pinlig kresen i matveien. :o
Jeg har forsøkt meg på egg og bacon til frokost, men jeg er hverken glad i egg eller bacon, så det funket ikke så godt. Salat på morningen har gjort meg litt sulten før lunsj. Atkinsbar dog har fungert godt... :o Trenger noe raskt og enkelt liksom. Må bare finne på noe lurt altså - mener ikke som "juksesnarvei", men noe som kan imøtekomme mine behov. Jeg merker absolutt sult når det er en stund siden jeg har spist, så det igjen kan jo tyde på at dere har rett om fettinntaket mitt.
Hvorfor er Atkinsbarer så fy-fy forresten? Jeg er nok veldig dum som spør, men gjør det likevel... :rolleyes: Et av mine store problem før var godis i pinlig store mengder. Til tross for at noen mener Atkinsbarer kan holde ved like søtsuget, så funker det ikke slik hos meg. Har ikke noe craving etter søtsaker nå.
Hvis du leser innholdsfortegnelsen sier den endel om hvorfor det ikke er bra å spise for mye. Litt av peonget er å gi kroppen naturlig mat. Ikke mye naturlig i de barene... :rolleyes:
jeg spiser aldri egg og bacon.. du kan jo spise middagsrester til frokost, det funker jo fint.. eller steke løvbiff med saus.. det går jo kjemperaskt:)
Jeg spiser heller ikke egg og bacon, er kresen og vil ha det lettvint. Derfor bruker jeg en del ost(100 gram dgl), og steker opp kjøtt (oftest kyllingfileter og reinsdyrflak) jeg gomler i meg uten annet enn olje, sennep og krydder på. Grønnsaker spiser jeg når jeg har tid til å lage, e'n gang om dagen. Om du blir sulten etter salat til frokost var det kanskje ikke nok fett og proteiner i den?
Jeg har brukt å ta med meg middagsrestene som lunsj de dagene jeg har laget for mye... Cluet er kanskje å lage for mye hver dag, og spise litt av dette på morningen og ta med resten... Saus må jeg også bli bedre på.
Men pokker.. De Atkinsbarene er lettvinte altså... ler :p
Hei !
Ser du sliter med alternativ til frokost og lunch, og tenkte jeg kunne dele med deg min løsning på problemet :-)
Jeg startet min lavkarbodiett 23. november, og har nå gått ned 6kg, og er superfornøyd. Fant internettsiden slankutensult. no, som passer meg helt perfekt. Jeg bestiller alle måltider for 2 uker i slengen, alt fryst, og tar opp fortløpende det jeg skal spise ut i fra menyen. Kun pålegg til lavkarbobrødet jeg må kjøpe inn, i tillegg til drikke :-D
Dette hentes da ved City Syd i Trondheim annenhver fredag kveld, så superenkelt å planlegge, og lære seg mengde/forskjellige retter + meget normal frokost/lunch, enten brødskive eller rundstykke ! Tom pizza til middag i ny og ne, hehe !
PS: du kan også velge kun enkeltprodukter, eller kjøpe kun brødmix, hvis du vil bake lavkarbobrød selv. Synes de forskjellige brødene er fantastisk gode, spesielt mandelbrødet :-)
Hvis du lurer på noe mer, så ta kontakt, jeg svarer så godt jeg kan !
Hilsen en ganske så fersk, men fornøyd lavkarbo slanker
Oi oi - høres spennende ut... Er dette en ketosediett eller bare mindre karbs enn ordinært? Og jepp - er i stor grad frokost og lunsj jeg sliter med å få tid til... :rolleyes:
Frokost og lunsj-problemet har jeg alltid løst ved å lage dobbel porsjon middag og kvelds. Hvis jeg har omelett til kvelds så spiser jeg resten til frokost, og steiker to digre koteletter til middag, tar den ene med til lunsj neste dag. Er snart regjerende kretsmester i plastbokser, tror jeg. Jeg har heller aldri giddet å stå og steike mat kl halv sju om morran :p men har nå tatt av over 40 kilo lell da, sju.
Men jeg kan heller ikke spise de Atkins-barene, for da gåer jeg ikke ned i vekt. :(
Kjøper også lunsjmat i ferskvaredisken på ICA, de har alltid mye nydelig kjøtt, og ganske billlig, kyllinglår, ribbe, koteletter, osv. Dessuten har de salatbar hvor jeg kan plukke tilbehøret selv :D
Da er det på tide å strukturere seg enda mer da... Skal bli flinkere til å komme meg hjem fra jobb tidligere, slik at jeg faktisk har tid til å lage meg skikkelig mat, og leve som jeg ønsker. :)
Men de gangene man blir forsinket på jobb uten at det er planlagt... Noen som har noen nødløsninger å anbefale da? Om ikke Atkinsbarer, er det noe annet lite og lett man kan ha liggende i vesken..?
Hilsen en frøken som skal bli bedre på fett og sauser.. ler
Noen skiver ost. Om du har ferdigstekt kjøtt kan du ta noe i en boks før du går hjemmefra. Eller egg i en boks. Har du kjøleskap på jobb er dette null poblem. Da er det bare forberedelse hjemme som skal til.
Vet du, jeg tror du skal forsøke å spise mere rent, fett kjøtt jeg. Det metter utrolig bra. :) Når jeg spiser en stor nakkekotelett eller et kyllinglår til lunsj så blir jeg ikke sulten igjen før i åttetida på kvelden.
For meg var det lurt å komme meg ut av den mentale fella hvor de ulike måltidene er definert av hva som er "typisk frokostmat", "typisk lunsjmat" og lignende. For det setter så mange begrensninger på hva vi tenker at vi kan spise på de ulike tidspunktene på dagen. Nå synes jeg det er helt greit å spise en kald kotelett til frokost selv om hele resten av verden rister på hodet. Den koteletten holder meg mett, energisk og fornøyd hele arbeidsdagen igjennom. Er ofte ikke sulten til lunsj engang. Rasjonell næring, altså. :)
Sier meg enig i dette! Ellers liker jeg godt å starte dagen med egg selv - gjerne hardkokte rett fra kjøleskapet, delt i to på langs med et godt lag majones/majonessalat på. :p
Ja, enig. Jeg spiser noen ganger stort middagslignende måltid som første måltid, om jeg har lyst på det og er skikkelig sulten da. Jeg tenker på alt jeg har for hånden av mat å velge mellom og tar det jeg vil ha uten noen normer å ta hensyn til uten lavkarbofaktaene etc.:)
Så bra du har funnet ut at rent, fett kjøtt er perfekt for deg. Det er det jo det beste å spise.
Trodde mandler og hasselnøtter var litt high on carbs...? Tørrfisk funker vettu. Kan være jeg må ha det i vesken, men spørs om ev kolleger vil være så lykkelig for det... :p
Tror du har noen gode poeng der ja. Det er bare en utfordring for en som meg - som egentlig sjelden har spist frokost - å være så "hardcore" at jeg kjører en kotelett til frokost... ler Men utfordringer er til for å beseires. Det er et et veldig godt råd å fri seg fra den mentale fella du snakker om. Selv kjenner jeg godt på det å skulle spise varm frokost, kjøtt til lunsj hver dag osv... Men det høres helt fornuftig ut det du og dere sier. Jeg må bare omstille hjernen til den biten også. Rent kjøtt er jeg glad i, så det bør gå helt fint. Må bare strukturere meg ytterligere, slik at jeg faktisk får i meg denne maten på morningen... I stedet for en haste(Atkins)bar i hånden på tur ut døra... :)
Kjenner jeg gleder meg til å prøve hver gang jeg får gode råd og ideer fra alle her inne... Morsomt! :D
Dette er en ketosediett, men du kan bestille f.eks kun brødmix eller ferdige brød, for så å velge pålegg selv. Ser på boksen med brødmix (kun tilsett vann, for så å steke på vanlig måte), at den inneholder 3g karbohydrater per 100 gram.
I tillegg kan du også velge mellom en frokostgrøt (har ikke prøvd ennå), eller ferdige rundstykker (disse synes jeg er så gode, at jeg bruker ikke pålegg på engang).
Sjekk ut siden [url]www.spisdegslank.no[/url], og se selv om det er noe du har lyst til å benytte deg av der.
Jeg har selv tenkt å fortsette med brødmix, syltetøy derfra er godt, og en del andre produkter, men skal snart gå over til å lage en del middager selv, for å gjøre hverdagen enklere (må uansett lage middag til ungene).
Lykke til, uansett hva du velger :-D
Skyr med fløte på er knallgodt. Men pass på å velge den som ikke inneholder sukker. Du finner fort ut av hvilken det er ;) (de små boksene)
Enkelt og kjapt, og du får kjøpt det i de fleste butikker.
Så tar du med deg fløten hjem å lager en god saus, evt har fløte oppi kaffekoppen på jobb og ;) Masse fett ;) :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.