Jeg bare improviserte med utgangspunkt i orginaloppskrift
Den ble slik:
100 g. sukrinmelis
0,2-0,3 dl glutenmel
Fløte på slump
Peppermynte på slump, smakte meg til men husket ikke å telle dråpene, men mer enn 6 ihvertfall.
Smeltet 70 % mørk sjokolade fra cavalier og hadde over strødde over kokkos.
Synes smaken ble god, er veldig glad i peppermynte, men konistensen ble litt for våt, når jeg rullet dem i hånda, så ble det litt vått i hånda og den virker litt løs. Har satt dem i kjøleskap, så får jeg se om dem blir litt fastere. Borte blir det nok:p!
Prøvde å tilsette mer sukrinmelis flere ganger, men det hjalp ikke, kanskje var det ikke nok?
Noen gode råd for å få den fastere, eller har annen oppskrift?
Har prøvd å søke, men bare funnet peppermyntekrem, og det er ikke det jeg er ute etter...
Prøvde med litt mindre fløte i dag og kokte det sammen med glutenmel, det ble helt perfekt:D!
Farlig å ha så mye av dette i kjøleskapet:p, kan jeg fryse det tro?
Jeg klarer ikke å finne næringsinnholdet i vikingmelk. Er den magrere enn fløte eller mer karber? Jeg brukte å spise mye pudding av kondensert melk i Brasil (ikke akkurat lavkarbo), men den melken er søtet (med sukker). Det var veldig godt, så jeg kunne tenke meg å prøve en lavkarbovariant..
Jeg bare la ut den gamle oppskriften for at vi skulle ha noe å gå uti fra! Ser ut som om Fredrikke har fått det til med fløte, så da kan vi trygt bruke den varianten!:sikle:
Jeg gleder meg til eksamen er over og jeg kan bruke all min energi på baking. Hmmmm. Kanskje jeg faktisk skulle lese og ikke sitte her på lavkarbo hele dagen :p Men disse skal prøves! Jeg lurer på om det kan funke med jbkm, xanthan gum eller kokosmel.. Jeg spiser ikke gluten, men er alltid litt usikker på hva jeg kan bytte med. Kanskje proteinpulver også er et alternativ?
Hvordan ble konsistensen? Er det litt sånn som after eight (litt sånn seig) eller er den mer "marsipanaktig"? Hadde visst ikke så mange ord for å beskrive konsistens.. Men kanskje dere mener hva jeg forstår :p
Den første ble en mellomting mellom marsipan og after eight, den siste ble fastere, men ikke så "hard" som marsipan, men det kunne fint rulles pølser av deigen:)! Smaker helt herlig, jeg klarer jo ikke å holde fingrene av fatet:rolleyes:!
Har "heldigvis" ikke peppermynteolje (men har hørt rykter om noen søndagsåpne butikker i dag). Og så sitter jeg på lesesalen. Eller sitter og sitter. Jeg bor vel rettere sagt her. Men jeg skal definitivt prøve meg på disse! Jeg elsker peppermyntegodis. Lagde noen som var av smeltet marshmallows og noen andre ingredienser i fjor. Men de er neppe lavkarbovennlige.
Å himmel, det hørtes også godt ut, synd de ikke var lavkarbovennlige!
Alt med peppermynte faller i smak hos meg også, og med sjojoladetrekket var dette ganske nærme after eight som jeg som gravid virkelig har fått smaken på:p!
Kommer du over noe annet lavkarbo-godt med peppermynte, så SKRIK ut:D!
:sikle::sikle:, har sett disse, men syntes også det så ut som mye jobb, men kan vel egentlig lage peppermyntekremen og helle på litt sjokolade kanskje, oppi ei form...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.