< Tilbake til oversikten

Hva kan jeg bytte ut med?

#1

Fredrikke07 sa for siden:

Paibunn
75 g bakemiks
25 g mandelmel
25 g glutenmel
100 g smør
2 ss vann

I denne paibunnen på "Min lavkarbomat", så brukes det 75 g bakemiks, det har jeg ikke, er det noe annet jeg kan bruke? For nå er jeg blakk etter julegaveinnkjøp:rolleyes:.


#2

sæterjenta sa for siden:

Har aldri kjøpt mandelmel, men er det ikke billigere å lage selv av mandler? Jeg kjører mandler i blenderen når jeg skal bake brød.


#3

Kitt sa for siden:

Mandelmel er ikke det samme som malte mandler!:nei:

Hva har du da?
Soyaprotein er nesten det samme som bakemiksen. Jeg bytter på etter hva jeg har i huset.
Kanskje du kan øke litt på de to andre ingrediensene så du får like mye "mel" som oppskriften tilsier?


#4

Fredrikke07 sa for siden:

Jeg har fiberhusk, JBK, mandelmel, glutenmel, kruskakli, alle de vanlige frøsortene og soyamel:)!

Kan prøve å øke mengden på de to og evt ha i litt JBK eller fiberhusk?


#5

Kitt sa for siden:

Ville brukt soyamelet, jeg da! I hvert fall noe av det!:)


#6

Fredrikke07 sa for siden:

da skal jeg teste det en dag snart:)!


#7

Camomilla sa for siden:

Hva er forskjellen :eek:


#8

TrillTrall sa for siden:

Mandelmelet er fettredusert i forhold til malte mandler og dermed tørrere. Trenger ikke gjøre noe forskjell, men kan sikkert gjøre det i noen oppskrifter.


#9

Kitt sa for siden:

Jeg har prøvd å lage kaker med kokosmasse i stede for kokosmel. Ble IKKE bra, for vanlig kokos suger ikke til seg væske.
Det samme skjedde da jeg skulle bruke malte mandler i sted for mandelmel. Konsistensen ble helt feil! Mandelmel ser og kjennes ut som mel, ikke som malte mandler!
Grovmalt hvete har jo ikke akkurat samme egenskaper som hvetemel heller,liksom!:p


#10

Camomilla sa for siden:

Ah, skjønner - takk :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.